Intrebare ...despre albusuri
#1
Postat 09 January 2012 - 10:15 PM
Stie cineva cum pot sa fierb doar albusul de la ou? Da, stiu...suna ca naiba . Pana acum am fiet oua si am aruncat galbenusul (nu-mi place absolut deloc!). Am gasit de cumparat doar albus, in sticluta...dar cum il fierb???? Am incercat sa fac omleta...nu-mi place. Am vazut undeva, nu mai stiu nici cand nici unde (cred ca nu mai sunt chiar sigura nici de ce am vazut ) ca puneau folie transparenta intr-o cescuta, varsau albusul, apoi legau folia si il fierbeau?? Poate fi asta o metoda? Rezista folia transparenta de bucatarie la fiert? Cunoasteti voi alte metode?
Multumesc!
#2
Postat 09 January 2012 - 10:20 PM
#3
Postat 09 January 2012 - 10:21 PM
Pui apa (mai multa) intr-o cratita inalta, iar cand clocoteste, pui albusul. Ii dai drumul cat mai de deasupra apei poti tu si cat mai "la gramada", ca sa nu se imprastie foarte rau in apa. Oricum se va imprastia, dar asta e! Poti pune mai multe albusuri deodata, nu-i bai! Si, cand pui apa la fiert, ii pui si sare ca sa se sareze si ouale in timpul fiertului.
Noi asa facem ouale intregi, dar tu le poti separa, inainte de fierbere, daca nu suporti galbenusul.
Pofta buna!
#4
Postat 09 January 2012 - 10:48 PM
#5
Postat 09 January 2012 - 10:58 PM
Am vazut si umplut.Adica in mijlocul albusului era o rosioara, o maslina, o bulina, ce vrei.
#7
Postat 10 January 2012 - 07:55 AM
Dupa ce apa a fiert,reduci focul si pui albusul cu polonicul .
Dupa ce scufunzi polonicul cu albusul in apa ,lasi cateva secunde si apoi retragi usor polonicul.
Albusul nu se mai imprastie .
Dar cred ca merge si in punga.Poti incerca si in punga pentru congelator,care e destul de rezistenta .
Succes !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 10 January 2012 - 09:27 AM
Avem si dozator de apa (calda si rece). M-am lasat rapid de facutul ceaiului in pahare de plastic si aici. Avea un gust amar, de parca era pelin. Am adus o cana la biuro si fac ceai doar in ea.
Oare nu se simte si la fiert acelasi lucru? A facut cineva operatiunea asta?
#9
Postat 10 January 2012 - 10:17 AM
Foxyy, la 10 January 2012 - 09:27 AM, a spus:
Avem si dozator de apa (calda si rece). M-am lasat rapid de facutul ceaiului in pahare de plastic si aici. Avea un gust amar, de parca era pelin. Am adus o cana la biuro si fac ceai doar in ea.
Oare nu se simte si la fiert acelasi lucru? A facut cineva operatiunea asta?
Cine stie ce plastic de doi bani o fi la paharele alea.Fa-ti in continuare in cana,ca-i mai sigur.
Eu am folosit punga de aia de la Aldi,de congelator,pentru omleta Yandirei si nu s-a descompus
#10
Postat 10 January 2012 - 10:25 AM
petunie, la 10 January 2012 - 10:17 AM, a spus:
Foxyy, la 10 January 2012 - 09:27 AM, a spus:
Avem si dozator de apa (calda si rece). M-am lasat rapid de facutul ceaiului in pahare de plastic si aici. Avea un gust amar, de parca era pelin. Am adus o cana la biuro si fac ceai doar in ea.
Oare nu se simte si la fiert acelasi lucru? A facut cineva operatiunea asta?
Cine stie ce plastic de doi bani o fi la paharele alea.Fa-ti in continuare in cana,ca-i mai sigur.
Eu am folosit punga de aia de la Aldi,de congelator,pentru omleta Yandirei si nu s-a descompus
Clar ca-s pahare de cacao.... Eu am simtit gustul ciudat de la bun inceput, da' nu stiam care-i baiu'. Tot vroiam sa aduc cana de acasa, dar mereu uitam. No, cand n-am mai uitat si mi-am facut ceaiul in ea..... m-am prins de unde venea amarala. De la plasticele lu' peste!
#11
Postat 10 January 2012 - 10:47 AM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 10 January 2012 - 11:17 AM
Incerc si va spun ce a iesit.