Imi spuneti va rog daca e reteta pe aici? Stiu ca e pe forumul vechi, pusa de ani de zile...si de tot atatia ani vreau sa o fac. Acu' i-o venit ceasu', da' nush de unde sa o iau Puiu' sta frumos aranjat in tava, si noi salivam doar la gandul. Tare m-as bucura sa ma ajute cineva.
Pagina 1 din 1
Pui cu bere Ma ajutati?
#2
Postat 14 January 2012 - 08:32 PM
Lori, eu am o reteta pe blog, e ceva mai veche si numeste Pui marinat in bere. Nu cred ca am postat-o pe forum. O sa o scriu aici, poate e ceea ce te intereseaza. Sper sa-ti fi fost de folos.
INGREDIENTE:
- 6 copane de pui
- 1 sticla de bere
- 2 linguri mustar
- 4 linguri soy souce
- 3 linguri ulei de masline
- 5 catei de usturoi
- sare, pier
Se amesteca toate ingredientele intr-un vas si apoi se toarna sosul peste bucatile de pui. Se acopera cu un capac si se pun la frigider pentru 3-4 ore. Cu cit copanele stau mai mult la marinat cu atit vor fi mai fragede si mai gustoase. Dupa ce au stat citeva ore in marinata la frigider se arunca sosul si se rumenesc copanele pe gratar pina cind devin aurii si crocante.
INGREDIENTE:
- 6 copane de pui
- 1 sticla de bere
- 2 linguri mustar
- 4 linguri soy souce
- 3 linguri ulei de masline
- 5 catei de usturoi
- sare, pier
Se amesteca toate ingredientele intr-un vas si apoi se toarna sosul peste bucatile de pui. Se acopera cu un capac si se pun la frigider pentru 3-4 ore. Cu cit copanele stau mai mult la marinat cu atit vor fi mai fragede si mai gustoase. Dupa ce au stat citeva ore in marinata la frigider se arunca sosul si se rumenesc copanele pe gratar pina cind devin aurii si crocante.
#3
Postat 14 January 2012 - 09:04 PM
Gaby, multumesc tare mult! Eu am bagat totul la cuptor, ca timp de marinat nici vorba! Ne atarna matzele de foame ) Dar parol ca data aviatuare il marinez Te pup!
Heave ho, buccaneers ;)
#4
Postat 14 January 2012 - 11:13 PM
La-Chef-A, la 14 January 2012 - 08:32 PM, a spus:
INGREDIENTE:
- 6 copane de pui
- 1 sticla de bere
- 2 linguri mustar
- 4 linguri soy souce
- 3 linguri ulei de masline
- 5 catei de usturoi
- sare, piper
Cu ingredientele sunt de acord aproape in totalitate (sarea? impreuna cu sos de soya, dar poate acela e light) poate lipseste o ceapa, acolo.
Tehnica de lucru pe care o folosesc eu e diferita.
BEREA E FOLSOSITA LA GATIT.
Se infierbanta tigaia, se toarna uleiul (poate + unt), se incinge, se rumenesc copanele (pieptii,aripioarele, etc.) pudrate usor cu faina, se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald, pana se soteaza ceapa tocata marunt, se intorc hartanele de carne in tigaie, se toarna sosul de soya, mustarul, berea, piperul , focul mic, sa se linsteasca spuma si se da la cuptor cam o jumatate de ora, dar merge si pe aragaz. 25 de minute sub capac, 5 fara sa se reduca sosul.
Usturoiul tocat maruntel doar la sfarsit. Cu o mana stingi focul si cu celalta rastorni usturoiul. Nu toti cei 5 catei. Doar doi. Primii trei pot aromatiza uleiul sau se pot pune in etapa finala (30 de secunde) a sotatului cepii.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#5
Postat 14 January 2012 - 11:50 PM
Sefu, trebuie musai sa incerc si varianta ta.
Adevarul e ca si pe mine ma doare sufletul sa arunc berea dupa ce s-a marinat puiul
Adevarul e ca si pe mine ma doare sufletul sa arunc berea dupa ce s-a marinat puiul
#6
Postat 15 January 2012 - 12:41 PM
Sefu, pe asta o cautam, sa gatesc cu ea, ca nu aveam timp. Pana la urma am facut asa: am pus copanele de pui, cu foarte putin ulei, cu multe mirosenii, vorba ta, rozmarin, cimbru din gradina, ceapa, usturoi, am turnat o Malzbier si am dat la cuptor. Prima jumatate de ora acoperit cu folie, apoi lasat sa se evapore pana a ramas sosul. Am servit cu piure de cartofi si salata de varza rosie. A iesit foarte bun si asa, data viitoare fac retetele voastre. Mersi mult pentru ele!
Heave ho, buccaneers ;)
#7
Postat 15 January 2012 - 05:19 PM
Eu am facut o singura data puiul cu bere si, desi mi-a placut si am zis c-o sa repet, nu i-a mai venit randul.
Reteta era de pe celalalt forum si era foarte simpla : ceapa taiata marunt se caleste in ulei, se pun bucatile de pui, se invart pana se albesc, se toarna o bere (500 ml), sare, piper si se fierbe pana e gata puiul si se evapora berea (intai cu capac, apoi se ia capacul, ca sa scada sosul).
Reteta era de pe celalalt forum si era foarte simpla : ceapa taiata marunt se caleste in ulei, se pun bucatile de pui, se invart pana se albesc, se toarna o bere (500 ml), sare, piper si se fierbe pana e gata puiul si se evapora berea (intai cu capac, apoi se ia capacul, ca sa scada sosul).
#8
Postat 16 January 2012 - 09:00 AM
Am ajuns tirziu, daca reteta pusa de mine te referi, eu prajesc mai intii in sos propriu pulpele, le scot si in sosul format calesc ceapa, apoi repun pulpele si acopar cu bere si las la fiert pina carnea e moale, foarte simplu, dar in tigaie nu la cuptor, si de regula fac doar cu pulpe.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1