Contract de casatorie
Postat 19 January 2012 - 08:32 PM

Postat 19 January 2012 - 08:40 PM
Lapona,sorry c-am pus numa' doua,dar la mine parca in cazul asta vad ca ori ii laie,ori balaie,alte 'lai' nu vad

Postat 20 January 2012 - 08:54 PM
Ioana, la 18 January 2012 - 12:55 PM, a spus:
boni, la 18 January 2012 - 11:41 AM, a spus:
Ioana, la 18 January 2012 - 11:28 AM, a spus:
si eu zic ca e la noi, in Romania. pe dincolo nu am auzit sa se puna problema locuintelor asa ca aici.
Ioana, zici ca treaba cu 5 ani e la noi, in Ro? mi se pare ciudat pentru mentalitatea de aici

Da , in Ro.Vorbeam cu nasa cand a fost la noi si mi-a spus ca mai nou asa e acum si mi-a confirmat-o si o prietena.Mi se para o aberatie, da scuzati, ce mai e nromal in Ro?

In Romania, se pot incheia contracte de concubinaj, la notar.
Iar cu traitul impreuna timp de 5 ani, e ceva mai greu, dar nu imposibil. Iti trebe ceva martori, hartogarii, da' se poate rezolva.
Eventual, anumite abonamente sa fie facute pe numele ei (daca apartamentul e al lui). Adica: el e proprietar, la lumina contractul e pe numele lui, dar la cablu si internet, sa fie pe numele ei. Sau.... la ce alte utilitati mai au ei.
La asociatia de proprietari se fac declaratii cine si cand se muta din / in casa cu pricina, asta poate fi iar o proba in favoarea ei... Repet, e mai greu, dar nu foarte.
Postat 21 January 2012 - 12:18 AM
Ioana, la 18 January 2012 - 01:44 PM, a spus:
Nici io.
Acu', cazu' meu concret: casa e pe numele jupanului, platita integral de el. Io am investit in oares' ce mobile, aparaturi.... glet si altele. Dac-o fi sa se intample ceva nasol cu el, in mod normal casa i-ar reveni lu' tat-su. Nu ma incanta, da' nici nu-mi bat capu'.
Daca ne-am casatori si apoi am divorta, n-as avea nici un fel de pretentie asupra casei. Nici gand! E a lui, si-a lui ramane. Daca o sa vreau (sau nu), iau in carca masina de spalat si frigiderul si plec - e alta mancare de peste.
Iar tot ceea ce investesc eu in casa, fie cu var si alte lemnarii, fie ca pun suflet si ma dau peste cap sa rezolv / aranjez totul incat sa ne placa, ar compensa (partial, e adevarat), cu statul meu aici. Daca n-ar fi apartamentul asta, eu ar trebui sa stau undeva, cu chirie. As depinde de proprietar, n-as putea sa aranjez casa pe gusturile mele.... etc.
Din punctul meu de vedere, repet, nu am de ce sa ridic vreo pretentie asupra casei.
Postat 21 January 2012 - 12:27 AM
Tic-tac, la 18 January 2012 - 02:50 PM, a spus:
Citeaza
ai rezumat perfect, si casa vrei sa o pastrezi chiar daca vor locui ambii in ea ?
dar pina la urma tot trebuie sa o dai cu acte.
cind anume, mai incoace sau mai incolo, cind vei avea vreo 70 de ani ?
cui o dai ?
ca si eu sunt pe aceeasi viitoare dilema existentiala, ma bucuram de o experienta paralela
p.s. nu apuc sa scriu ca vad si nspe alte raspunsuri imediat!
O prietena de-a maica-mii a cumparat un apartament pentru fiica-sa si barbat-su. L-a luat pe numele ei, iar cand omuletii au vrut sa plece in Canada, s-a dus, l-a vandut si le-a dat banii amandurora. Dupa ce aia s-au stabilit in Canada, ea a aflat ca ei divorteaza. Au stat impreuna doar ca sa poata pleca, dar planurile de despartire erau de mult facute.
Normal ca i-a parut rau ca a impartit banii. Dar de-acu' era prea tarziu. Si nici fiica-sa nu i-a zis nimic, n-a comentat...
Asa ca, oricum o dai, tot poa' sa rezulte cu virgula.
Postat 21 January 2012 - 12:52 AM
koral, la 19 January 2012 - 07:51 PM, a spus:

Asta mi-a amintit de-o prietena de-a mea.
S-a maritat si-a stat impreuna cu barbat-su in apartamentul detinut de mama lui. Ea se mutase la tara. In acel apartament, prietena mea ar fi vrut sa investeasca bani, timp.... sa-l aranjeze, sa arate mai bine (avea tapet pe pereti, scorojit si ca vai de el, tavanu' era cam negru, asa de recenta era ultima varuire.... etc). No, nu s-a bagat la nica, din pricina ca soacra-sa n-a vrut de nici o culoare sa treaca apartamentul pe numele lui / lor si ea (prietena mea) a zis ca nu baga bani in (pardon de expresie) fundu' soacra-sii.
A luat combina frigorifica, masina de spalat, o huiduma de dulap.... Dar n-a investit foarte mult in rest.
La un moment dat, a divortat (ea a intentat divortul), si-a luat boarfele si-a plecat. Nu i-a trebuit masina de spalat, frigider...... nica. Desi erau ale ei. A iesit pe usa si, pur si simplu, nu s-a mai uitat inapoi.
Acum, sa fim seriosi. Sunt oameni si oameni. Unii zic ceva si fac altceva.... Multi, se mai schimba pe traseu (in bine sau rau).
E greu sa dai un sfat. E usor sa zici: sa semneze sau sa nu semneze. Dar daca ajungi in acea situatie, iti rozi tot parul si tot n-ajungi la o concluzie. Cei doi (tinerii), trebuie sa discute clar ce vor unul de la altul, cat sunt dispusi sa accepte si ce asteptari au. Daca el va accepta mai mereu ca parintii lui sa se bage in casnicia lor..... nu-i vad cu ochi buni. Ea mereu se va strofoca sa-i multumeasca pe socri (cu sau fara vreun rezultat), fara sa mai aiba grija de casnicia ei. Asa ceva eu nu accept.
Sa-mi zica mie jupanu': maine merem sa ne insuram si IO vreau ca tu sa semnezi hartia asta, probabil ca n-as refuza. E dreptul lui, mi se pare normal. Dar sa vina sa-mi zica: MAMA si cu TATA vor sa semnezi hartia....... apai du-te si te-nsoara cu ma-ta si cu tac-tu.
Eu nu accept sa-mi zica mama ce si cum. Aaaaaaa, ca o las sa vorbeasca, bine. De cele mai multe ori, chiar o contrazic. Si-o mai si cert cand mi se pare ca zice niste aberatii (din punctul meu de vedere). Dar, de multe ori tac si nu zic nimic. E mama mea si vrea doar sa ma stie in siguranta.
Postat 21 January 2012 - 10:02 AM
Foxyy, la 21 January 2012 - 12:52 AM, a spus:
Acum, sa fim seriosi. Sunt oameni si oameni. Unii zic ceva si fac altceva.... Multi, se mai schimba pe traseu (in bine sau rau).
E greu sa dai un sfat. E usor sa zici: sa semneze sau sa nu semneze. Dar daca ajungi in acea situatie, iti rozi tot parul si tot n-ajungi la o concluzie. Cei doi (tinerii), trebuie sa discute clar ce vor unul de la altul, cat sunt dispusi sa accepte si ce asteptari au. Daca el va accepta mai mereu ca parintii lui sa se bage in casnicia lor..... nu-i vad cu ochi buni. Ea mereu se va strofoca sa-i multumeasca pe socri (cu sau fara vreun rezultat), fara sa mai aiba grija de casnicia ei. Asa ceva eu nu accept.
Sa-mi zica mie jupanu': maine merem sa ne insuram si IO vreau ca tu sa semnezi hartia asta, probabil ca n-as refuza. E dreptul lui, mi se pare normal. Dar sa vina sa-mi zica: MAMA si cu TATA vor sa semnezi hartia....... apai du-te si te-nsoara cu ma-ta si cu tac-tu.
Eu nu accept sa-mi zica mama ce si cum. Aaaaaaa, ca o las sa vorbeasca, bine. De cele mai multe ori, chiar o contrazic. Si-o mai si cert cand mi se pare ca zice niste aberatii (din punctul meu de vedere). Dar, de multe ori tac si nu zic nimic. E mama mea si vrea doar sa ma stie in siguranta.
Ai scris exact ce gandesc eu... da' m-ai nimerit la fix cu mama.
Postat 21 January 2012 - 11:21 AM
si cu mama mea e la fel.
fiica-mea imi zice in gluma: vezi sa nu ajungi ca mamaia ! (adica sa vorbesti despre aceleasi maruntisuri enervante)
conteaza mult cum o fost crescut feciorul si daca accepta sa fie in continuare sub papucul mama-sii, vai de viitoarea lui familie
cam asa a fost cu barbatul sora-mii, dar din momentul in care s-a insurat a separat activitatile+proprietatile maica-sii de ale lui.
au semnat contract prenuptial, si vad ca merge binisor si toate lumea are perspective frumoase.
Postat 21 January 2012 - 12:25 PM
Foxyy, la 21 January 2012 - 12:52 AM, a spus:
Fix asa as reactiona si eu, daca ar fi cazul meu!! Si in al doilea caz la fel, ea zice ce are de zis, eu retin, dar fac tot cum vreau eu in afara de cazul in care mi se pare ca are sens ce spune ea acolo, ca doua capete gandesc mai mult decat doar unul!