O gasim la borcan, la tejgheaua de gastronomie gata facuta, dar cu siguranta daca o facem acasa are alt gust.Stii cat sunt de proaspete lighioanele, ce ulei ai folosit...
Eu am avut o caracatita mare, creveti, midii, sepii si inele de calamari.
Caracatita am oparit-o in apa fierbinte, dupa care a plonjat in oala cu apa rece unde am lasat-o la fiert.
Operatia de "oapareala" o fac cand vreau o caracatita frumoasa, cu pielea intacta dupa fiert.
Dupa ce a fiert, a mea era mare a fiert in 50 de minute aproximativ, am scos-o din apa si am lasat-o la racit.
Midiile le-am lasat o ora in apa rece cu sare, le-am curatat de mustati.
Le-am pus intr-un wok si le-am lasat sa "infloreasca".Cand s-au deschis toate, le-am luat de pe foc si am scos pulpa .
Crevetii i-am curatat si i-am pus la fiert cateva minute.La fel am procedat cu sepiile si cu calamarii.Fiind mici fierb repede, nu dau minute, am stat langa ei si i-am verificat cu furculita.
Caracatita se taie bucati si se amesteca cu celelalte lighioane reci.
Am pregatit dressingul cu ulei extra, suc de lamaie, patrunjel si usturoi.
Si gata salata, am servit-o dupa ce a stat in frigider 2-3 ore.Stiti voi...aromele, parfumul.
Din restul caracatitei am facut un suc pentru paste cu rosii si masline.