Bulete la vapori "cap de leu" cu orez
#21
Postat 24 January 2012 - 02:04 PM
#22
Postat 24 January 2012 - 02:35 PM
laura_lala, la 24 January 2012 - 02:04 PM, a spus:
Castanele, ca si ciupercile negre sînt absolut facultative, rolul lor fiind legat de textura, nu de gust/parfum.
Poti sa sari si peste sosul de stridii, fara grija.
P.S. : Am vazut pe net aparate de fiert la vapori între 30 si 60€. Pentru fiert legume nu exista nimic mai bun!
#23
Postat 24 January 2012 - 03:34 PM
Nu o sa mi scape aceasta reteta!!O s o execut dupa ce revin pe meleaguri mai balcanice.
Sa acompaniez cu germeni de soja?? asa ca ceva salata?
#24
Postat 24 January 2012 - 04:11 PM
#25
Postat 24 January 2012 - 04:39 PM
carmaw, la 24 January 2012 - 03:34 PM, a spus:
Nu o sa mi scape aceasta reteta!!O s o execut dupa ce revin pe meleaguri mai balcanice.
Sa acompaniez cu germeni de soja?? asa ca ceva salata?
Desigur, germeni de soia daca vrei, doar opariti si stropiti cu un pic de ulei si un pic de sos de soia. (Eu îi pun în strecuratoare si torn peste ei apa clocotita, e suficient)
Dar cel mai bine ar merge o varza chinezeasca pe-tsaï taiata fin de tot si asezonata cu un pic de sos de soia amestecat cu otet negru chinezesc
#26
Postat 24 January 2012 - 06:08 PM
Deci dupa abureala devin punks!!!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#27
Postat 24 January 2012 - 06:13 PM
Maya, la 24 January 2012 - 06:08 PM, a spus:
Deci dupa abureala devin punks!!!
Da, mi s-a pus deja întrebarea, cum am facut sa înfig orezu-n perisoare
#28
Postat 24 January 2012 - 10:37 PM
Alexandru, la 24 January 2012 - 04:39 PM, a spus:
carmaw, la 24 January 2012 - 03:34 PM, a spus:
Nu o sa mi scape aceasta reteta!!O s o execut dupa ce revin pe meleaguri mai balcanice.
Sa acompaniez cu germeni de soja?? asa ca ceva salata?
Desigur, germeni de soia daca vrei, doar opariti si stropiti cu un pic de ulei si un pic de sos de soia. (Eu îi pun în strecuratoare si torn peste ei apa clocotita, e suficient)
Dar cel mai bine ar merge o varza chinezeasca pe-tsaï taiata fin de tot si asezonata cu un pic de sos de soia amestecat cu otet negru chinezesc
A da buna ideee!!
Merçi!
#29
Postat 29 January 2012 - 05:35 PM
in loc de carne de porc am folosit de pui si am sarit peste ciupercile negre
iar ca orez am folosit unul de tip salbatic (asa ca leii ! ) si arborio (de experiment )
am pus capetele de lei in cosuletul fierbatorului de orez, de existenta caruia uitasem de mai bine de 3 ani
si ce-a iesit se vede ... leul cu orez arborio are coama ciufulita, iar cel cu orez salbatic are frizura pleostita
sint foarte bune la gust, si le voi face mai des.
multam pt. reteta, D'Artagnandru !
#30
Postat 29 January 2012 - 06:33 PM
uptown girl, la 29 January 2012 - 05:35 PM, a spus:
Sper ca v-a placut si ca ai gasit reteta usor de executat.
Orezul se ciufuleste în functie de model, cel mai ciufulit iese cel sticky, dar nu ciufuleala e primordiala
#31
Postat 29 January 2012 - 10:15 PM
Alexandru, la 29 January 2012 - 06:33 PM, a spus:
crevetii ne plac, carnea de pui asijderi, condimentele au avut tot farmecul la aromatizare, de ce sa nu ne placa ? 8 capete s-au mincat, iar 4 au ramas pe miine pt. cine deschide mai repede frigiderul.
cit despre executie, de cind s-a inventat clestele pt. inghetata, nici o chiftea nu mai e greu de facut. asa ca buletele au fost floare la ureche.
la capitolul "sticky" mai lucram ...
#32
Postat 29 January 2012 - 11:26 PM
#33
Postat 01 February 2012 - 12:39 AM
- in sita de la oala minune, pe abur, cu capacul doar asezat pe oala (30 min),
- tot in sita de la oala minune insa la abur cu presiune (deci cu capacul pus) cand a inceput sa fasaie am facut focul mic si am lasat 20 min.
- la tigaia aia de care tot vorbeam, dry-cooker, am pus apa si ulei, le-am lasat 40 minute, din cand in cand puneam apa si le miscam ca pe niste mingi.
Toate au iesit foarte frumoase si infoiate. Din pacate n-am avut rabdare sa le fac marunte, au iesit mai mari, cat de vreo 3 imbucaturi. Sunt exceptionale, reteta este minunata, voi repeta cu siguranta in zi de sarbatoare. Langa am preparat o salata de varza chinezeasca cu morcov ras, muguri de fasole mung, ciuperci urechi de lemn, cubulete de ardei rosu si boabe de porumb dulce.
Ca sa fie rapid data aviatoare voi face doar bilute de carne exact dupa reteta aceasta si nu le mai tavalesc in orez. Asta doar pentru noi doi, ca n-am pe cine impresiona. Cand or veni musafirii ne intoarcem la reteta initiala!
La ce mai pot folosi sosul de stridii?
#34
Postat 01 February 2012 - 10:35 AM
laura_lala, la 01 February 2012 - 12:39 AM, a spus:
- in sita de la oala minune, pe abur, cu capacul doar asezat pe oala (30 min),
- tot in sita de la oala minune insa la abur cu presiune (deci cu capacul pus) cand a inceput sa fasaie am facut focul mic si am lasat 20 min.
- la tigaia aia de care tot vorbeam, dry-cooker, am pus apa si ulei, le-am lasat 40 minute, din cand in cand puneam apa si le miscam ca pe niste mingi.
Toate au iesit foarte frumoase si infoiate. Din pacate n-am avut rabdare sa le fac marunte, au iesit mai mari, cat de vreo 3 imbucaturi. Sunt exceptionale, reteta este minunata, voi repeta cu siguranta in zi de sarbatoare. Langa am preparat o salata de varza chinezeasca cu morcov ras, muguri de fasole mung, ciuperci urechi de lemn, cubulete de ardei rosu si boabe de porumb dulce.
Ca sa fie rapid data aviatoare voi face doar bilute de carne exact dupa reteta aceasta si nu le mai tavalesc in orez. Asta doar pentru noi doi, ca n-am pe cine impresiona. Cand or veni musafirii ne intoarcem la reteta initiala!
La ce mai pot folosi sosul de stridii?
Au iesit tare frumoase! Orezul nu e acolo doar ca sa dea bine, ci si ca sa "agate" sosul, deci e preferabil sa nu-l elimini
Sosul de stridii merge minunat cu ChowMein de pilda.
Dar poti marina somon, pui sau antricoate de porc, poti sota diverse legume asezonate cu sos de stridii.
De pilda poti sota brocoli cu un pic de ceapa taiata lamele, eventual un pic de usturoi, si cîteva linguri de sos.
Cînd servesti, stropesti cu cîteva picaturi de ulei de susan, si eventual presari cu seminte de susan usor rumenite.
Pentru o versiune si mai light, fierbi brocoli la vapori si doar îi asezonezi în farfurie cu sosul.
Aplicatiile sînt nenumarate.
#35
Postat 01 February 2012 - 10:38 AM
Deci nu scap pana nu-i fac
#36
Postat 01 February 2012 - 01:50 PM
Alexandru, uite ca detaliul asta cu agatatul sosului nu mi-a trecut prin cap. Dar iti dau dreptate.
Mersi de sugestiile pentru sosul de stridii, acum am aproape tot arsenalul de baza folosit in bucataria chineza, am sos de soia normal, sos de soia light, sos de soia dulce, sos de stridii, ulei de susan. Orice mancare o gatesc cu ulei de arahide, noua ne place mult. Inca n-am cumparat otetul de orez si nu gasesc nicaieri nici vin de orez, nici sake. Dar treptat se va mari "colectia".
#37
Postat 07 February 2012 - 03:20 PM
Problema a fost ca n-am gasit creveti,da cum imi doream sa fac, i-am inlocuit cu file de peste.
Iaca si dovada
i-am servit cu varza de bruxelles si romanesco, si ele tot la abur facute.Au fost f apreciate,chiar daca al meu a zis ca sunt bune,dar el nu se omoara cu mancarea la abur
Multumim Alexandru de reteta
#38
Postat 07 February 2012 - 06:44 PM
Ioana, la 07 February 2012 - 03:20 PM, a spus:
Problema a fost ca n-am gasit creveti,da cum imi doream sa fac, i-am inlocuit cu file de peste.
...
i-am servit cu varza de bruxelles si romanesco, si ele tot la abur facute.Au fost f apreciate,chiar daca al meu a zis ca sunt bune,dar el nu se omoara cu mancarea la abur
Multumim Alexandru de reteta
Ioana, aricii au iesit ciufuliti cum se cuvine, felicitari. Domnului, explica-i ca gatitul la aburi este mai sanatos decît gatitul la tigaie
Cum naiba de nu gasesti creveti? Nu zic cruzi proaspeti, dar nici macar congelati?
#39
Postat 07 February 2012 - 07:53 PM
Alexandru, la 07 February 2012 - 06:44 PM, a spus:
Ioana, aricii au iesit ciufuliti cum se cuvine, felicitari. Domnului, explica-i ca gatitul la aburi este mai sanatos decît gatitul la tigaie
Cum naiba de nu gasesti creveti? Nu zic cruzi proaspeti, dar nici macar congelati?
Stie si el ca -i mai bun si-l mai pacalesc eu,da e mofturos el.
Creveti gasesc congelati,da acum la magazinul din zona nu aveau si n-am avut timp sa ma indepartez f mult de casa.Urmatoarea data am sa-i incerc cu creveti,poate asa v-a manca si copila ca ei crevetii nu-i plac, cica trosnesc in dinti
#40
Postat 07 February 2012 - 08:22 PM
Ioana, la 07 February 2012 - 07:53 PM, a spus:
Alexandru, la 07 February 2012 - 06:44 PM, a spus:
Ioana, aricii au iesit ciufuliti cum se cuvine, felicitari. Domnului, explica-i ca gatitul la aburi este mai sanatos decît gatitul la tigaie
Cum naiba de nu gasesti creveti? Nu zic cruzi proaspeti, dar nici macar congelati?
Stie si el ca -i mai bun si-l mai pacalesc eu,da e mofturos el.
Creveti gasesc congelati,da acum la magazinul din zona nu aveau si n-am avut timp sa ma indepartez f mult de casa.Urmatoarea data am sa-i incerc cu creveti,poate asa v-a manca si copila ca ei crevetii nu-i plac, cica trosnesc in dinti
Tocati cu carne de porc, m-as mira sa-i recunoasca. Crevetii fac parte din reteta pentru albumina, mai ales.