Forum Culinar: Medalioane de porc in sos marsala cu ciuperci - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Medalioane de porc in sos marsala cu ciuperci

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 25 January 2012 - 07:19 PM

MEDALIOANE DE PORC IN SOS MARSALA CU CIUPERCI

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-701-13275102685352.jpg

Nimic nou sub soare, va prezint doar o friptura binecunoscuta, de data aceasta un muschi de porc (poate fi si vitel sau chiar piept de pui)
acompaniat de cateva ciuperci si apoi imbatat =)) in putin vin marsala care confera acestei fripturi simple un gust deosebit.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-701-13275102675126.jpg

INGREDIENTE:

- 4 felii muschi de porc sau cotlete
- 1/2 pahar vin marsala
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 10 ciuperci albe
- 3 linguri de unt
- 1 lingura de faina
- cateva fire patrunjel verde
- 3 linguri smantana
- 1/2 cana zeama de carne
- sare si piper

Se spala carnea, se condimenteaza dupa gust si se pudreaza cu putina faina.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-701-13275102191205.jpg

Se pun 2 linguri de unt la incins si se rumeneste carnea pe ambele parti fara sa se usuce prea tare dupa care se scoate si se lasa deoparte sa stea calduta.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-701-13275102214276.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-701-13275102222775.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-701-13275102230891.jpg

Intre timp se toaca o ceapa marunt, se spala si ciupercile si se taie felii si se curata 2 catei de usturoi.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-701-13275102198219.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-701-13275102206531.jpg

In aceeasi tigaie in care am prajit carnea se mai adauga o lingura de unt si se caleste ceapa 2-3 minute dupa care se adauga ciupercile se mai lasa putin isi lase zeama, se adauga si usturoiul si se amesteca bine.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-701-13275102239101.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-701-13275102247793.jpg

Se stinge cu jumatate de vin marsala si jumatate de pahar de zeama de carne/supa.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-701-13275102181275.jpg

Se adauga carnea inapoi in tigaie si se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand sosul scade si devine mai gros. Se adauga apoi smantana, am scurs putina zeama de lamaie, am condimentat cu sare si piper si la sfarsit dupa ce am stins focul am adaugat patrunjel verde tocat marunt.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-701-13275102256484.jpg

Se poate servi cu piure de cartofi, orez fiert, paste sau simplu cu salata.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-701-13275102693097.jpg









#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 January 2012 - 07:22 PM

Imi place, o sa-l fac, da' o sa pun Marsala original :)
Zi drept, ai curatat farfuria cu o bucata de paine =)) ?

#3 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 25 January 2012 - 10:10 PM

Vezi postareaany_annette, la 25 January 2012 - 07:22 PM, a spus:

Imi place, o sa-l fac, da' o sa pun Marsala original :P
Zi drept, ai curatat farfuria cu o bucata de paine :P ?


M-ai prins. :P Am intins chiar bine, pana nu s-a mai vazut firicel de sos.
Cu Marsala insa.... facem si noi ce putem, sprijinim comertul intern. :)

#4 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 January 2012 - 03:53 PM

Am admirat si pe blog , tare fain arata .

#5 Useril este offline   Carpatica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 27 January 2012 - 06:39 AM

Uau cum pot sa arate! Eu nu prea am pofta de mancare ca-s racita, dar medalioanele astea cu sosul aferent imi fac o pofta acuma... Yummy!

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 January 2012 - 10:26 AM

Arata extraordinar! :)
Da' eu nu stiu daca se gaseste Marsala pe aici. Ce gust are? Poate fi inlocuit cu ceva? Ce gust ii da fripturii? :)

#7 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 27 January 2012 - 08:38 PM

Vezi postareaizuk, la 26 January 2012 - 03:53 PM, a spus:

Am admirat si pe blog , tare fain arata .


Am vazut. :-* Multumesc Dorina.


Vezi postareaCarpatica, la 27 January 2012 - 06:39 AM, a spus:

Uau cum pot sa arate! Eu nu prea am pofta de mancare ca-s racita, dar medalioanele astea cu sosul aferent imi fac o pofta acuma... Yummy!


Multumesc Carpatica. Imi pare rau ca nu te simti bine. =))

Vezi postareaFoxyy, la 27 January 2012 - 10:26 AM, a spus:

Arata extraordinar! :P
Da' eu nu stiu daca se gaseste Marsala pe aici. Ce gust are? Poate fi inlocuit cu ceva? Ce gust ii da fripturii? :thumleft:



Foxxy, Marsala e un tip de vin care provine din Sicilia si care traditional se serveste ca aperitiv sau desert. Intr-un fel seamana cu vinul de Porto cu toate ca are totusi alta aroma. Sau sherry. O sa se arunce cu pietre in mine daca zic ca seamana cu un vermouth dar asta e mai popular si poate fi un substitut la urma urmelor. Al meu oricum a fost de California, nu ala adevarat de Marsala din Italia. Gustul acum depinde si de ce fel de marsala folosesti, ca poate sa fie sweet sau dry. E pur si simplu de gustibus, daca iti place mancarea mai dulce pui sweet marsala.

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 January 2012 - 09:40 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 27 January 2012 - 08:38 PM, a spus:

Foxxy, Marsala e un tip de vin care provine din Sicilia si care traditional se serveste ca aperitiv sau desert. Intr-un fel seamana cu vinul de Porto cu toate ca are totusi alta aroma. Sau sherry. O sa se arunce cu pietre in mine daca zic ca seamana cu un vermouth dar asta e mai popular si poate fi un substitut la urma urmelor. Al meu oricum a fost de California, nu ala adevarat de Marsala din Italia. Gustul acum depinde si de ce fel de marsala folosesti, ca poate sa fie sweet sau dry. E pur si simplu de gustibus, daca iti place mancarea mai dulce pui sweet marsala.

Mersi de info!
Am mai scotocit putin netu' si am gasit o oares'ce comparatie: cica Lacrima lui Ovidiu ar aduce cu Marsala.... :thumleft:

#9 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 27 January 2012 - 10:50 PM

Vezi postareaFoxyy, la 27 January 2012 - 09:40 PM, a spus:

Am mai scotocit putin netu' si am gasit o oares'ce comparatie: cica Lacrima lui Ovidiu ar aduce cu Marsala.... :thumleft:


Da, asa e, seamana. Uitasem de el.......mmmmmmm, ce pofa mi-ai facut :D

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 January 2012 - 10:53 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 27 January 2012 - 10:50 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 27 January 2012 - 09:40 PM, a spus:

Am mai scotocit putin netu' si am gasit o oares'ce comparatie: cica Lacrima lui Ovidiu ar aduce cu Marsala.... :thumleft:

Da, asa e, seamana. Uitasem de el.......mmmmmmm, ce pofa mi-ai facut :(

Hai incoa'! Am o sticla in vitrina! :D
Da' asta e auriu. Al tau pare rosu.... :D

#11 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 January 2012 - 11:06 PM

La Chef A, nota 10 cu felicitari si din partea mea!

pare-se ca ti.ai reintrat in mana si ai renuntat la diete? inseamna ca ai incaput in rochia de la cununie, ca nu am vzt dc ai anuntat ?!?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#12 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 January 2012 - 11:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 January 2012 - 11:06 PM, a spus:

La Chef A, nota 10 cu felicitari si din partea mea!

pare-se ca ti.ai reintrat in mana si ai renuntat la diete? inseamna ca ai incaput in rochia de la cununie, ca nu am vzt dc ai anuntat ?!?

Ba a anuntat ce si cum! :thumleft:

#13 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 27 January 2012 - 11:50 PM

Vezi postareaFoxyy, la 27 January 2012 - 11:09 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 27 January 2012 - 11:06 PM, a spus:

La Chef A, nota 10 cu felicitari si din partea mea!

pare-se ca ti.ai reintrat in mana si ai renuntat la diete? inseamna ca ai incaput in rochia de la cununie, ca nu am vzt dc ai anuntat ?!?

Ba a anuntat ce si cum! :occasion14:


Sar'na foxule!
Nu e rosu, tot auriu e. Asa pare sticla ca e inchisa.
Si sa stii ca vin la vin. :beer2: La vara poate reusim sa ajungem in Romania, cu toate ca a inceput sa devina un loc din ce in ce mai exotic pentru noi. Daca ma duc in Hawaii 2 saptamani ma costa mai putin....

Multumesc Daniella. N-am mai imbracat rochia pentru ca am fost plecati la munte dar poate o sa postez o poza la topicu cu persoane imporante =)), adica ala cu artistii in toata splendoarea. Incerc sa ma mentin si dupa ce se mai duc ploile poate ies la alergat ca sa mai schimb ceva ca simt ca am atins un plafon de unde nu mai merge orisicat m-as stradui.

#14 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 January 2012 - 11:52 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 27 January 2012 - 11:50 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 27 January 2012 - 11:09 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 27 January 2012 - 11:06 PM, a spus:

La Chef A, nota 10 cu felicitari si din partea mea!

pare-se ca ti.ai reintrat in mana si ai renuntat la diete? inseamna ca ai incaput in rochia de la cununie, ca nu am vzt dc ai anuntat ?!?

Ba a anuntat ce si cum! :beer2:

Sar'na foxule!
Si sa stii ca vin la vin. =)) La vara poate reusim sa ajungem in Romania, cu toate ca a inceput sa devina un loc din ce in ce mai exotic pentru noi. Daca ma duc in Hawaii 2 saptamani ma costa mai putin....

Multumesc Daniella. N-am mai imbracat rochia pentru ca am fost plecati la munte dar poate o sa postez o poza la topicu cu persoane imporante =)), adica ala cu artistii in toata splendoarea. Incerc sa ma mentin si dupa ce se mai duc ploile poate ies la alergat ca sa mai schimb ceva ca simt ca am atins un plafon de unde nu mai merge orisicat m-as stradui.

Te-astept! :occasion14:

#15 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 January 2012 - 11:56 PM

merci fox de up-date

la chef a, cu preparate de astea vrei tu sa convingi acul cantarului sa dea indarat? :occasion14: dieta de asta as vrea sa tin si eu si sa miste acu' numai inspre stanga!!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#16 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 27 January 2012 - 11:59 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 January 2012 - 11:56 PM, a spus:

merci fox de up-date

la chef a, cu preparate de astea vrei tu sa convingi acul cantarului sa dea indarat? =)) dieta de asta as vrea sa tin si eu si sa miste acu' numai inspre stanga!!


...dar am mancat-o cu salata, nu se pune???? :occasion14: :beer2: =))

#17 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 January 2012 - 12:03 AM

cuuum? ai mancat SI salata? da, da, da se pune ... pe solduri ... :beer2: cu exceptia cazului in care ai gustat un fir de medalion si ai bagat multa salata verde ... :occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi