
Nimic nou sub soare, va prezint doar o friptura binecunoscuta, de data aceasta un muschi de porc (poate fi si vitel sau chiar piept de pui)
acompaniat de cateva ciuperci si apoi imbatat


INGREDIENTE:
- 4 felii muschi de porc sau cotlete
- 1/2 pahar vin marsala
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 10 ciuperci albe
- 3 linguri de unt
- 1 lingura de faina
- cateva fire patrunjel verde
- 3 linguri smantana
- 1/2 cana zeama de carne
- sare si piper
Se spala carnea, se condimenteaza dupa gust si se pudreaza cu putina faina.

Se pun 2 linguri de unt la incins si se rumeneste carnea pe ambele parti fara sa se usuce prea tare dupa care se scoate si se lasa deoparte sa stea calduta.



Intre timp se toaca o ceapa marunt, se spala si ciupercile si se taie felii si se curata 2 catei de usturoi.


In aceeasi tigaie in care am prajit carnea se mai adauga o lingura de unt si se caleste ceapa 2-3 minute dupa care se adauga ciupercile se mai lasa putin isi lase zeama, se adauga si usturoiul si se amesteca bine.


Se stinge cu jumatate de vin marsala si jumatate de pahar de zeama de carne/supa.

Se adauga carnea inapoi in tigaie si se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand sosul scade si devine mai gros. Se adauga apoi smantana, am scurs putina zeama de lamaie, am condimentat cu sare si piper si la sfarsit dupa ce am stins focul am adaugat patrunjel verde tocat marunt.

Se poate servi cu piure de cartofi, orez fiert, paste sau simplu cu salata.
