Pani Popo sunt painici specifice din Hawaii si sunt coapte in lapte de cocos.
Aceasta reteta o am de la RoxanaGreenGirl.
Ingrediente
500 - 550 g faina
2 lingurite drojdie uscata / 20-25g drojdie proaspata
350 ml lapte caldut
15 g unt
1lingurita sare
1 lingurita zahar
Compozitia de lapte de cocos
1 conserva de 300 - 400 ml lapte de cocos
2-6 linguri zahar
sare
Mod de preparare
Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut, se adauga sarea, untul , apoi se pune faina si se framanta un aluat elastic si deloc lipicios. Se lasa sa creasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Apoi se framanta din nou aluatul si se fac din el 16-18 bilute.
Se aseaza bilutele de aluat in doua tavi yena care au fost unse cu ulei sau unt si se lasa la crescut pt 20-30 min.
Intre timp se amesteca laptele de cocos (eu am pus doar 300 ml) cu zaharul si sarea (se pune dupa gustul fiecaruia).
Laptele indulcit se toarna in tavele yena unde sunt bilutele de aluat
si se coc, in cuptorul incins la 190C/375F, timp de 20-25 minute.
Dupa ce le scot din cuptor, le ung deasupra cu putin lapte de cocos indulcit si presor nuca de cocos.
In varianta integrala : 300g faina alba +250g faina integrala alba
si muscatura
![:)](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif)