Forum Culinar: Paste cu pește - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste cu pește

#41 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 January 2019 - 09:41 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 January 2019 - 11:52 PM, a spus:

Dar m-ai ferici si mai tare daca mi-ai da o reteta de moules ca la belgieni ori francezi, din aia cu sos cu smantana lichida, usturoi si patrunjel in care tot moi painea de mananci o bagheta fara sa ti dai seama...ai?

voilà
https://www.artaculi...opic/5074-mule/

#42 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,970
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 February 2019 - 10:58 PM

Vezi postareaDexter, la 27 January 2019 - 05:04 AM, a spus:

PS Lapo, dacă vrei rețetă te rog să ieși la interval cu prosecco, ăla de-l ții pentru ocazii

pe care l-am băut, de butelca maro de la băuturi vorbeam

rețeta de paste cu vongole cu toate șirectlicurile ei
șiretlic numbăr 1 - pătrunjelul și usturoiul (după gust Imagine postata, cam o juma de legătură și 3-4 căței tip saint bernard) se toacă foarte mărunt împreună cu sare grunjoasă pe un fund de lemn (sau alte materiale) prin mișcări viguroase tip ninja cu sabia. Imagine postata tocătura se inmoaie puțin in tigaie în ulei de măsline
se adaugă vongole-le (plural a la Dexter) și se imprietenesc cu toatele un pic cît să se deschidă carapacele
de agaugă un păhărel de vin alb și se mai împrientensc un pic
șiretlicul numbăr two - pastele se scot din apă cu vreo 2 minute inainte să sune ceasu, se pun peste vongole et comp cu un pic de apă din oală (1-2 polonice) și se fierb acolo ultimele două minute. în timpul ăsta trebuie zguduită tigaia ca să se omgenizeze sosul care se formează (amidonul din apă face sosul super)
sosul se soarbe cu juma de carapace, cu lingura sau se inmoaie cu pâine

PS nu-i așa că a meritat să imparți butelca ? Imagine postata

#43 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,557
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 February 2019 - 11:18 PM

Vezi postareaDexter, la 28 January 2019 - 12:52 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 January 2019 - 11:52 PM, a spus:

o reteta de moules ca la belgieni ori francezi, din aia cu sos cu smantana lichida, usturoi si patrunjel in care tot moi painea de mananci o bagheta fara sa ti dai seama...ai?

nu am și nici nu cred că aș găti așa ceva că nu mă împac de loc cu idea de seafood și lactate :(

any și eu o să fac cantitatea dublă data viitoare că s-au terminat cam repede


Chiar trebuie sa deschidem topicul de care ziceam, zau!
Adriana, multumesc tare mult Imagine postata! Mai slabeste Lapono, daca mai poti...




Vezi postareaDexter, la 02 February 2019 - 10:58 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 27 January 2019 - 05:04 AM, a spus:

PS Lapo, dacă vrei rețetă te rog să ieși la interval cu prosecco, ăla de-l ții pentru ocazii

pe care l-am băut, de butelca maro de la băuturi vorbeam

rețeta de paste cu vongole cu toate șirectlicurile ei
șiretlic numbăr 1 - pătrunjelul și usturoiul (după gust Imagine postata, cam o juma de legătură și 3-4 căței tip saint bernard) se toacă foarte mărunt împreună cu sare grunjoasă pe un fund de lemn (sau alte materiale) prin mișcări viguroase tip ninja cu sabia. Imagine postata tocătura se inmoaie puțin in tigaie în ulei de măsline
se adaugă vongole-le (plural a la Dexter) și se imprietenesc cu toatele un pic cît să se deschidă carapacele
de agaugă un păhărel de vin alb și se mai împrientensc un pic
șiretlicul numbăr two - pastele se scot din apă cu vreo 2 minute inainte să sune ceasu, se pun peste vongole et comp cu un pic de apă din oală (1-2 polonice) și se fierb acolo ultimele două minute. în timpul ăsta trebuie zguduită tigaia ca să se omgenizeze sosul care se formează (amidonul din apă face sosul super)
sosul se soarbe cu juma de carapace, cu lingura sau se inmoaie cu pâine

PS nu-i așa că a meritat să imparți butelca ? Imagine postata



Cu varf si indesat! Data viitoare e toata a ta, eu ma servesc cu ala rosé Imagine postata Hai sa traim! Saptamana viitoare exersez miscarile ninja si focusez ocheanul pe vongole. Vedem ce noroc am...

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 02 February 2019 - 11:18 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2019 - 01:26 AM

Vezi postareaany_annette, la 24 January 2019 - 05:07 PM, a spus:

Eu am facut asa:
somonul l-am taiat bucatele si l-am pus fara nimic intr-o tigaie antiaderenta rapid de tot, pana ce a devenit roz pe toate partile. Apoi am stins focul.

Ciupercile (din alea congelate mixte cu hribi) le-am facut fara ulei fara nimic, numai cu apa pana ce a scazut apa. Am pus un pic de sare. Cand au fost gata le-am pus peste somon si am adaugat smantana cu gust de somon. Am mai lasat 1 minut pe foc.

Daca va place poti sa pui putin marar tocat, eu tura asta nu am pus, dl. Any a zis ca a fost perfect asa.

Le refac saptamana viitoare, mi-a mai ramas o felie de somon si am pus-o la congelator.

Facute, foarte bune.
Am folosit penne Barilla 5 cereali si nu mi-am dat seama si am pus 2 cutii, ar fi fost suficienta una, asa ca n-am avut prea mult sos :rolleyes:
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-90546000-1549149966.jpeg

#45 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,959
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 February 2019 - 04:05 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 February 2019 - 01:26 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 24 January 2019 - 05:07 PM, a spus:

Eu am facut asa:
somonul l-am taiat bucatele si l-am pus fara nimic intr-o tigaie antiaderenta rapid de tot, pana ce a devenit roz pe toate partile. Apoi am stins focul.

Ciupercile (din alea congelate mixte cu hribi) le-am facut fara ulei fara nimic, numai cu apa pana ce a scazut apa. Am pus un pic de sare. Cand au fost gata le-am pus peste somon si am adaugat smantana cu gust de somon. Am mai lasat 1 minut pe foc.

Daca va place poti sa pui putin marar tocat, eu tura asta nu am pus, dl. Any a zis ca a fost perfect asa.

Le refac saptamana viitoare, mi-a mai ramas o felie de somon si am pus-o la congelator.

Facute, foarte bune.
Am folosit penne Barilla 5 cereali si nu mi-am dat seama si am pus 2 cutii, ar fi fost suficienta una, asa ca n-am avut prea mult sos :rolleyes:
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-90546000-1549149966.jpeg


:occasion14: ma bucur :appl:

#46 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2019 - 05:29 PM

Vezi postareaany_annette, la 24 January 2019 - 04:02 PM, a spus:



arata f bine pennele cu somon si hribi, dar mi se spusese ca in bucataria italiana nici cu ciuperci nu se combina pestele... din aceleasi ratiuni ca-si acopera gustul unele altora. Pana la urma e sau nu e vreo "regula" ? Ce ne pasa noua de reguli ? Imagine postata Nu am mancat in combinatia asta si as manca si cu ochii .Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 15 February 2019 - 05:31 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#47 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2019 - 12:08 AM

Vezi postareaDexter, la 02 February 2019 - 10:58 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 27 January 2019 - 05:04 AM, a spus:

PS Lapo, dacă vrei rețetă te rog să ieși la interval cu prosecco, ăla de-l ții pentru ocazii

pe care l-am băut, de butelca maro de la băuturi vorbeam

rețeta de paste cu vongole cu toate șirectlicurile ei
șiretlic numbăr 1 - pătrunjelul și usturoiul (după gust Imagine postata, cam o juma de legătură și 3-4 căței tip saint bernard) se toacă foarte mărunt împreună cu sare grunjoasă pe un fund de lemn (sau alte materiale) prin mișcări viguroase tip ninja cu sabia. Imagine postata tocătura se inmoaie puțin in tigaie în ulei de măsline
se adaugă vongole-le (plural a la Dexter) și se imprietenesc cu toatele un pic cît să se deschidă carapacele
de agaugă un păhărel de vin alb și se mai împrientensc un pic
șiretlicul numbăr two - pastele se scot din apă cu vreo 2 minute inainte să sune ceasu, se pun peste vongole et comp cu un pic de apă din oală (1-2 polonice) și se fierb acolo ultimele două minute. în timpul ăsta trebuie zguduită tigaia ca să se omgenizeze sosul care se formează (amidonul din apă face sosul super)
sosul se soarbe cu juma de carapace, cu lingura sau se inmoaie cu pâine

PS nu-i așa că a meritat să imparți butelca ? Imagine postata


asa fac toate pastele cu peste/ fructe de mare in bianco
la vongole vii, am incercat 1 singura data acasa, cand desi le-am lasat in apa sa scoata nisipul, am avut toti plina gura de el .... oare ce am gresit? tu cum procedezi?
Asta nu mi se intampla si cu cozele vii

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#48 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2019 - 12:15 AM

eu, desi nu m-ai intrebat :rolleyes: pe vongole le incerc una cite una, n-am incredere in nici una dintre apele sarate sau nu in care tre sa le tii
in felul asta, stiu ca ia mai mult timp dar nu ramine nici un praf de nisip (se zice?)

#49 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2019 - 12:21 AM

Vezi postareaAdriana, la 26 February 2019 - 12:15 AM, a spus:

eu, desi nu m-ai intrebat :rolleyes: pe vongole le incerc una cite una, n-am incredere in nici una dintre apele sarate sau nu in care tre sa le tii
in felul asta, stiu ca ia mai mult timp dar nu ramine nici un praf de nisip (se zice?)


multumesc
fir de nisip
cum adica le incerci? le desfaci?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#50 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2019 - 12:22 AM

da, una cite una cu virful cutitasului
cele care rezista sint vii
cele inchise si care se deschid usor sint pline de nisip si le arunci, la fel ca pe cele ciobite, stricate, rupte

#51 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,970
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 26 February 2019 - 12:25 AM

ce intersant, n-am stiut de cuțitaș. eu le tin in apa cu sare.

#52 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2019 - 12:26 AM

si niciodata nu ti-a ramas nici un fir de praf?

#53 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2019 - 12:27 AM

si eu doar apa cu sare, nu am stiut de varful cutitasului
multumescImagine postata

Vezi postareaAdriana, la 26 February 2019 - 12:26 AM, a spus:

si niciodata nu ti-a ramas nici un fir de praf?


aici da, din cand in cand ne scartaia in dinti Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#54 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2019 - 12:28 AM

uite aici
https://adriananicol...con-le-vongole/

#55 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,970
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 26 February 2019 - 12:37 AM

nici un praf la gatit, mult nisip in apa cu sare

#56 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2019 - 12:53 AM

si la coze, trebuie procedat asa? ma duc acum si pe link, merciImagine postata

am vazut, tehnica prepararii pe link, merci aceeasi, doar ca astea sunt marinara (cu suc de rosii) zic bine?
nu ai scris ca le pui in apa cu sare, iar eu recunosc ca le-am pus in apa dulce Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 26 February 2019 - 12:53 AM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#57 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,970
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 26 February 2019 - 01:06 AM

Adriana, de cand caut eu vongole din alea mici (ca ale tale pe blog) cred ca le chema poverazze, imi plac la nebunie
la noi nu sunt (sau nu am vazut eu)
Dani, pe cozze tot asa le fac

#58 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2019 - 01:55 AM

Vezi postareaDexter, la 26 February 2019 - 01:06 AM, a spus:

Dani, pe cozze tot asa le fac


ma refeream la operatiunea varful cutitasului Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#59 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,240
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 26 February 2019 - 02:15 AM

in seara asta paste cu scallops si busuioc proaspat.
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-178-0-99896500-1551140132.jpg
brain loading....please wait....

#60 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2019 - 09:16 AM

Vezi postareaDexter, la 26 February 2019 - 01:06 AM, a spus:

Adriana, de cand caut eu vongole din alea mici (ca ale tale pe blog) cred ca le chema poverazze, imi plac la nebunie
la noi nu sunt (sau nu am vazut eu)

pai na, se vede ca va plac alea mari =))
aici astea se gasesc de obicei si din cite stiu eu se cheama vongola verace

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi