Forum Culinar: Fenicul in unt - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fenicul in unt

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 February 2012 - 06:27 PM

Fiinca tot lumea incepe cura de detoxifiere, am dat iama prin carti, seite-uri si am inceput sa-mi adun retete pentru a purcede si eu sa ma curat putin inainte de primavara.

Am luat sambata, 2 buc. de fenicul cu gandul de a face iarasi fenciul gratinat à la Maya, numai ca planurile s-au schimbat pe parcurs. asa ca am ajuns sa fac in unt.

Avem nevoie :

1 bucata fenicul
2 lingurite unt
un pahar de vin alb sec
1 lingurita concentrat supa legume
2 linguri smantana lichida



Imagine atasata: monthly_02_2012/post-479-13287180388745.jpg

Se taie partea verde care se da de-o parte, iar restul se taie fasiute.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-479-13287180927343.jpg

Se pune la topit untul intr-o tigaie si se adauga feniculul si se lasa la inabusit cca. 5 min ., dupa care se toarna vinul si concentratul de legume.Se mai lasa la fiert 10 minute la foc mediu.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-479-13287181705543.jpg

La final se adauga smantana


Imagine atasata: monthly_02_2012/post-479-13287182606806.jpg

si se presara partea verde

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-479-13287183331347.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 February 2012 - 06:56 PM

Fain, Ioana :rolleyes: !
De cand tot zic ca vreau sa incerc fenicul gatit!!!
Crud il mancam noi si am tot timpul in frigider.
Cateodata curat cate unul il tai si il mancam sa treaca timpul pana-s gata pastele.

#3 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 February 2012 - 07:10 PM

Vezi postareaany_annette, la 08 February 2012 - 06:56 PM, a spus:

Fain, Ioana :rolleyes: !
De cand tot zic ca vreau sa incerc fenicul gatit!!!
Crud il mancam noi si am tot timpul in frigider.
Cateodata curat cate unul il tai si il mancam sa treaca timpul pana-s gata pastele.



bine ca-l poti manca crud.mie nu-mi place.Asa gatit isi mai pierde din mirosul ala puternic, pe care il simt si cand beau ceai sau iau miere cu fenicul pt tuse.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 February 2012 - 07:12 PM

Vezi postareaIoana, la 08 February 2012 - 07:10 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 08 February 2012 - 06:56 PM, a spus:

Fain, Ioana :biggrin: !
De cand tot zic ca vreau sa incerc fenicul gatit!!!
Crud il mancam noi si am tot timpul in frigider.
Cateodata curat cate unul il tai si il mancam sa treaca timpul pana-s gata pastele.



bine ca-l poti manca crud.mie nu-mi place.Asa gatit isi mai pierde din mirosul ala puternic, pe care il simt si cand beau ceai sau iau miere cu fenicul pt tuse.


Eu nu l-am gatit niciodata.
Numai crud.
Da tre' sa-ncerc odata si-odata.
Noua ne place ori asa simplu ca pe caramele :rolleyes: , ori in salata.

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 08 February 2012 - 08:13 PM

Ioana ,

Mie imi place foarte mult feniculul.
Iar reteta ta e delicioasa .


Ultima data l-am pus intr-o supa crema de ciuperci .
Aroma lui discreta s-a pupat perfect cu aroma ciupercilor .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 February 2012 - 09:24 PM

să vedeţi ce pun e feniculul pe grătar, yumm!

#7 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 February 2012 - 09:38 PM

Eu il "salt" in tigaie cu putin ulei maslinos, sare si mult piper.
Fenicul il tai ca pe cartofii taranesti, asa mai grosutz :violent6:.ii las sa fie al dente.
<mie imi plac grozav. basca salata cu portocale.

#8 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 08 February 2012 - 10:34 PM

Vezi postareastella, la 08 February 2012 - 09:38 PM, a spus:

Eu il "salt" in tigaie cu putin ulei maslinos, sare si mult piper.
Fenicul il tai ca pe cartofii taranesti, asa mai grosutz Imagine postata.ii las sa fie al dente.
<mie imi plac grozav. basca salata cu portocale.


Si eu la fel ca tine .
Si daca nu sunt la dieta il prajesc in unt.Presar sare,piper si un praf de zahar.
Se caramelizeaza putin si e delicios .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi