Pagina 1 din 1
Fenicul in unt
#1
Postat 08 February 2012 - 06:27 PM
Fiinca tot lumea incepe cura de detoxifiere, am dat iama prin carti, seite-uri si am inceput sa-mi adun retete pentru a purcede si eu sa ma curat putin inainte de primavara.
Am luat sambata, 2 buc. de fenicul cu gandul de a face iarasi fenciul gratinat à la Maya, numai ca planurile s-au schimbat pe parcurs. asa ca am ajuns sa fac in unt.
Avem nevoie :
1 bucata fenicul
2 lingurite unt
un pahar de vin alb sec
1 lingurita concentrat supa legume
2 linguri smantana lichida
Se taie partea verde care se da de-o parte, iar restul se taie fasiute.
Se pune la topit untul intr-o tigaie si se adauga feniculul si se lasa la inabusit cca. 5 min ., dupa care se toarna vinul si concentratul de legume.Se mai lasa la fiert 10 minute la foc mediu.
La final se adauga smantana
si se presara partea verde
Am luat sambata, 2 buc. de fenicul cu gandul de a face iarasi fenciul gratinat à la Maya, numai ca planurile s-au schimbat pe parcurs. asa ca am ajuns sa fac in unt.
Avem nevoie :
1 bucata fenicul
2 lingurite unt
un pahar de vin alb sec
1 lingurita concentrat supa legume
2 linguri smantana lichida
Se taie partea verde care se da de-o parte, iar restul se taie fasiute.
Se pune la topit untul intr-o tigaie si se adauga feniculul si se lasa la inabusit cca. 5 min ., dupa care se toarna vinul si concentratul de legume.Se mai lasa la fiert 10 minute la foc mediu.
La final se adauga smantana
si se presara partea verde
#2
Postat 08 February 2012 - 06:56 PM
Fain, Ioana !
De cand tot zic ca vreau sa incerc fenicul gatit!!!
Crud il mancam noi si am tot timpul in frigider.
Cateodata curat cate unul il tai si il mancam sa treaca timpul pana-s gata pastele.
De cand tot zic ca vreau sa incerc fenicul gatit!!!
Crud il mancam noi si am tot timpul in frigider.
Cateodata curat cate unul il tai si il mancam sa treaca timpul pana-s gata pastele.
#3
Postat 08 February 2012 - 07:10 PM
any_annette, la 08 February 2012 - 06:56 PM, a spus:
Fain, Ioana !
De cand tot zic ca vreau sa incerc fenicul gatit!!!
Crud il mancam noi si am tot timpul in frigider.
Cateodata curat cate unul il tai si il mancam sa treaca timpul pana-s gata pastele.
De cand tot zic ca vreau sa incerc fenicul gatit!!!
Crud il mancam noi si am tot timpul in frigider.
Cateodata curat cate unul il tai si il mancam sa treaca timpul pana-s gata pastele.
bine ca-l poti manca crud.mie nu-mi place.Asa gatit isi mai pierde din mirosul ala puternic, pe care il simt si cand beau ceai sau iau miere cu fenicul pt tuse.
#4
Postat 08 February 2012 - 07:12 PM
Ioana, la 08 February 2012 - 07:10 PM, a spus:
any_annette, la 08 February 2012 - 06:56 PM, a spus:
Fain, Ioana !
De cand tot zic ca vreau sa incerc fenicul gatit!!!
Crud il mancam noi si am tot timpul in frigider.
Cateodata curat cate unul il tai si il mancam sa treaca timpul pana-s gata pastele.
De cand tot zic ca vreau sa incerc fenicul gatit!!!
Crud il mancam noi si am tot timpul in frigider.
Cateodata curat cate unul il tai si il mancam sa treaca timpul pana-s gata pastele.
bine ca-l poti manca crud.mie nu-mi place.Asa gatit isi mai pierde din mirosul ala puternic, pe care il simt si cand beau ceai sau iau miere cu fenicul pt tuse.
Eu nu l-am gatit niciodata.
Numai crud.
Da tre' sa-ncerc odata si-odata.
Noua ne place ori asa simplu ca pe caramele , ori in salata.
#5
Postat 08 February 2012 - 08:13 PM
Ioana ,
Mie imi place foarte mult feniculul.
Iar reteta ta e delicioasa .
Ultima data l-am pus intr-o supa crema de ciuperci .
Aroma lui discreta s-a pupat perfect cu aroma ciupercilor .
Mie imi place foarte mult feniculul.
Iar reteta ta e delicioasa .
Ultima data l-am pus intr-o supa crema de ciuperci .
Aroma lui discreta s-a pupat perfect cu aroma ciupercilor .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#7
Postat 08 February 2012 - 09:38 PM
Eu il "salt" in tigaie cu putin ulei maslinos, sare si mult piper.
Fenicul il tai ca pe cartofii taranesti, asa mai grosutz .ii las sa fie al dente.
<mie imi plac grozav. basca salata cu portocale.
Fenicul il tai ca pe cartofii taranesti, asa mai grosutz .ii las sa fie al dente.
<mie imi plac grozav. basca salata cu portocale.
#8
Postat 08 February 2012 - 10:34 PM
stella, la 08 February 2012 - 09:38 PM, a spus:
Eu il "salt" in tigaie cu putin ulei maslinos, sare si mult piper.
Fenicul il tai ca pe cartofii taranesti, asa mai grosutz .ii las sa fie al dente.
<mie imi plac grozav. basca salata cu portocale.
Fenicul il tai ca pe cartofii taranesti, asa mai grosutz .ii las sa fie al dente.
<mie imi plac grozav. basca salata cu portocale.
Si eu la fel ca tine .
Si daca nu sunt la dieta il prajesc in unt.Presar sare,piper si un praf de zahar.
Se caramelizeaza putin si e delicios .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
Arata acest topic
Pagina 1 din 1