Crackers cu linte si cumin
#1
Postat 09 February 2012 - 11:08 PM
Crackers cu linte si cumin
200 g linte rosie
90 ml apa
1 lingurita seminte de cumin
1 lingurita sare
piper macinat
ceva iuteala (fulgi de ardei iute)
ulei pentru prajit
Lintea se macina pudra. Se amesteca cu celelalte ingrediente si se obtine o pasta.
Se unge masa de lucru cu ulei si se intinde pasta de linte, cu sucitorul si se decupeaza in forme (eu inimioare ca ma pregatesc de ziua indragostitilor )
Se prajesc in ulei, la foc mediu.
Pe situl respectiv zicea ca merg bine cu o pasta de branza cu ceapa verde.
#2
Postat 10 February 2012 - 09:08 AM
P.S. nu stiu daca am apucat sa-ti multumesc pana acum pentru ideea cu semintele de in.
#3
Postat 10 February 2012 - 09:47 AM
boni, la 10 February 2012 - 09:08 AM, a spus:
P.S. nu stiu daca am apucat sa-ti multumesc pana acum pentru ideea cu semintele de in.
+1
Si eu, si eu...
#4
Postat 10 February 2012 - 11:37 AM
Boni, care era ideea cu semintele de in? (scuze, Aura)
#6
Postat 10 February 2012 - 12:25 PM
2ut, la 10 February 2012 - 11:37 AM, a spus:
Boni, care era ideea cu semintele de in? (scuze, Aura)
Seintele de in inlocuiesc oul
Mutti, la 10 February 2012 - 12:07 PM, a spus:
Mutti, daca are cutitul destul de puternic, eu zic ca merge.Eu in blender macin semintele de in.
#7
Postat 10 February 2012 - 12:37 PM
Mutti, eu in chopperul ala de la Bosch o macin.
#8
Postat 10 February 2012 - 12:40 PM
Ioana, la 10 February 2012 - 12:25 PM, a spus:
mie tata imi macina in rasnita de cafea (eu n-am, de aia imi macina el) pana sa descopar ca se pot macina cu mixerul cu batz (Stabmixer) daca adaug niste lichid. asa fac si cu semintele de in. le macin cu lichidul (si ies ouale gata batute - aporpos de semintele de in inlocuitoare de oua)
#9
Postat 10 February 2012 - 03:54 PM
Se pot
Daca le pui "ouale de in" de le-a spus Boni, se leaga mai bine aluatul?
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#10
Postat 10 February 2012 - 05:37 PM
Boni imi pare bine ca pica bine si reteta asta.
Lintea am dat-o si eu prin rasnita, dar data viitoare preiau ideea lui Boni si am sa fac pasta cu blenderul vertical. Pasta asta iese cam tare si daca nu e lucrata repede are tendinta sa se usuce si se intareste.
La cuptor nu stiu daca merg, mi-a trecut si mie prin cap si acum imi pare rau ca nu am incercat sa pun macar 2 sa vad cum ies. Semintele de in inmuiate in apa arata ca un mucilagiu si nu stiu daca nu influenteaza cumva crontaiala.
Ioana, cu siguranta poti inlocui cuminul cu alte seminte. Chimen de ex. Eu ador cuminul si in plus, il aveam in casa.
Mutti, dupa cum spuneam, eu am dat lintea prin rasnita de cafea, dar cred ca merge si in blender.
#11
Postat 11 February 2012 - 12:05 PM
A, si eu am sa inlocuiesc cuminul cu susan.
Si gata, acum trebuie doar sa ma simt o idee mai bine ca sa pot trece la treaba...
Multumesc!