Forum Culinar: Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 December 2009 - 01:13 AM

_____________________________________________________________Recipe by Gabi Cara


Imagine postata


Imagine postata


-Servite cu mozzarella si rosii la cuptor-


Imagine postata


Aluatul


* 325 g faina
* 1/2 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 ou
* 130 ml sana(eu am pus Buttermilch)
* 60 g unt topit
* 1/2 cub drojdie(20 g),eu am pus jumatate pliculet drojdie uscata


Umplutura


Fiecare le poate umple în functie de gust-kaiser,sunca,costita/bacon,sau chiar cu brînza(de consistenta Feta)


* 200 g sunca din piept de pui
* 1 ceapa rosie
* 1 lingurita ulei de masline


Imagine postata






Eu am pus toate ingredientele în masina de pîine.
Bineînteles ca se poate framînta si cu mîna,sau robotul.
Aluatul este placut la framîntat,e usor si pufos.
Daca framîntati cu mîna sau robotul,lasati aluatul la crescut,
pîna îsi dubleaza volumul.


Imagine postata


Între timp,se caleste putin ceapa tocata cu kaiserul/sunca,si se lasa la racit.


Imagine postata


Se taie aluatul în 16 bucati.Eu l-am taiat în 12,
pentru ca am vrut chiflele mai marisoare.


Imagine postata


Imagine postata


Aluatul e super.Se lucreaza foarte frumos,se taie fara probleme.


Imagine postata


Bucata de aluat se face plata,se umple.


Imagine postata


Imagine postata


Se lipeste aluatul desupra.


Imagine postata


Daca folositi ceva mai gras ca umplutura,nu lipiti aluatul foarte tare.
Cînd creste se desface,iar umplutura devine mai crocanta,la copt.

Le mai lasati putin la crescut.


Imagine postata


Înainte de coacere,ungeti chiflele cu galbenus amestecat cu lapte
(cine doreste poate presara diverse seminte deasupra),
apoi le bagati în cuptorul încalzit în prealabil,la 200 °C
Am pus deasupra seminte de susan alb si negru,si chimen.


Imagine postata


Imagine postata


Sînt exceptionale..moi,pufoase,gustoase!


Imagine postata


Imagine postata


-Mozzarela cu rosii,la cuptor-


Am feliat 4 bile de mozzarella(125 g/bucata),4 rosii .Le-am asezat într-un vas termorezistent.
Am facut un sosulet picant din busuioc,usturoi,ulei de masline,sare marina si piper,
pe care l-am turnat peste feliile de rosii si mozzarella.


Imagine postata


Imagine postata


Am ridicat temperatura la 250°C,si am lasat putin la rumenit.


Imagine postata


Am servit cu chifle,si sunca din piept de pui...delicios!! :lol:


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-46-127531071933.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 December 2009 - 01:33 AM

Super!
Si mi-e cam foame :lol:
raluca elena

#3 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 December 2009 - 01:33 AM

Maya, super poze, super mancarica! Mozzarella am, dar in loc de rosii o sa folosesc ardei capia copti, caci cele de acum un un gust... Maine vin cu poze!
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2009 - 11:12 AM

Ce-mi place forma chiflelor asa cu toate colturile in sus :D

#5 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 December 2009 - 11:38 AM

Bunny a spus:

Maya, super poze, super mancarica! Mozzarella am, dar in loc de rosii o sa folosesc ardei capia copti, caci cele de acum un un gust... Maine vin cu poze!


Bunny, rosia nu exclude ardeiul copt, dimpotriva. Gratinul acesta îl fac si eu, uneori adaug si felii de vinete prajite sau grilate.

În ca ceva : daca rosiille nu sînt grozave, se pot usca la cuptor 80°C timp de 2h
Doar le tai în doua pe lat, extragi sîmburii, le presari cu sare si eventual catei de usturoi taiati felii, cimbru sau origan, le pui la tava si le uiti în cuptor. Daca ai un cuptor care îti da posibilitatea de a coborî si mai jos în temperatura, e si mai bine, doar lungesti stagiul rosiilor cu o ora doua si vor iesi si mai yummy.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#6 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 December 2009 - 02:41 PM

Alexandru a spus:


Bunny, rosia nu exclude ardeiul copt, dimpotriva. Gratinul acesta îl fac si eu, uneori adaug si felii de vinete prajite sau grilate.

În ca ceva : daca rosiille nu sînt grozave, se pot usca la cuptor 80°C timp de 2h
Doar le tai în doua pe lat, extragi sîmburii, le presari cu sare si eventual catei de usturoi taiati felii, cimbru sau origan, le pui la tava si le uiti în cuptor. Daca ai un cuptor care îti da posibilitatea de a coborî si mai jos în temperatura, e si mai bine, doar lungesti stagiul rosiilor cu o ora doua si vor iesi si mai yummy.



Eu sunt topita dupa combinatia de rosii/ardei/branza la cuptor (aveam chiar o reteta pusa dincolo), da' cu rosiile astea de iarna nu ma incumet ca nu ma inspira nicicum. O sa incerc sa fac cum mi-ai zis, am un cuptor care merge pana la 50 de grade, deci merita facut experimentul. Multam de explicatii, sunt foarte utile :pupic:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 15 December 2009 - 06:06 PM

Iar o reteta pe gustul meu.
Se presteaza neaparat ! :blob8:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 December 2009 - 06:19 PM

Bunny a spus:

Alexandru a spus:


Bunny, rosia nu exclude ardeiul copt, dimpotriva. Gratinul acesta îl fac si eu, uneori adaug si felii de vinete prajite sau grilate.

În ca ceva : daca rosiille nu sînt grozave, se pot usca la cuptor 80°C timp de 2h
Doar le tai în doua pe lat, extragi sîmburii, le presari cu sare si eventual catei de usturoi taiati felii, cimbru sau origan, le pui la tava si le uiti în cuptor. Daca ai un cuptor care îti da posibilitatea de a coborî si mai jos în temperatura, e si mai bine, doar lungesti stagiul rosiilor cu o ora doua si vor iesi si mai yummy.



Eu sunt topita dupa combinatia de rosii/ardei/branza la cuptor (aveam chiar o reteta pusa dincolo), da' cu rosiile astea de iarna nu ma incumet ca nu ma inspira nicicum. O sa incerc sa fac cum mi-ai zis, am un cuptor care merge pana la 50 de grade, deci merita facut experimentul. Multam de explicatii, sunt foarte utile :blob8:


Daca faci mai multe, lasa-le trei patru ore la cuptor, dupa care poti sa rînduiesti prisosul într-un borcan si sa le acoperi cu ulei de masline. Asa se pastreaza luni si luni. :salut:
Precautie : trage o folie de aluminiu unsa cu ulei pe fundul tavii. Poti sa stropesti si rosiile cu un pic de ulei înainte de cuptor.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#9 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 December 2009 - 06:42 PM

Exact asta am mancat ieri, doar ca mestecate cu paste fusili. "Fusilli alla caprese", reteta aratata de Giada la TV.
Pentru mine e o reteta pentru timpul cald. (acum avem ziua 28 de grade si seara 10).
Dar chiflele astea sant apetisante rau si usor de facut. E o idee buna pentru petrecerile de Posade de aici. O sa fac multe si o sa le bag la cuptor seara inainte de petrecere. Mersi Maya
Imagine postata

#10 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 16 December 2009 - 06:38 PM

Maya, mi-ai facut o pofta cu "pozele"!
Sunt foarte bune!
Imagine atasata: 235_9404cf9f701067f865ad2f4f535acba8.jpg
Imagine atasata: 235_6bd0ba2745de9c6a43f5f1b271860f17.jpg
dana

#11 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 December 2022 - 01:15 PM

Ciao ciao!
Eu chiar acum am băgat la cuptor chiflele.
Ale mele sunt cu făină integrală.
Acum ceva timp o făceam cel puțin o dată pe lună.
De când cu Monti am lăsat-o mai ușor cu aluaturile.
Azi am cedat la cererea familiei.
De-abia aștept să le devorez.
Sorina

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 December 2022 - 03:38 PM

Imagine atasata: monthly_12_2022/post-133-0-37290600-1670852284.jpeg
Sorina

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 December 2022 - 07:26 PM

cum zice Dexter?
am intrat cu ochii inchisi si am iesit imediat :toothy9;

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi