Kanelbullar chifle suedeze cu scortisoara
#1
Postat 25 February 2012 - 03:34 PM
Ingrediente :
- pt. aluat : 325 g faina , 60 g unt , 1 ou , 150 ml lapte , 1/2 lingurita sare , 60 g zahar , 1/2 lingurita cardamon macinat , 2 lingurite drojdie instant
- pt. umplutura : 50 g unt , 50 g zahar , 2 lingurite scortisoara praf
- pt. ornat : zahar perlat
Faina se cerne . Se adauga untul si se framanta cu degetele pana se incorporeaza in faina . Se adauga sarea , zaharul , cardamonul si drojdia . Oul se bate si se imparte in doua . Jumatate se amesteca cu laptele caldut si se adauga la compozitia uscata .Restul se pastreaza pentru uns la final chiflele. Se amesteca si se framanta un aluat omogen , elastic . Se lasa la crescut , la loc cald , pana isi dubleaza volumul .
Pentru umplutura se amesteca untul cu zaharul si scortisoara .
Dupa ce a crescut aluatul , se mai framanta putin pe suprafata de lucru usor infainata . Se intinde o foaie dreptunghiulata de cca 1/2 cm grosime . Se unge cu umplutura si se ruleaza . Ruloul obtinut se taie cu un cutit bine ascutit in 12 bucati egale . Fiecare bucata se aseaza pe cate o hartie pentru muffins si se aseaza pe tava. Se lasa la dospit inca 30 minute .
Jumatatea de ou care a ramas de la aluat se amesteca cu putin lapte . Cu amestecul rezultat se ung rulourile si se presara deasupra zahar perlat .
Se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade , cca.8 minute , pana se rumenesc frumos deasupra .
#2
Postat 25 February 2012 - 04:10 PM
o sa-i refac si eu mai incolo cand se racoreste
#3
Postat 25 February 2012 - 07:44 PM
http://clipedelicioase.blogspot.com/
#4
Postat 25 February 2012 - 08:59 PM
Sa vad cum satau cu trebile saptamana viitoare.
Pana atunci merci ,pentru inspiratie .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#5
Postat 26 February 2012 - 10:09 AM
(ce-as fi mincat si eu unul linga un pahar cu lapte la micul dejun , da' azi sint inchise magazinele )
#6
Postat 27 February 2012 - 10:12 AM
Cosmina N, la 25 February 2012 - 07:44 PM, a spus:
Cu multa placere
Piscotel, la 25 February 2012 - 08:59 PM, a spus:
Sa vad cum satau cu trebile saptamana viitoare.
Pana atunci merci ,pentru inspiratie .
Astept impresii .
#7
Postat 29 February 2012 - 09:33 AM
Ale mele-s mai bronzate si mai maricele un pic, dar bune tare.
#8
Postat 29 February 2012 - 11:15 AM
#9
Postat 29 February 2012 - 01:23 PM
Seamana intr-un fel cu "rolls cinnabon", asa-i?
#13
Postat 12 March 2012 - 11:51 AM
Mi-au iesit 16 ,a mai ramas 1 .
Pentru ca aveau fustele cam scurte ....
- E sofisticata ma ,o fi stricata ma ....le-am tot examinat .
Concluzia :
Nu erau stricate,doar periculoase .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#14
Postat 12 March 2012 - 11:54 AM
Nu-s stricate , dar strica greutatea noastra
Faine Pisco' , ma bucur ca le-ai incercat si ca au avut succes.
#15
Postat 12 March 2012 - 05:04 PM
izuk, la 12 March 2012 - 11:54 AM, a spus:
Nu-s stricate , dar strica greutatea noastra
Faine Pisco' , ma bucur ca le-ai incercat si ca au avut succes.
Le pusei si pe Blog ,ca merita .
http://povesticulinare.blogspot.com/