Eu ,nu sunt ciocolatoasa ,dar a venit acum randul Salamului la sugestia Omului ,care neavand alta treaba si poftind ceva dulce a inceput sa frunzareasca biblioteca mea culinara .
![Imagine postata](http://artaculinara.com/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Salamul de ciocolata e putin diferit de cel de biscuiti.
Creste cantitatea de cacao in detrimentul biscuitilor. Acestia din urma ,nu mai au rol de june prim in piesa noastra.Vor duce doar tava ....si vor forma liantul.
Si gustul este diferit.Ceva mai fin , mai ciocolatos , mai nervos .
![Imagine postata](http://artaculinara.com/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Nu vreau sa spun ca salamul asta e mai bun,doar ca e altceva . E diferit de ceea ce stiam eu pana acum .
Se face cat ai clipi ,daca nu punem la socoteala timpul de asteptare .Orice copil il poate face .E chiar distractiv sa-l faceti impreuna cu copiii.E o experienta pe care nu o vor uita niciodata .
Ingrediente :
1 ou mare si un galbenus
125 g zahar
100 g unt moale
75 g cacao amara
30 g savoiardi sau alt tip de biscuiti simpli
50 g nuci , alune sau migdale prajite ,taiate
Optional :
rom
coaja de portocala
Freacam ouale cu zaharul ,pana obtinem o crema spumoasa .
Daca aveti probleme cu ouale crude , mariti cantitatea de unt si adaugati eventual putin sirop .
Adaugam untul si cacaoa .Omogenizam bine,bine .
Savoiardi , i-am pus intr-o punga si cu ajutorul sucitorului i-am transformat intr-un pesmet fin .
Incorporam biscuitii , nucile ,romul si coaja de portocala .
Omogenizam ine amestecul .
Intindem pe masa o pelicula din folie alimentara ,si varsam compozitia ,dandu-i forma de salam .Sigilam capetele si-l dam la rece 4-5 ore .Eu l-am lasat pana a doua zi .
Dupa ce s-a racit ,il scoatem din folie si-l balotam cu putin amidon amestecat cu zahar pudra .Il torturam prin apasari transversale si longitudinale ,cu o sfoara ,dandu-i aspect de salam .
No cam asta-i .
Pofta buna !