![Imagine atasata: monthly_03_2012/post-780-13312115238624.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2012/post-780-13312115238624.jpg)
Ingrediente:
-500 g faina pentru paine (550) , 300 ml apa , 5 g drojdie proaspata , 2 lingurite sare
-2 linguri miere ( melasa ) , 50 ml apa
-susan
Faina se cerne cu sarea . Drojdia se dizolva in putina apa si se adauga la faina . Se adauga apa si se framanta un aluat omogen .Se lasa la crescut ,in loc cald , 1 ora .
Mierea se amesteca cu apa .
Susanul se prajeste usor intr-o tigaie uscata .
Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 12 bucati egale ( reteta originala spune 8 bucati , eu am vrut sa fie mai mici).Fiecare bucata se intinde sub forma de sfoara de cca. 25 cm lungime .Se lipeste la capete pentru a forma un cerc .
![Imagine atasata: monthly_03_2012/post-780-13312118163947.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2012/post-780-13312118163947.jpg)
Fiecare covrig se pune in amestecul de miere si apa pentru 2 minute pe fiecare parte .
![Imagine atasata: monthly_03_2012/post-780-13312118713717.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2012/post-780-13312118713717.jpg)
Se scurg de excesul de lichid si se tavalesc prin susan pe toate partile
![Imagine atasata: monthly_03_2012/post-780-13312119145141.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2012/post-780-13312119145141.jpg)
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt
![Imagine atasata: monthly_03_2012/post-780-13312119453301.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2012/post-780-13312119453301.jpg)
Se coc in cuptorul preincalzit la 220 grade C , timp de 20 de minute .
![Imagine atasata: monthly_03_2012/post-780-13312120229897.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2012/post-780-13312120229897.jpg)
![Imagine atasata: monthly_03_2012/post-780-133121206396.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2012/post-780-133121206396.jpg)