Forum Culinar: Cornuri din dovleac - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cornuri din dovleac

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 March 2012 - 01:23 PM

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-9-13328465037564.jpg

Reteta este din cartea Lindei Collister "Easy Baking".Ea, di aluatul asta a facut paine.Eu am facut cornuri.

300 gr de pireu de dovleac.Copt la vapori.Altfel absoarbe prea multa apa si pierde din gust.
1-2 linguri de ulei de masline extra
3-4 linguri de zahar
2 linguri rase de drojdie uscata(25 gr drojdie proaspata)
1 linura de apa calduta unde am dizolvat drojdia
390-400 gr de faina.Adaugati faina treptat, poate e nevoie de mai mult sau mai putina faina, depinde cat de "apos" era dovleacul.

Am dizolvat drojdia in apa si o lingura zahar.Am lasat la dospit.
Am amestecat-o cu pireul cald.Am adaugat uleiul si am framantat, adaugand treptat faina.

Cand rezulta un aluat elastic, moale acoperim si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul in asa fel incat sa obtinem un disc de 1/2 cm grosime.Taiem triunghiuri egale si le umplem cu gem.Rulam si coacem cornurile la 190 de grade, 30 de minute aproximativ.
Eu i-am umplut cu cugnà facut de mine, despre cugnà si cum este facut am povestit aici.

Moi si pufosi.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-9-13328473131595.jpg

Si-s de post pentru cine vrea.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-9-13328473970951.jpg

#2 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 27 March 2012 - 01:55 PM

Ce fain arata, cred ca se simte bine gustul de dovleac.

#3 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 March 2012 - 02:08 PM

Deci tu pui in aluat piureul de dovleac si pe ele le umpli cu gem, foarte interesant!
GEORGIA

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 March 2012 - 02:17 PM

Bia, sa stii ca gustul nu se simte deloc.Aluatul e usor parfumat si placut colorat.

Gyorgy, exact.Dovleacul este partea "hidratanta" lichida din aluat.

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 March 2012 - 02:36 PM

Mie imi place foarte mult dovleacul in aluaturi. In paine de exemplu.
Chiar azi ma uitam la niste bucati faine de dovleac, nu am luat pentru ca m-am gandit rapid: de supa nu mi-e pofta, de paste nu mi-e pofta, deci ce sa fac cu el? Nu am luat, l-am lasat acolo si rau am facut :occasion14: !

#6 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 27 March 2012 - 02:57 PM

[quote name='Eataly' date='27 March 2012 - 03:23 PM' timestamp='1332847416' post='139321']
Reteta este din cartea Lindei Collister "Easy Baking".Ea, di aluatul asta a facut paine.Eu am facut cornuri.

rl].

Moi si pufosi.
Arata bine, suna bine, se fac usor dar imi inspira teama:(
Deja nu mai incap in fustele drepte, dar am niste dovleac si poate am sa fac ceva bun cu el, tot e frig si vreau pe langa cuptoare!
Multumim de postare, Lili!

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 March 2012 - 09:05 AM

Bine ca eu am terminat dovlecii :rolleyes:

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 March 2012 - 01:38 PM

Any, ramane pentru data viitoare.Cum spui si tu, la paine merge bine dovleacul in aluat.

Gelutza, tu poti sa-i faci, ca stiu ca dai si la altii.

Adriana, ramane pentru la iarna atunci.

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 March 2012 - 10:46 PM

Vezi postareaEataly, la 28 March 2012 - 01:38 PM, a spus:

Adriana, ramane pentru la iarna atunci.

Da, n-o mai au nici cei la care ma duc dupa verdeata.

#10 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 March 2012 - 09:35 AM

Vezi postareaAdriana, la 28 March 2012 - 10:46 PM, a spus:

Da, n-o mai au nici cei la care ma duc dupa verdeata.


pe cine n-o mai au? pe ea o, pe dovleac? dovleacul e de gen fem in italiana? :floare:

Lili, esti f harnica, toate celea faci, brava, fata!

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 March 2012 - 12:29 PM

Multumesc Moaztulina! :thumleft:

Da dovleacul e de gen feminin "la zucca" in italiana!

#12 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 29 March 2012 - 09:32 PM

Zucca e mama zucchinilor! :headbang: Si pe limba portocaleza e tot feminin, "a abobora" .

Lasa Adriana ca acusi acusi vin zucchini pe interval de n-o sa mai stii ce sa faci cu ei! :)

Scuze de off topic. By the way arata splendid cornuletele! :thumleft:

#13 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 30 March 2012 - 06:54 AM

Cornurile-s frumoase ,inedite si dupa cum arata ,sigur bune .Mandrete de servet ,da io vreau sa stiu de unde ai luat tu trandafir la ora asta .
Daca-mi zici ca la voi au inflorit trandafirii ,io ma duc sa ma-npusc .
Ma incalzesc totusi cu gandul ca e de pe un trandafir la ghiveci .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#14 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 30 March 2012 - 12:59 PM

Vezi postareaPiscotel, la 30 March 2012 - 06:54 AM, a spus:


Daca-mi zici ca la voi au inflorit trandafirii ,io ma duc sa ma-npusc .
Ma incalzesc totusi cu gandul ca e de pe un trandafir la ghiveci .Imagine postata


La noi e verde mereu si multe plante dau flori tot anul. Tufele de trandafirii si camelii sunt inflorite toata iarna! :tongue3:

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 March 2012 - 01:37 PM

Multumesc Laura! Abobora?Ce misto suna!

Lia, e din ghiveci, am primit un ghiveci de trandafirasi albi si un ghiveci cu o alta floricica pe care o sa o vedeti in urmatoarea reteta! :tongue3:
Dar oricum, a inflorit liliacul, au cazut petalele la magnolii si s-au scuturat zarzarii.

#16 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 April 2012 - 08:01 PM

Vezi postarealaura_lala, la 30 March 2012 - 12:59 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 30 March 2012 - 06:54 AM, a spus:

Daca-mi zici ca la voi au inflorit trandafirii ,io ma duc sa ma-npusc .
Ma incalzesc totusi cu gandul ca e de pe un trandafir la ghiveci .Imagine postata


La noi e verde mereu si multe plante dau flori tot anul. Tufele de trandafirii si camelii sunt inflorite toata iarna! Imagine postata



Vezi postareaEataly, la 30 March 2012 - 01:37 PM, a spus:

Multumesc Laura! Abobora?Ce misto suna!

Lia, e din ghiveci, am primit un ghiveci de trandafirasi albi si un ghiveci cu o alta floricica pe care o sa o vedeti in urmatoarea reteta! Imagine postata
Dar oricum, a inflorit liliacul, au cazut petalele la magnolii si s-au scuturat zarzarii.



Of ce ciuda am pe voi !
Azi au fost 20 de grade ,si tineretzii erau deja in tricou ,dar seara se lasa un frrrriggg ...

Ma mut in Cuba !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#17 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 October 2012 - 03:26 PM

De data asta am respectat exact reteta :biggrin: si bine am facut. Au iesit foarte bune, pufoase si aromate. A doua zi sunt chiar mai bune.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi