![Imagine atasata: monthly_03_2012/post-9-13328465037564.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2012/post-9-13328465037564.jpg)
Reteta este din cartea Lindei Collister "Easy Baking".Ea, di aluatul asta a facut paine.Eu am facut cornuri.
300 gr de pireu de dovleac.Copt la vapori.Altfel absoarbe prea multa apa si pierde din gust.
1-2 linguri de ulei de masline extra
3-4 linguri de zahar
2 linguri rase de drojdie uscata(25 gr drojdie proaspata)
1 linura de apa calduta unde am dizolvat drojdia
390-400 gr de faina.Adaugati faina treptat, poate e nevoie de mai mult sau mai putina faina, depinde cat de "apos" era dovleacul.
Am dizolvat drojdia in apa si o lingura zahar.Am lasat la dospit.
Am amestecat-o cu pireul cald.Am adaugat uleiul si am framantat, adaugand treptat faina.
Cand rezulta un aluat elastic, moale acoperim si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul in asa fel incat sa obtinem un disc de 1/2 cm grosime.Taiem triunghiuri egale si le umplem cu gem.Rulam si coacem cornurile la 190 de grade, 30 de minute aproximativ.
Eu i-am umplut cu cugnà facut de mine, despre cugnà si cum este facut am povestit aici.
Moi si pufosi.
![Imagine atasata: monthly_03_2012/post-9-13328473131595.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2012/post-9-13328473131595.jpg)
Si-s de post pentru cine vrea.
![Imagine atasata: monthly_03_2012/post-9-13328473970951.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2012/post-9-13328473970951.jpg)