Forum Culinar: Chifle aromate - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chifle aromate

#1 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 December 2009 - 02:44 PM

Imagine atasata: 57_f7ec68705701944fd7218c1dbf9f2d6a.jpg

Reteta a fost postata de Shumaila, pe culinar, si ii multumesc foarte mult, eram in cautarea unei astfel de retete de ceva timp, noi obisnuind sa cumparam astfel de baghete aromate de la supermaket si doream de mult sa incerc sa fac in casa.

Pentru aluat am folosit : 450 g faina, 4 linguri de ulei, 2 linguri rase de zahar, 25 g drojdie proaspata ( pentru drojdie uscata puneti 2 lingurite si un sfert, 250 ml lapte, o lingurita si un sfert de sare.
Pentru umplutura am folosit 3 catei de usturoi si 3 linguri de unt. In unt se pot amesteca diferite ierburi aromatice, in functie de preferinte. Eu am pus doar usturoi de data asta.
Am amestecat drojdia cu zaharul si am dizolvat-o in laptele caldut, apoi am lasat-o sa se dezvolte putin.

Imagine atasata: 57_21b56a13f6a06261d361f91ebffa5b08.jpg

Dupa ce drojdia a crescut putin am amestecat-o cu faina si restul ingredientelor si am framantat bine. Mie aluatul mi s-a parut putin prea moale si am mai adaugat o lingura de faina, iar consistenta a devenit perfecta. Aluatul a fost foarte usor de lucrat, elastic si nelipicios, nici nu a fost nevoie sa ung masa pentru a-l framanta.

Imagine atasata: 57_16fbc18f8065f122ebb3964235049b28.jpg

Dupa ce am terminat de framantat, l-am pus la crescut pana si-a dublat volumul ( eu l-am tinut cu o jumatate in plus, am fost prinsa cu altceva). Am portionat aluatul in 9 bucati ( portionarea se face in functie de cat de mari doriti sa fie chiflele), le-am dat forma de chifla si le-am crestat pe mijloc cu un cutit bine ascutit.

Imagine atasata: 57_0f80bea1426bfc5e9767b8f78ad2e93b.jpg

Le-am lasat sa mai creasca cam 15 minute, timp in care am zdrobit 3 catei de usturoi si i-am amestecat bine cu 3 linguri de unt moale (nu topit).
Imagine atasata: 57_4db01e41174e750cadcb4ad18db54043.jpg

Am umplut deschizatura chiflelor cu cate o lingurita de unt cu usturoi, apoi le-am uns cu galbenus de ou.

Imagine atasata: 57_07c7bc292f00f49bb8a8d8bdf9e721b7.jpg

Le-am pus in cuptorul incins la 200 grade Celsius. Shumaila spunea ca se coc 20-25 minute, ale mele au fost gata in 15 minute, banuiesc ca depinde de cuptor.


Imagine atasata: 57_a87131bf54b3bf72260de9e7827506a0.jpg

Chiflele sunt delicioase, foarte pufoase si aromate, am de gand sa le fac si fara “umplutura”, doar cu mac sau susan.

Imagine atasata: 57_90028e740cbe196518c2ff441ac8862a.jpg

Merita incercate, sunt foarte gustoase.

#2 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 16 December 2009 - 02:28 AM

Acum am vazut ca a postat deja Irina o reteta asemanatoare, scuze, nu observasem. Daca nu e prea mare deranjul, poate o lipeste cineva la topicul ei. Scuze inca odata. :notworthy:

#3 Useril este offline   diana99ndd 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 30-November 09
  • Locationvalcea

Postat 18 December 2009 - 11:17 AM

Le-am facut si eu aseara si sunt superrrr bune,doar ca eu le-am facut la masina de paineImagine atasata: 291_9e138f39413c3ec7d1f0cc9a5913481a.jpgImagine atasata: 291_ff4695c38b8e67cf0a11f1dce0792b46.jpg

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 December 2009 - 11:41 AM

Narnia a spus:

Acum am vazut ca a postat deja Irina o reteta asemanatoare, scuze, nu observasem. Daca nu e prea mare deranjul, poate o lipeste cineva la topicul ei. Scuze inca odata. :appl:

E identica si egala reteta irinei? Aceleasi ingrediente si cantitati? Daca da le lipesc dar astept confirmarea de la tine.

#5 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 18 December 2009 - 01:55 PM

Adriana a spus:

Narnia a spus:

Acum am vazut ca a postat deja Irina o reteta asemanatoare, scuze, nu observasem. Daca nu e prea mare deranjul, poate o lipeste cineva la topicul ei. Scuze inca odata. :appl:

E identica si egala reteta irinei? Aceleasi ingrediente si cantitati? Daca da le lipesc dar astept confirmarea de la tine.


Nu e identica, doar cam aceiasi idee, paine cu usturoi. Daca nu e cazul, nu o lipi, mi-era teama sa nu fi facut o gafa.

Diana, ma bucur ca ti-au placut. Noi cumparam din cand in cand de la supermarket baghete cu usturoi si ne placeau tare mult. E adevarat ca dupa ce am facut chiflele astea a misorit in casa a usturoi cateva ore, dar nu conteaza, au fost bune. ;)

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 December 2009 - 01:58 PM

Narnia a spus:

Nu e identica, doar cam aceiasi idee, paine cu usturoi. Daca nu e cazul, nu o lipi, mi-era teama sa nu fi facut o gafa.

Fix la ingrediente nu m-am uitat, ea a zis ca e pentru masina de piine tu ai facut-o altfel asa ca le-as lasa separate.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi