Si acum sa trecem la reteta!
Aceasta reteta este luata dupa un blog spaniol.
Ingrediente:250 ml lapte in care dizolvam 25 grame de drojdie proaspata,1 lingurita de zahar,2 lingurite de sare,1 lingura de otet, 100 ml ulei, 2 oua, 700 gr. faina.
Mod de preparare:
Intr-un castron se pun intai solidele, apoi lichidele. Amestecam ingredientele, apoi le framantam pana obtinem un aluat elastic.
Acest aluat se pune intr-un castron uns cu putin ulei si desupra ii punem folie alimentara, apoi acoperim cu un prosop si il punem la crescut intr-un loc cald ferit de curenti.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, rupem o bucatica din aluat si facem un sul subtire,apoi ii dam forma de spirala.
![Imagine atasata: monthly_04_2012/post-614-13333005973546.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_04_2012/post-614-13333005973546.jpg)
![Imagine atasata: monthly_04_2012/post-614-133330060858.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_04_2012/post-614-133330060858.jpg)
Apoi iar rupem o bucatica de aluat o rulam in maini, o aplatizam si ii dam o forma mai lunguiata, apoi cu ajutorul unui cutit ascutit facem o taietura, astfel obtinand urechile iepurasului.
![Imagine atasata: monthly_04_2012/post-614-13333006320827.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_04_2012/post-614-13333006320827.jpg)
Lipim corpul cu capul, apoi mai rupem o bucatica mica de aluat care ii dam forma rotunda si astefl obtinem si codita iepurasului.
Ochii iepurasului se fac din stafide si gura la fel.Asa se procedeaza si cu restul de aluat.
![Imagine atasata: monthly_04_2012/post-614-13333006418369.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_04_2012/post-614-13333006418369.jpg)
Dupa ce am terminat de facut toti iepurasii ii punem intr-o tava si ii mai lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Asa arata inainte de ai baga la cuptor.
![Imagine atasata: monthly_04_2012/post-614-13333006514208.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_04_2012/post-614-13333006514208.jpg)
Apoi se ung cu ou, daca vreti sau se pot lasa si asa si se dau la cuptorul preincalzit la 180 Grade Celsius si se lasa pana devin aurii.
Pentru ca mi-a mai ramas aluta mai gandit sa fac si ceva puisori.
In poza de jos se vad iepurasii impreuna cu puisorii!
Va doresc pofta buna!
![Imagine atasata: monthly_04_2012/post-614-1333300674016.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_04_2012/post-614-1333300674016.jpg)