Forum Culinar: Cheesecake - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cheesecake

#1 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 April 2012 - 10:28 PM

:71:Sunt o mare amatoare de cheesecake. Cand il gasesc la restaurant in meniu este desertul meu. Ii place si lui tati! Imi plac in special cele cu fructe de padure, dar si cu alte fructe drept topping.

Prajiturile cu branza si fructe mi se par sanatoase, bune si aceasta este si usor de facut.

Prin urmare mi-am propus sa il fac si eu, vazand ca aici va intreceti in preparate, mi-am dat seama ca as putea sa il reproduc si eu acasa. Am cautat retete pe net si am facut o compilatie care mi se potriveste mie.

Dupa 1 an in care ba am uitat sa iau lista de ingrediente la mine, ba la magazin am uitat de lista, ba am luat ingredientele dar nu avut timp, cand le-am indeplinit si pe una si pe alta am vazut ca trebuie forma cu pereti detasabili si tot asa.
In sfarsit vineri am plecat devreme (la 6 am aj acs) de la serviciu si am facut si eu primul meu cheesecake, in 20 de minute era la copt:
Daca stiam cat de usor se face il faceam de mult!

Pentru blat am folosit:
- 300g biscuiti digestivi (sau cu cereale)
- 200 g (1 pachet ) unt topit
- arome (rom, vanilie ce preferati)

Pentru crema de branza am folosit:
- 500 g branza (eu am pus 1 cutie branza de vaci de 300 g si 1 cutie Philadelphia de 200 g).
- 400 ml frisca lichida
- 5 oua
- 1 cana si jumatate zahar brun (Se poate folosi si alb cu incredere - cine vrea)
- 2 linguri si jumatate de faina integrala (se poate folosi si alba linistit - cine vrea)
- 1 praf de sare
- 1 fiola esenta de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita de coaja de portocala netratata

Pentru topping am folosit:
- 2 cani de fructe (eu acum 2 banane + 1 compot de ananas), dar abia astept sa fac cu fructe de padure, daca nu uit sa iau congelat cand merg la supermarket
- 1 plic de tort jelley
- 200 ml suc de frute si/sau apa
- Acum nu am folosit, dar daca sunt fructe acrisoare (gen fructe de padure) se pun 3 linguri zahar brun.


Am murdarit un singur vas, cel mare de la blender. Astfel,
Mod de preparare:
1. - pentru blat am amestecat biscuitii sfaramati in blender cu untul topit la MO 2 minute. Am intins in tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor pentru 10 min la 180 grade. Daca nu aveti tava cu pereti detasabili nu e bai, puneti intr-un vas cam de 5 cm inaltime, tapetat cu hartie de copt. Se scoate din cuptor si se adauga crema de branza.
2. Am amestecat in acelasi vas (nu are nimic daca au ramas urme fine de biscuite) toate ingredientele pentru cheesecake la gramada, dar merge mai bine daca pornim cu batutul de frisca lichida, adaugat ouale, zaharul, apoi branza, faina, sarea si mirodeniile.
Se adauga peste blatul racit si se da la cuptor pt 60 min la 160 grade. Creste ca nebunul si creste si creste si creste si se si rumeneste usor! Nu-i bai, cand stingem focul se turteste nu tare, dar suficient cat sa ne continuam treaba. Se lasa sa se raceasca circa 30 min inainte de a monta toppingul.
Mijlocul trebuie sa ramana putin moale ca sa nu se crape cand se raceste.
3. Toppingul e la fantezie, acum eu am pus pe prajitura banana taiata felii, apoi ananasul din 1compot, am amestecat in sucul
de la ananas compot, 1 plic de tort jelley si 1 cescuta de apa se lasa sa se topeasca 10 min, apoi se fierbe cateva minute fara sa clocoteasca (eu am dat la MO 1 min). Am batut cu telul bine si am turnat peste cheesecakeul racit, ornat cu fructe. Se da la frigi pentru 4 ore (minim 2 pt pofticiosi, iar a doua zi e bun si ferm).

Daca viitoare fac pt topping un siropel subtirel din 2 cani de fructe de padure cu 3 linguri de zahar si 1/2 cana apa si il fierb pe foc circa 10 min. Nu il mai amestec cu nici o gelatina ci il aranjez frumos curgator in momentul servirii pe cheesecake, cu fructele mari intregi. Se poate face si cu fructe din dulceata sau compot... imaginatie creativa, ca in rest ingredientele sunt destul de la indemana.
Este o prajitura aspectoasa si foarte buna, care impresioneaza musafirii si ca prezentare si mai ales ca si gust. Toata lumea a indragit cheesecakeul meu, eu nu am avut voie sa gust. Dar sigur vor mai veni si altele, cand imi va permite silueta :P .
Iese un tort mare!

Foto tot nu am invatat sa fac, asa ca ne multumim cu acestea deocamdata.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13333976338666.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13333976619813.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13333976946187.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13333977531972.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13333977751439.jpg


Aici, cand l-am taiat, era inca putin cald; a doua zi insa, rece, taietura a fost perfecta!
Indrazniti! se face extrem de usor si nu se murdaresc multe vase. =))
Pofta buna!
Astept sa lipiti variantele voastre cu alte toppinguri de fructe. !


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 April 2012 - 10:32 PM

Bun bun =)) !
Bravo Dani, daca i-a placut si lui Dl. Dani, satisfactia a fost mare cred!

#3 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 April 2012 - 10:44 PM

Vezi postareaany_annette, la 02 April 2012 - 10:32 PM, a spus:

Bun bun =)) !
Bravo Dani, daca i-a placut si lui Dl. Dani, satisfactia a fost mare cred!

daaa... nu-i venea sa creda ca i-am facut preferata lui! a doua zi la pranz se dusese aproape jumatate (doar tati si picea gustat). Apoi a venit fratele cu cumnata si nepotii si s-a mai dus un sfert, cu chiu cu vai am pastrat o feliuta mica pt azi pt socrella. Toti superbunatate, au apreciat ca iar eu abia astept sa il fac cu fructe de padure si sa il gust si eu.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 03 April 2012 - 03:39 AM

Multumesc de retete :71:
Cred ca il voi face cu banane si ananas, ca arata prea bine asa, si-mi place si combinatia =))

Inca o data multumesc :P

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#5 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 April 2012 - 08:54 AM

Cu placere Oana! sa stii ca se face rapid si e tare bun. La banane si ananas din sirop e bine ca nu mai trebuie fierte fructele. Succes si sa vii degraba cu rezultatul. Mai ales ca tu faci poze frumoase :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 April 2012 - 11:34 AM

Daniella, arata bine ce ai facut tu acolo si se prepara si usor, dar tu ai mancat, ca de, stii tu, kilogramele!!! :toothy9;
GEORGIA

#7 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 April 2012 - 01:06 PM

Giorgi, nu am mancat data trecuta (mi-au laudat-o ai casei si mutzafirii), dar din asta de l-am facut sambata am mancat (am evitat blatul si am folosit fructoza in loc de zahar si faina de migdale in loc de faina normala):

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13352653951894.jpg

si o felie taiata stramba lemne de catre tati , din cheesecake-ul inca neintarit bine (duap doar vreo ora de frigi):

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-1335265415558.jpg


In crema de branza am bagat si 2 maini de merisoare si am pus 6 oua in loc de 4 cate sunt in reteta poriginala (am oua de tara in exces). Am mixat si s-au micsoarat merisoarele.
Am ornat cu fructe din compot de piersici. Foarte, foarte, foarta buna. Mie imi placea praji doar ciocolatoase, dar de cand am descoperit cheesecake-ul nu cer alt desert la restaurant. Ma bucur ca acum am invatat sa il fac si eu, ca se face simplu si e si de efect! Doar ca de data asta nu mi s-a itnarit jeleul (Data trecuta am pus 2 tort jelley pt siguranta, acum doar 1).

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 24 April 2012 - 01:46 PM

Si mie imi place tare mult cheesecake-ul , ador varianta cu fructe de padure , dar nu refuz nici alte fructe .

#9 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 April 2012 - 02:12 PM

si eu tot in varianta fructe de padure tot astept sa o fac, dar tot am uitat sa cumpar (congelate acum, la vara proaspete). Hai sa vedem care o posteaza prima :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 29 April 2012 - 09:52 AM

Eu sunt primaaaa! :notworthy: Impresii mai tarziu.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2012/post-508-13356859100457.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#11 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 30 April 2012 - 05:13 PM

Sectiunea mea nu-i asa frumoasa, branza s-a imbibat cu sucul din fructe si nu a ramas alba, de buna, a fost dementiala, dar undeva am gresit: fie trebuia sa folosesc fructe proaspete, nu congelate, fie trebuia sa pun fructele exact inainte de a pune jeleul.Eu am pus intai fructele, abia apoi m-am apucat de jeleu, pana ce s-a racit si acesta un pic, sucul de fructe a intrat in branza.
Ca atare, trebuie sa o refac, ca sa corectam problema... :Demon:
N-a ramas nimic din ea in 15 minute. :hungry: Multumim, Dana. :angryfire:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2012/post-508-13357987819867.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#12 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 January 2013 - 12:15 PM

Koralinda, nu am vazut pana acum posturile tale, scuza-ma. Splendide poze ai pus. .... iuu si floricele... ce frumos arata farfuria ta!
Cred ca foarte bun a fost cheesecakeul tau! Ai mai repetat?
In mod normal cand e coapta branza pe deasupra (Atentie se tine o ora, la foc mic) are o crusta si nu patrund sucurile de la topping in crema de branza.

La noi e desertul favorit si se face si simplu. Aseara am facut si eu cu fructe de padure, impreuna cu Bea (ea a apasat pe buton si a amestecat pe rand toate cu blenderul).

Eu pun si inauntru merisoare uscate... ca sa nu fie crema de branza monotona.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-685-13591947698693.jpg

tati multumit, a zis ca asta mananca azi toata ziua

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-685-13591952340018.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-685-13591958226859.jpg


Imagine atasata: monthly_01_2013/post-685-13591952401857.jpg

De data asta nu am mai copt blatul de biscuiti in prealabil, ci l-am tinut in frigi pana am terminat de preparat crema de branza.
Totusi mi se pare prea tare si sfaramicios ca iese blatul, o fi vreun trick and tip, de a fi mai molcutz?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#13 Useril este offline   Gina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 26 January 2013 - 05:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 January 2013 - 12:15 PM, a spus:

Totusi mi se pare prea tare si sfaramicios ca iese blatul, o fi vreun trick and tip, de a fi mai molcutz?


Genul acesta de blat este sfaramicios prin definitie, dar iese prea tare si prea sfaramicios ptr ca topesti untul la MO.Daca lasi untul sa ajunga la temperatura camerei fara sa-l topesti fortat, blatul are textura de biscuit usor si doar putin sfaramicios.
De asemenea, cea mai buna metoda este folosirea degetelor ptr a amesteca pesmetul de biscuiti cu untul moale.

Nu-mi dau seama daca este diferenta la textura blatului daca il pui la copt si racesti sau la frigider apoi scos cu ceva vreme inainte sa adaugi crema de branza.
La fel, nu stiu daca adaugarea unei mici cantitati de zahar la crusta(cum sunt multe retete) influenteaza mult textura.

Daca nu-i cu suparare :occasion14: ,imi permit cateva sugestii ptr crema de branza:
-faina nu este neaparat necesara;
-este bine ca ingredientele sa fie la temperatura camerei;
-textura cremei este afectata negativ si daca este amestecata prea mult, si daca nu este amestecata suficient. Cred ca smantana de frisca si ouale ar trebui incorporate, nu batute bine(daca-s batute prea mult, creste apoi se turteste si poate si sa crape).

Sunt convinsa ca Bea :headbang: o sa fie cea mai incantata de sugestia mea de a amesteca biscuitii si untul cu degetzelele :)

#14 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 January 2013 - 07:12 PM

multumesc mult, Gina :occasion14: :headbang: :)! imi sun tare de folos toate sfaturile tale si cel mai mult si mai mult ma bucura ca spui ca pot sari faina din crema de branza (faineturile le evit cat pot).
Acum, de fiecare data la branzeturi fac variatii cu ce am in casa, faina am scazut deja la 2 linguri doar, ultima oara crema am facut-o: dintr-o cutie de mascarpone 250 g, o cutie de ricotta (vreo 250g cred) si 1 cutie mica de frisca lichida (200g) + 4 oua, 2 linguri rase de miere (nu ne place un desert prea dulce) , praf de sare, pasataie de vanilie si 2 linguri cu varf de faina integrala + o mana plina de merisoare deshidratate.
Deci tu spui sa procedez ca de obicei, dar sa elimin cele 2 linguri de faina, corect? Nu e cazul sa inlocuiesc cu faina de migdale ori altceva, am inteles bine?

Bun, revenind la baza, deci nu mai topesc untul la MO si practic doar inmuiat la temp camerei, zici sa- l "framant" cu biscuitii cu mainile ?
Eu la blat nu adaug zahar, din aceleasi considerente: e suficient de dulce, ii pun doar 2 fiole de esenta de rom, 1 pachet intreg de biscuiti de cereale integrali (s-ar putea sa fie si de aici, poate trebuie sa iau de aia digestivi mai moi, astia sunt foarte crocanti).


La crema de branza nu am nici o problema, iese perfecta, doar la blat, iese cam prea tare si sfaramicios. Am mai eliminat si o parte din pachetul de unt la ultimul cheesecake, pt ca biscuitii nu il incorporau pe tot.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#15 Useril este offline   Gina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 26 January 2013 - 11:16 PM

Poti sa folosesti biscuiti diferiti, chiar fursecuri, nuca sau migdale macinate..ce vrei tu.
Si, da, amestecat cu mana.Poti sa incerci cu o furculita, dar mai degraba se framanta(mult spus) ca sa se formeze "aluatul".

Singurul motiv ptr care se pune faina la un cheesecake este ca sa nu crape(si, probabil, de teama ca nu se incheaga).Dar se poate foarte bine fara sau cu foarte putina(jumatate lingura sau un varf).
Ti-as propune sa experimentezi cu din ce in ce mai putina faina.
Daca o sa crape sau nu depinde mult de cuptor, temperatura,cum le mixezi, cum se raceste.
Ingredientele trebuie amestecate bine, dar nu prea mult timp- foarte, foarte important asta.Nu avem nici un interes sa incorporam aer in compozitie, dimpotriva.
Cu cat se bate mai mult-cu atat mai mult aer, se umfla f mult-se lasa-crapa- devine mult prea densa.

#16 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 February 2013 - 02:37 AM

L-am refacut in varianta biscuiti cu unt (petit beurre) si topping de ananas. In loc de faina, am pus o masura de (100 ml) quinoa expandata. S-a inchegat normal.
O sa vedem maine cum e taiat si cum a iesit blatul, crema am gustat-o era ok

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13611477169609.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13611477178363.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13611477188735.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13611477199038.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13611477154359.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#17 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 February 2013 - 09:44 AM

Trauma :director: : Am reusit sa ratez cheese-cake-ul prima oara in viata. Blatul nu e ok, fara biscuiti digestivi, se prinde, se arde in timpul lung de gatire al cremei. Crema fara faina ci cu quinoa expandata a iesit usor apoasa, iar nu e bine.

Deci, revenim la reteta clasica :floare:, de la primul post. Doar cu branzeturile din crema si fructele se poate juca linistit.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#18 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 February 2013 - 02:55 PM

Bine ca stii acum.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#19 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2013 - 03:45 PM

Am gasit biscuiti digestivi clasici (fara cereale), care-s moi si a iesit si blatul moale, tot perfect acum! nu ma mai abat de la reteta, in afara de mixul de branzeturi si de variatii la fruct.
Desi lumea era ghiftuita de mancare, ca am facut rauri si am stat 3 ore la masa, toti, fara exceptie au cerut supliment inca o felie! Imi pare rau ca eu nu am putut gusta acum :occasion14: . La felie am uitat sa fac foto

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13618862875743.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-1361886299412.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13618863103768.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#20 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 December 2013 - 12:56 AM

L-am mai experimentat in diverse variante de blat, de crema, de topping:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2013/post-685-13860249410103.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2013/post-685-13860249418335.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2013/post-685-13860249439624.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2013/post-685-1386024947198.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2013/post-685-13860249497672.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2013/post-685-13860249544228.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi