![:71:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/tongue.gif)
Prajiturile cu branza si fructe mi se par sanatoase, bune si aceasta este si usor de facut.
Prin urmare mi-am propus sa il fac si eu, vazand ca aici va intreceti in preparate, mi-am dat seama ca as putea sa il reproduc si eu acasa. Am cautat retete pe net si am facut o compilatie care mi se potriveste mie.
Dupa 1 an in care ba am uitat sa iau lista de ingrediente la mine, ba la magazin am uitat de lista, ba am luat ingredientele dar nu avut timp, cand le-am indeplinit si pe una si pe alta am vazut ca trebuie forma cu pereti detasabili si tot asa.
In sfarsit vineri am plecat devreme (la 6 am aj acs) de la serviciu si am facut si eu primul meu cheesecake, in 20 de minute era la copt:
Daca stiam cat de usor se face il faceam de mult!
Pentru blat am folosit:
- 300g biscuiti digestivi (sau cu cereale)
- 200 g (1 pachet ) unt topit
- arome (rom, vanilie ce preferati)
Pentru crema de branza am folosit:
- 500 g branza (eu am pus 1 cutie branza de vaci de 300 g si 1 cutie Philadelphia de 200 g).
- 400 ml frisca lichida
- 5 oua
- 1 cana si jumatate zahar brun (Se poate folosi si alb cu incredere - cine vrea)
- 2 linguri si jumatate de faina integrala (se poate folosi si alba linistit - cine vrea)
- 1 praf de sare
- 1 fiola esenta de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita de coaja de portocala netratata
Pentru topping am folosit:
- 2 cani de fructe (eu acum 2 banane + 1 compot de ananas), dar abia astept sa fac cu fructe de padure, daca nu uit sa iau congelat cand merg la supermarket
- 1 plic de tort jelley
- 200 ml suc de frute si/sau apa
- Acum nu am folosit, dar daca sunt fructe acrisoare (gen fructe de padure) se pun 3 linguri zahar brun.
Am murdarit un singur vas, cel mare de la blender. Astfel,
Mod de preparare:
1. - pentru blat am amestecat biscuitii sfaramati in blender cu untul topit la MO 2 minute. Am intins in tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor pentru 10 min la 180 grade. Daca nu aveti tava cu pereti detasabili nu e bai, puneti intr-un vas cam de 5 cm inaltime, tapetat cu hartie de copt. Se scoate din cuptor si se adauga crema de branza.
2. Am amestecat in acelasi vas (nu are nimic daca au ramas urme fine de biscuite) toate ingredientele pentru cheesecake la gramada, dar merge mai bine daca pornim cu batutul de frisca lichida, adaugat ouale, zaharul, apoi branza, faina, sarea si mirodeniile.
Se adauga peste blatul racit si se da la cuptor pt 60 min la 160 grade. Creste ca nebunul si creste si creste si creste si se si rumeneste usor! Nu-i bai, cand stingem focul se turteste nu tare, dar suficient cat sa ne continuam treaba. Se lasa sa se raceasca circa 30 min inainte de a monta toppingul.
Mijlocul trebuie sa ramana putin moale ca sa nu se crape cand se raceste.
3. Toppingul e la fantezie, acum eu am pus pe prajitura banana taiata felii, apoi ananasul din 1compot, am amestecat in sucul
de la ananas compot, 1 plic de tort jelley si 1 cescuta de apa se lasa sa se topeasca 10 min, apoi se fierbe cateva minute fara sa clocoteasca (eu am dat la MO 1 min). Am batut cu telul bine si am turnat peste cheesecakeul racit, ornat cu fructe. Se da la frigi pentru 4 ore (minim 2 pt pofticiosi, iar a doua zi e bun si ferm).
Daca viitoare fac pt topping un siropel subtirel din 2 cani de fructe de padure cu 3 linguri de zahar si 1/2 cana apa si il fierb pe foc circa 10 min. Nu il mai amestec cu nici o gelatina ci il aranjez frumos curgator in momentul servirii pe cheesecake, cu fructele mari intregi. Se poate face si cu fructe din dulceata sau compot... imaginatie creativa, ca in rest ingredientele sunt destul de la indemana.
Este o prajitura aspectoasa si foarte buna, care impresioneaza musafirii si ca prezentare si mai ales ca si gust. Toata lumea a indragit cheesecakeul meu, eu nu am avut voie sa gust. Dar sigur vor mai veni si altele, cand imi va permite silueta
![:P](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/24.gif)
Iese un tort mare!
Foto tot nu am invatat sa fac, asa ca ne multumim cu acestea deocamdata.
![Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13333976338666.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_04_2012/post-685-13333976338666.jpg)
![Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13333976619813.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_04_2012/post-685-13333976619813.jpg)
![Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13333976946187.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_04_2012/post-685-13333976946187.jpg)
![Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13333977531972.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_04_2012/post-685-13333977531972.jpg)
![Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13333977751439.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_04_2012/post-685-13333977751439.jpg)
Aici, cand l-am taiat, era inca putin cald; a doua zi insa, rece, taietura a fost perfecta!
Indrazniti! se face extrem de usor si nu se murdaresc multe vase.
![=))](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/blob8.gif)
Pofta buna!
Astept sa lipiti variantele voastre cu alte toppinguri de fructe. !