Forum Culinar: Scallops intr-un sos cremos de bacon si porumb - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Scallops intr-un sos cremos de bacon si porumb Scoici Saint-Jacques fara cochile calite

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 04 April 2012 - 04:52 AM

SCALLOPS INTR-UN SOS CREMOS DE BACON CU PORUMB
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335074926329.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335074931244.jpg
INGREDIENTE:

- boabele de pe 2 stiuleti de porumb proaspeti- 1 lingura de ulei- 1 praf de sare si piper dupa gust - 250gr. scallops (scoici Saint-Jacques) proaspete, fara cochilie- 4 felii de bacon, tocate- 2 rosii proaspete, taiate cubulete- 1/2 ceapa taiata marunt- 1 ardei gras verde, taiat cubulete- 1/4 pahar lapte half & half- cateva fire de patrunjel verde
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-1333507356967.jpg
Se spala scoicile cu apa rece, apoi se usuca usor cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare si piper. Se incinge o lingura de ulei inr-o tigaie si se calesc scoicile circa 2-3 minute pana se rumensc putin fara sa se usuce prea tare. Se scot apoi si se pun pe o farfurie sa stea la cald.
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335073575457.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335073580072.jpg Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335073589534.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335073609986.jpg
In aceeasi tigaie se prajesc bucatile de bacon. Cand sunt gata se scot si ele pe o farfurie si in uleiul ramas se calesc legumele, rosiile cu ceapa si ardeiul.
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-1333507361651.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335073641044.jpg
In acest timp, cu ajutorul unui cutit bine ascutit se taie fasiile de boabe de porumb de pe stiuleti. Se adauga si ele in tigaie si se stinge cu putin lapte gras (half & half).
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335073584768.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335073646814.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335073671828.jpg
Se condimenteaza si sprea sfarsit se amesteca cu baconul si patrunjel verde tocat . Se opreste focul si se lasa putin sa se raceasca.
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335073671828.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335074881214.jpg
Se aseaza apoi pe o farfurie, se presara scoicile prajite si se decoreaza cu ce aveti la indemana.Le-am servit cu o salata rosie cu avocado, rosii, ceapa dulce si migdale alaturi de un pahar de vin rosu, made in Italy :toothy9;Pofta buna!
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335074920993.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335074912104.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-701-13335074901694.jpg

#2 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 04 April 2012 - 07:47 AM

Iui, ce bine arata, sa va fie de bine si multumim ca ai impartasit reteta cu noi.

#3 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 04 April 2012 - 12:22 PM

Sosul acesta cremos cu porumb si bacon il fac de obicei pentru carne, in special snitzel de pui, iar acompaniamentul de salata cu avocado e combinatia perfecta. Nu mi-a trecut prin scufita ca l-as putea alatura la fructe de mare ori peste. :tongue3:

#4 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 April 2012 - 01:21 PM

eroare
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 April 2012 - 09:37 AM

M-ai omorit, mai ales cu stiuletii, cred ca intr-un fund de congelator am o cutiuta cu boabe de porumb, daca o gasesc incerc cel putin sosul daca nu si combinatia cu capesante.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi