Vreau sa va impartasesc aceasta reteta de aperitiv de la soacra mea. Noua ne place foarte mult.
Am modificat un pic reteta ca sa fac cornetele si mai atractive pentru cei mici, le-am facut in forma de morcovi, ca pt sarbatorile de Pasti: am adaugat putina culoare de portocaliu in aluat si am folosit codite de marar pt decorarea lor.
Sper sa va placa si voua...
Ingrediente
1kg faina
sare
2 lingurite drojdie uscata/20 g drojdie proaspata
lapte caldut cat cuprinde
sare
cateva picaturi de colorant alimentar portocaliu (optional)
Umplutura
branza proaspata de vaci
putin unt (cantitatea dupa preferinta fiecaruia)
ceapa, taiata marunt (cantitatea dupa preferinta fiecaruia)
sare
Mod preparare
Se dizolva drojdia impreuna cu sarea in putin lapte caldut. Apoi se adauga toata faina si se toarna cate un pic de lapte si tot se framanta, pana se ajunge la un aluat elastic
si deloc lipicios. Se lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza
volumul.
Apoi se intinde cate o foaie dreptunghiulara subtire de 4mm si se taie in fasii de 1 cm.
Fasiile se infasoara pe forme de cornet din aluminiu in spirala.
Mamasa in rolul principal
![:105:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/105.gif)
Apoi, se prajesc cornetele in baie de ulei la foc potrivit, pana se rumenesc.
Apoi se scot pe hartie de bucatarie, ca sa absoarba uleiul, si se lasa la racit.
Se amesteca toate ingredientele pt umplutura. Umpleti cornetele cu ea cu 30 min inainte de a le servi. Daca le umpleti cu mult timp in avans se vor inmuia prea mult de la umplutura.
Pot fi lasate neumplute la frigider, pt maxim o saptamana. Le umpleti atunci cand vreti sa le serviti.
Se pot umple si cu orice altfel de crema preferati, fie sarata, fie dulce.