Excelenti langa o bere ,sunt mai crocanti ca saratelele nu ca aluatul de paine pizza
Deci am masurat cu o cescuta de 70 de ml.
1/4 cub de drojdie mare sau jumate de cub mic cum ar veni 12 gr.(ca le vreau crocante)am sfaramat si presarat cu o lingurita de zahar,3 linguri cu apa calda 2 stropi de otet lasat sa se activaze 10 min.
Am pus intr-un castronel 1 cescuta (70 de ml.) de apa calda,1 cescuta de lapte dulce,1 cescuta de iaurt,1 cescuta de vin alb ,1 galbenus de ou,50 de gr. de unt moale,branza de burduf de oi iute tot 1 cescuta,1 lingurita de sare ,1 lingura de zahar,drojdia activata,faina cat cuprinde pt. a framanta un aluat mai tarisor ca de saratele.
Am dat aluatul acoperit cu folie de plastic la frigider 20 de min,apoi l-am impartit in 2 am intins o foaie ajutandu-ma de faina si sucitor,am uns-o cu putin unt moale si putin ulei de masline (nu mult )impaturit si intins din nou foaie,am uns foaia cu sos de pizza picant (sos de rosii,in care am pus putin zahar,busuioc,praf de cilli) am presarat cu oregano uscat de la plic,si cimbru,razuit parmigiano,pecorino romano si cascaval (dar merge orice fel de branza va place)si maruntit cateva masline.
Am rulat strans si taiat cu un cutit bine ascutit rondele pe care le-am presarat cu oregano.
Am copt pana au devenit aurii la foc potrivit,am indepartat cu pensula excesul de faina si am finisat cu un fir de ulei de masline.
Prima tura (tava) ...
Poza de grup. mi-au iesit cam 33 de bucati.
Si sexiune'!
Cine nu le doreste crocante cand se racoresc le poate pune intr-o punga de plastic .
Pagina 1 din 1
Melci alla Geany ...
#3
Postat 07 April 2012 - 03:18 PM
arata super Geany! brava de idee!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#4
Postat 07 April 2012 - 04:11 PM
Paii ma bucur ca va plac mamii i-au placut tare mult si ne-au prins bine ca am avut trebi si nu prea am stat sa macam
#5
Postat 07 April 2012 - 05:47 PM
bateţi-ar norocu' melcii, geany. am citit titlu' fără să observ că reţeta-i la patiserii şi m-am gîndit: s-a revoluţionat geany a noastră, ea care nu papă nici peşte, nici miel, postă reţetă cu codobelci
#6
Postat 07 April 2012 - 05:54 PM
Dexter, la 07 April 2012 - 05:47 PM, a spus:
bateţi-ar norocu' melcii, geany. am citit titlu' fără să observ că reţeta-i la patiserii şi m-am gîndit: s-a revoluţionat geany a noastră, ea care nu papă nici peşte, nici miel, postă reţetă cu codobelci
Hi hi hi! Era o gluma!
Maine sunt Floriile si e ziua tatii asa ca i-am catapultat acolo nu-i am sub nas ca eu desi nu sunt deloc cu dulciurile la astea sarate nu pot sa rezistez ca tare imi mai plac
#7
Postat 07 April 2012 - 06:08 PM
Geany, buni tare trebuie sa fie melcii tai!!!
La multi ani tatalui tau!
La multi ani tatalui tau!
#8
Postat 07 April 2012 - 06:13 PM
cristinaD, la 07 April 2012 - 06:08 PM, a spus:
Geany, buni tare trebuie sa fie melcii tai!!!
La multi ani tatalui tau!
La multi ani tatalui tau!
Daa ! Multumesc ,mamii i-au placut tare mult si astea sunt f. bune http://artaculinara....cu-branzageany/,Alexandru a facut cu foietaj si trebuie sa le fac si pe alea dar cand oi avea musafiri sa vreo zi ca daca nu imi fac de cap si le halesc in disperare
Arata acest topic
Pagina 1 din 1