Forum Culinar: Crap la cuptor (pe gratar) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Crap la cuptor (pe gratar)

#1 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 December 2009 - 04:46 PM

Crapul (Cyprinus carpio) este un peste teleostean din familia ciprinidelor. Lungimea corpului poate atinge 1 m, iar masa maximum 40 kg. Este acoperit cu solzi mari. Exista doua forme de crapi: crapul cu spatele jos si crapul cu spatele inalt. Crapul salbatic este raspandit mai mult in apele si bazinele Marii Mediterane, Marii Negre, Marii Caspice, Marii Aral. De la el au fost obţinute mai multe varietati domestice - crapul solzos, crapul-oglinda, crapul golaşs, etc. Este raspandit aproape pe tot globul, populand apele dulci si cele salmastre. Traieste pana la 30 de ani, uneori si mai mult.

Cel pe care l-am "prins" in pozele urmatoare ma tem ca nu se incadreaza la ultima fraza....... :mrgreen:
Am luat un crap eviscerat, de la magazin, dar nu poci pentru ca sa pun poza cu el intreg ca-i urata (poza!). Am facut mai multe, da' toate-s prastie! Nu-i nica, va imaginati usor pestisoru'-ntreg. A avut un kil jumate. L-am curatat de solzi, i-am taiat capatana si coada, am dat jos si aripioarele si iata-l gata pregatit pentru cuptor:

Imagine atasata: 97_68577b6a99e330a0194ff3be996f2507.jpg
L-am desfacut usurel in doua, fara sa-l tai cu totul (ma rog, am incercat..... :blob8: ):

Imagine atasata: 97_938258dc5b7811c4c102215dd7158025.jpg
L-am pus pe gratarul uns cu unt:

Imagine atasata: 97_66427fd52c19ecb88984e8c6201bfb7e.jpg
In timp ce pestisorul se hodinea nitel, am tocat niste verdeata (marar si patrunjel), am presat o capatana si jumate de usturoi:

Imagine atasata: 97_8ed0ade836115d1ba7a18134f3c96a41.jpg
Peste verdeata tocata si usturoi am pus fel si fel de condimente din dulap si frigider: zeama de lamaie, rozmarin, tarhon, busuioc, cimbru, piper, sare si am facut un maglavais cu care am uns "pestisoru':

Imagine atasata: 97_2a8a85cc9362a7ed8a32eabb5f5e9f67.jpg

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 December 2009 - 04:57 PM

Detaliu cu maglavaisul pus pe peste:

Imagine atasata: 97_890bd12ea1da4fc26cb76e9e86bfe751.jpg
Am pus apa in tava de sub peste, apoi am lasat la foc mare cam o ora (vreo 45 de minute, de fapt). Am uitat sa precizez mai sus ca n-am uns pestele cu tot maglavaisul, ci cu jumatate! Din cealalta jumatate am dat putin deoparte, sa mancam noi si peste ce-a ramas am pus niste apa si am pus pestele (dupa ce l-am scos din cuptor) sa se racoreasca (in cratita de sub gratar):

Imagine atasata: 97_965bcd5f6c6618cb13b1248ef6c3242c.jpg
Detaliu cu pestisorul scos din cuptor:

Imagine atasata: 97_f9ea1a98b9947a8ae03a67186250f729.jpg
In farfurie, langa o maliga calda si buna!!! si niste mujdei (maglavais cu care-am uns pestele):

Imagine atasata: 97_51574cb1dfdd23d17f1695a3f9b663a7.jpg
Mai de-aproape:

Imagine atasata: 97_57b84fb27262524ad2dc69d58d4f6cae.jpg

Maaaaammmmmmaaaaaa mia ce bun poate fi!!! Mai ales pentru niste flamanzi ca noi!!! Si pofticiosi!!! Gustos rau crapul!!! :blob8: L-am servit si cu cate-un paharel de vin alb romanesc (am cumparat din oras, am dibuit un magazin rusesc ce aduce si produse romanesti!). Yumiiiii..... :salut:

#3 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 December 2009 - 05:19 PM

Bravo Foxy, imi place cum suna, o sa incerc, daca mai gasesc pe cineva sa vina din Delta. Crapul de crescatorie nu-mi place :blob8:
raluca elena

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 December 2009 - 08:25 PM

raluca elena a spus:

Bravo Foxy, imi place cum suna, o sa incerc, daca mai gasesc pe cineva sa vina din Delta. Crapul de crescatorie nu-mi place :love7:



Multumesc Raluca! Nici eu nu suport crapul de crescatorie - miroase a balta si nu-l pot manca, neam!!!!! Asta de Dunare e asa bun si gustos..... nici nu-mi "parfumeaza" casa!!! :tongue3:

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 April 2010 - 10:09 PM

Sambata am fost la Mix si am cumparat inca un crap-oglinda gata eviscerat:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127179338223.jpg

Coada, aripioarele si capatana le-am taiat si le-am bagat la congelator, poate le-oi face ciorba, candva. Trunchiul l-am despicat pe langa coloana (dar nu complet) si l-am facut din nou, la gratar. Am folosit un morman de condimente: salvie pudra, cimbru, sare, busuioc, piper, rozmarin oregano, ceva condimente italienesti, tarhon si usturoi pisat. Am pus si putin ulei de masline, ca sa le pot amesteca:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127179344397.jpg

Peste condimentele de mai sus am pus marar si patrunjel proaspat, tocat:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127179356065.jpg

Gratarul l-am uns cu unt, pestele la fel - si pe fata, dar si pe spate (ca sa nu se lipeasca de gratar):

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127179366447.jpg

Pe interior am pus condimentele si apoi am bagat totul la cuptor, cu o tava cu apa sub gratar, pentru 45 de minute, la putere maxima:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127179376383.jpg

Portia jupanului:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127179385904.jpg

Si-a mea (mai mamaligoasa) :thumleft::

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127179402027.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi