Forum Culinar: Torta Pasqualina - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Torta Pasqualina

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2012 - 11:46 AM

Tarta "Pasqualina" e o tarta tipica regiunii Liguria, Italia.
Se poate face cu spanac sau frunze de sfecla, cu oua fierte tari sau cu oua crude care se vor coace in cuptor.
Am facut-o pentru masa de Pasti si vreau sa zic ca a iesit minunat de bine.
O recomand cu toata inima.
Se mananca calduta sau rece si e la fel de buna de pe-o zi pe alta.

Ingrediente pentru o tava de 19 cm cu fund detasabil.:

300 gr faina
600 gr spanac (eu am folosit spanac congelat)
400 gr ricotta
6 oua fierte tari
1 ou crud
30 gr miez de paine
100 gr parmigiano dat la razatoare
20 ml lapte
60 ml ulei extravirgin de masline
2 ramurele de maghiran
sare
piper

Intai si-ntai se face aluatul, care trebuie sa stea la odihna o ora.
Se framanta deci un aluat cu cele 300 de gr de faina cernuta, un varf de cutit de sare, 3 linguri de ulei ev si circa 4 linguri de apa.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13340509407362.jpg

Va rezulta un aluat neted pe care il punem la odihna intr-un vas acoperit cu un prosop umed.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13340509607452.jpg

Lasam la odihna timp de o ora.

Punem la fiert spanacul cu un varf de cutit de sare, timp de 5 minute.
Il scurgem de apa si cand s-a racit cat de cat il stoarcem asa incat sa iasa toata apa din el.
Taiem spanacul si-l amestecam cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors, maghiranul, ricotta, parmigiano, sare, piper si un ou crud.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13340509885024.jpg

Amestecam bine de tot, asa incat sa rezulte o compozitie omogena.

Punem pe fundul tavii o bucata de hartie de copt, apoi inchidem inelul.
Marginile formei le ungem cu ulei si punem hartie de copt de jur imprejur.

Impartim aluatul in 5 bucati mai mici si una mai mare.
Din bucata de aluat mai mare trebuie sa intindem o foaie de 30 de cm diametru pe care o punem in forma si lasam sa iasa marginile afara din tava.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13340510137377.jpg

O ungem cu ulei ev si peste ea punem o bucata de aluat intinsa, din cele 5. Ii dam o forma rotunda de circa 19 cm (cat diametrul tavii).

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13340510477401.jpg

Deasupra punem toata compozitia de spanac.
Facem 6 gauri in care vom pozitiona cele 6 oua fierte tari si decojite.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13340510742035.jpg

Intindem cele 3 bucati de aluat (fiecare bucata intinsa trebuie sa aiba diametrul tavii) si le punem una peste alta. Ungem fiecare foaie cu ulei.
La final, facem un cordon in jurul tavii. Ungem toata suprafata cu ulei si o intepam cu o scobitoare.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13340511661208.jpg

Dam la cuptorul preincalzit de dinainte la 190 de grade timp de o ora.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13340511961148.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13340512094142.jpg

#2 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 April 2012 - 12:10 PM

Any, chiar am admirat tortul asta de cand l-ai postat prima oara, in afara de faptul ca arata asa de apetisant, nici nu necesita o pregatire prea sofisticata.
In loc de ricotta pot pune urda, dar parmigiano poate fi inlocuit?!?!
GEORGIA

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2012 - 12:31 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 10 April 2012 - 12:10 PM, a spus:

Any, chiar am admirat tortul asta de cand l-ai postat prima oara, in afara de faptul ca arata asa de apetisant, nici nu necesita o pregatire prea sofisticata.
In loc de ricotta pot pune urda, dar parmigiano poate fi inlocuit?!?!


Giorgi, nu stiu ce sa zic cu inlocuirile, stii cum e, pana nu incerci nu ai de unde sti daca iese bine sau nu.
Ricotta e mult mai moale decat urda din Ro. Compozitia de spanac si ricotta iese destul de moale.
La parmigiano la fel, e uscat, deci ar trebui o branza uscata, matura, nu proaspata.

#4 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 10 April 2012 - 01:26 PM

Aha...tu ai chef de gatit pt. Paste...nu ca noi :)

Brava!!!!!!! =))
ex Aninita

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2012 - 01:37 PM

Vezi postareaCarmen, la 10 April 2012 - 01:26 PM, a spus:

Aha...tu ai chef de gatit pt. Paste...nu ca noi ;)

Brava!!!!!!! :floare:


Sper sa am mai mult chef de gatit pentru duminica!
Merci Carmen :floare: !

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 April 2012 - 01:44 PM

Arattaa suuppeerr!!! :floare: :floare: daca o sa am timp poate invelesc si eu drobul in aluat! ;)

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 April 2012 - 02:28 PM

Yoy, ce-mi place! :floare:

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2012 - 02:31 PM

Any, super pasqualina ta.Brava.

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2012 - 02:51 PM

Vezi postareaGeany, la 10 April 2012 - 01:44 PM, a spus:

Arattaa suuppeerr!!! :floare: ;) daca o sa am timp poate invelesc si eu drobul in aluat! ;)


Merci Geanino, super ideea cu drobul in aluat!
In cazul asta nu-l mai pui in prapure, asa-i?

Vezi postareaEataly, la 10 April 2012 - 02:28 PM, a spus:

Yoy, ce-mi place! :floare:


Am mancat cu drag ;) !

Vezi postareastella, la 10 April 2012 - 02:31 PM, a spus:

Any, super pasqualina ta.Brava.


Merci Stellino, dlAny imi zisese sa nu fac ca asa si pe dincolo, ca lui s-ar putea sa nu-i placa ;) !
Am facut-o si cand am scos-o din cuptor zice "ce frumoasa e", apoi la masa "ce buna e".
Na, trebuia sa ma iau dupa el ?

#10 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 10 April 2012 - 04:17 PM

Foarte frumoasa!! Am sa o fac si eu de Paste.
Multumesc pt reteta :D
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2012 - 04:18 PM

Vezi postareaOana S, la 10 April 2012 - 04:17 PM, a spus:

Foarte frumoasa!! Am sa o fac si eu de Paste.
Multumesc pt reteta :D


Cu placere Oana!

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 April 2012 - 05:00 PM

Vezi postareaany_annette, la 10 April 2012 - 02:51 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 10 April 2012 - 01:44 PM, a spus:

Arattaa suuppeerr!!! :D :D daca o sa am timp poate invelesc si eu drobul in aluat! :(


Merci Geanino, super ideea cu drobul in aluat!
In cazul asta nu-l mai pui in prapure, asa-i?


Da eu fac drob de pui si nu-l pun in prapure ,dar iese fain in aluat am facut si anul trecut dar nu mai gasesc poze ,dar asa am facut ca aici http://artaculinara....aluat-brioshat/

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2012 - 05:10 PM

Vezi postareaGeany, la 10 April 2012 - 05:00 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 10 April 2012 - 02:51 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 10 April 2012 - 01:44 PM, a spus:

Arattaa suuppeerr!!! :D :D daca o sa am timp poate invelesc si eu drobul in aluat! :(


Merci Geanino, super ideea cu drobul in aluat!
In cazul asta nu-l mai pui in prapure, asa-i?


Da eu fac drob de pui si nu-l pun in prapure ,dar iese fain in aluat am facut si anul trecut dar nu mai gasesc poze ,dar asa am facut ca aici http://artaculinara....aluat-brioshat/


Bun, acum am inteles.
Eu plec acum la macelarie, sa vad daca pot face rost de prapure si organe.

#14 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 11 April 2012 - 07:31 AM

Vezi postareaEataly, la 10 April 2012 - 02:28 PM, a spus:

Yoy, ce-mi place! Imagine postata


Si mie !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 April 2012 - 02:14 PM

Vezi postareaPiscotel, la 11 April 2012 - 07:31 AM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 10 April 2012 - 02:28 PM, a spus:

Yoy, ce-mi place! Imagine postata


Si mie !Imagine postata



Lia :notworthy: !

#16 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 April 2012 - 11:47 AM

Anutz' nu am facut pasqualina ,dar am imbracat drobul in aluat asa cum pusesem linkul mai sus,dar am facut si neste floricele ,frunzulite...

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-405-13343966995971.jpg


Imagine atasata: monthly_04_2012/post-405-13343967055002.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-405-13343967103528.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-405-13343967153441.jpg


Imagine atasata: monthly_04_2012/post-405-13343967216973.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-405-13343967268407.jpg

Sper ca nu am fost off topic daca am fost scuze si dau pupici pt. iertaciune :occasion14: :D

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 April 2012 - 11:57 AM

Adica tu vrei sa ma umilesti, da?
Nu mai are importanta ce e inauntru, etc, pe mine m-ai dat gata cu sculpturile.
E minunat :occasion14: !

#18 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 April 2012 - 12:10 PM

Vezi postareaany_annette, la 14 April 2012 - 11:57 AM, a spus:

Adica tu vrei sa ma umilesti, da?
Nu mai are importanta ce e inauntru, etc, pe mine m-ai dat gata cu sculpturile.
E minunat :occasion14: !

Nici pe departe e f. important ce e inauntru ,cu aluatul se poate juca dupa plac ,ma gandeam sa fie asa o inspiratie,sper ca nu te-ai suparat :notworthy: :rolleyes:

#19 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 April 2012 - 02:28 PM

Intrebarea e cine se poate juca cu aluatul dupa plac??? Cine??! ca io nu, imaginatie am, dar talente plactice ioc, m-a sarit ursitoarea la capitolul asta! Hai ca frunze poate reuseam , dar la flori zicea lumea ca am pus klingonieni din aluat! :notworthy: :occasion14: ))
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#20 Useril este offline   mdoyna 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 05-September 11

Postat 14 April 2012 - 02:44 PM

Geany, daca vedea MasterChef Scarlatescu drobul tau (fie el si de pui- desi a zis ca e o "blasfemie") isi rodea unghiile de invidie! Lasa ca si eu tot de pui am facut si tot in aluat, dar nu arata nici pe departe asa frumos. :occasion14:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi