
500 gr de ficat de pui
2 echalote(sau 1 ceapa)
50 gr unt
o cescuta cognac
piper, sare
Pentru gelatina de bere Guiness:
330 ml bere neagra
2 foi de gelatina
Am pus ceapa la calit in 2 linguri de ulei, am adaugat ficateii, i-am lasat sa se "albeasca" usor, am adaugat cognacul.Am dat focul mai tare sa "usuc" alcoolul.Sare si piper.
Lasam usor la racit.Bagam tot in mixer si mixam.
Punem la topit untul si-l adaugam la pateul de ficat.
Amestecam bine.
Turnam pateul in tavite, cocotine si nivelam bine.
Pentru gelatina de bere am pus jumatate din cantitatea de bere la redus pe foc mic, adaugam restul de bere.Adaugam foita de gelatina pe care am hidratat-o in apa rece in precedenta.Amestecam bine si turnam peste pateu.Lasam la racit cateva ore bune.
Daca nu va place ideea cu berea, folositi o supa clara sau suc de portocale, rodii.Pentru mine merge si ceva dulce acrisor.
