* 200 g orez
* 3 morcovi
* 4 echalote(cepe mai mici si lunguiete)
* 3 jumatati de ardei gras colorat(rosu,galben,verde)
* 1 lingura marar tocat(sau alta verdeata)
* 2 cani cu apa,aproximativ
* 3-400 ml bulion de rosii
* ulei
* sare
* piper
Curatam si tocam legumele mai grob,
le punem la rumenit (pîna ceapa devine transparenta)în ceva ulei.
Adaugam orezul,amestecam.
Mai lasam 2-3 minute pe foc lejer.
Saram,piperam,adaugam mararul.
Turnam apa fierbinte,cît sa cuprinda legumele si orezul.
Acoperim si lasam pe foc,pîna orezul este aproape fiert.
Adaugam bulionul de rosii(eu am avut un bulion de casa,facut de mama),
amestecam,si mai lasam la fiert la foc domol,
pîna se leaga sosul cu orezul si legumele.
Se serveste cald ( mie îmi place si rece )
le punem la rumenit (pîna ceapa devine transparenta)în ceva ulei.
Adaugam orezul,amestecam.
Mai lasam 2-3 minute pe foc lejer.
Saram,piperam,adaugam mararul.
Turnam apa fierbinte,cît sa cuprinda legumele si orezul.
Acoperim si lasam pe foc,pîna orezul este aproape fiert.
Adaugam bulionul de rosii(eu am avut un bulion de casa,facut de mama),
amestecam,si mai lasam la fiert la foc domol,
pîna se leaga sosul cu orezul si legumele.
Se serveste cald ( mie îmi place si rece )