Kurdan Kebabi bucatarie turceasca
#1
Postat 22 April 2012 - 01:31 PM
Am mancat candva in Turcia si ne-a placut mult de tot.Asa ca mare a fost bucuria sa dau peste reteta intr-un forum rusesc.Si pentru ca n-am gasit un astfel de reteta pe site(daca e deja,stiti deja ca puteti sa-i dati delete topicului prezent)m-am gandit s-o impart cu voi.
Iar daca va ganditi sa-ncercati sa preparati,aveti nevoie de:
-Carne tocata de vita(eu am pus si de porc, jumi-juma ) ,condimentata si sarata dupa plac,dar fara ceapa sau usturoi conform retetei,insa cu muuuult patrunjel(eu am pus uscat,caci din asta am avut) si 'legata' cu ou.E de preferat s-o pregatiti in prealabil cu 1-2 h si sa stea la frigider.
-vinete taiate pe lung(tinute in apa cu sare in prealabil) si prajite.Se potrivesc vinetele mai lunguiete,eu am facut cu ce-am gasit.
-rosii,ardei(taiate cuburi) si ceapa rosie(de la mine putere)
-o cutie de rosii conservate sau orice suc de rosii,pasta de rosii home made,daca doriti sa fie eco.
Vinetele eliberate de uleiul in exces se aseaza, 2 cate 2, in felul urmator
apoi se formeaza o bila de marimea potrivita din carne si se plaseaza peste vinete
Se impaturesc partile pornind de la bucata de vanata de desubt si se prinde cu o scobitoare
Dupa,se prind in aceeasi scobitoare cate o bucatica de rosie,ceapa si ardei si-arata cam asa
Se plaseaza intr-o tava unsa cu putin ulei(sau vas termorezistent)
Se adauga 1 pahar cu apa,cat sa acopere fundul tavei si se da la cuptor.Dupa cca 15 min. se adauga si rosiile din conserva sau 1 lingura de paste de rosii dizolvata in jumatate de pahar cu apa.'Sosul' nu trebuie sa le-acopere,ci doar s-ajunga pana la jumatate.Se dau iarasi la cuptor pana sunt gata iar sosul obtinut nu e deloc de neglijat.
Noi le-am servit ca fel unic,dar se pot servi si cu orez.
Iarasi mi-a pus la sfarsit o poza in plus,rog persoanele in putere s-o stearga .
#2
Postat 22 April 2012 - 01:44 PM
#3
Postat 22 April 2012 - 01:55 PM
Deja, citind-o, mi se pare super-grozava!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#5
Postat 22 April 2012 - 03:18 PM
#6
Postat 22 April 2012 - 08:05 PM
#7
Postat 22 April 2012 - 08:57 PM
aura, la 22 April 2012 - 01:44 PM, a spus:
Si nu cere garnitura,cel putin in cazul meu,eu m-am saturat din maxim 1 bucata si jumatate.Drept ca sotului ii trebuiesc macar vreo 3 El care inainte nici gura nu punea pe vinete.
W Mamadeus Paparotti, la 22 April 2012 - 01:55 PM, a spus:
Deja, citind-o, mi se pare super-grozava!
Si daca scoate D-l Paparotti condimentele sale la inaintare(Eu nu prea pot sa ma laud cu multe si ma ratacesc doar citind cate le are)vor iesi niste Kebabi ca la mama lor acasa.
any_annette, la 22 April 2012 - 02:00 PM, a spus:
Delicioasa ! Bravo Ellani!
Apai n-are cum sa nu,daca-ti place Timbalo de aneletti.Carne, vinete,stii tu
Carmen, la 22 April 2012 - 03:18 PM, a spus:
Premiul pentru ingeniozitate il merita turcii.Si-acum imi amintesc de vitrinele lor doldora de dulciuri de sa-ti fuga ochii.Sau 'manti'-'coltunasii' aia pitici facuti de mana.De fapt mie mi-a placut mancarea pe oriunde am calatorit (cu unele mici exceptii)dar adevarat,ca nici n-am calatorit in multe locuri.Dar nici nu pot sa ma abtin sa zic ca ,totusi ,cea mai buna mancare e acea de-acasa!
julix_2007, la 22 April 2012 - 08:05 PM, a spus:
Te-nteleg,caci si eu am pandit 'oferta'(nu-ti spun cat am dat la asa zisa oferta,caci chiar vei zice ca sunt narcomana Nu cred c-as fi dat banii astia pe 2 kile de vinete acasa,caci acolo mereu asteptam sezonul,dar aici n-am alta alternativa,oricum) ca sa fac reteta care statea demult in asteptare.
#8
Postat 23 April 2012 - 12:09 AM
#9
Postat 24 April 2012 - 11:26 AM
#12
Postat 26 April 2012 - 08:02 PM
laura_lala, la 23 April 2012 - 12:09 AM, a spus:
Da,e numa' bine,multumesc frumos Atunci poti sa le faci tot anul imprejur si nici nu 'ataca' tare silueta.
sorinadaniela, la 24 April 2012 - 11:26 AM, a spus:
Sorina,nu cer foarte mult,iar daca organizezi astfel incat sa prajesti vinetele si sa faci compozitia cu o seara inainte,a doua zi doar le montezi si...astepti cu nerabdare sa se gateasca in cuptor.
izuk, la 24 April 2012 - 11:57 AM, a spus:
Asa am zis si eu
stella, la 24 April 2012 - 12:25 PM, a spus:
Si unde mai pui ca poti ademeni cu ea si pe altii,daca-s amatori de vinete.
#13
Postat 26 April 2012 - 08:08 PM
parca nu-s chiar asa de scumpe vinetele, vreo 7-8 lei. cate vinete ai avut la cata carne? ca sa-mi fac o idee, ca am un rest de carne de vita tocata.
#14
Postat 26 April 2012 - 08:18 PM
La jumatate din ce vezi in bol(aprox 1 kilogram) mi-au trebuit 4 vinete.Deci cam 8-9 vinete la toata cantitatea.
#16
Postat 28 April 2012 - 11:31 PM
Am avut 2 vinete marisoare si jumatate de kg de carne tocata. Fatza de ce a zis aici Ellani am condimentat carnea cruda cu usturoi granulat, sare si piper. Peste fasiile de vinete (din 2 vinete am scos 15 fasii) am pus cate o felie de prosciutto. Au iesit 7 bucati.
Mi-a mai ramas carne si m-am hotarat sa fac separat un sos si s-o utilizez. Am calit ceapa taiata solzisori, am adaugat carnea si putzina apa, cand carnea a fost gata am pus suc de rosii, am condimentat cu usturoi, piper, chimen arabesc, curcuma si desigur un strop de sare. Si mult patrunjel verde. Am evitat astfel sa mancam orez, paste ori alte glucide rele.
Asta e portia mea, am mancat un pachetel si jumatate, restul le-a infulecat barbate-miu, s-a intrecut in onomatopee ahhh,ohhhh, mmmm que bom, pe scurt a zis ca a fost cea mai buna mancare pe care a mancat-o in viata lui . A crescut pipota-n mine!
Mersi de reteta, datorita tie am primit un frumos compliment! Sigur o voi reface!
#17
Postat 29 April 2012 - 11:48 AM
laura_lala, la 28 April 2012 - 11:31 PM, a spus:
Deci ai facut un 'fusion' italo-turc
Fatza de ce a zis aici Ellani am condimentat carnea cruda cu usturoi granulat, sare si piper.
M-am intrebat si eu de ce nu era nici ceapa si nici usturoi in carne,dar am zis s-o fac asa cum scrie si s-o scriu aici la fel cum am gasit-o.Dar next time ii fac si eu schimbari,caci greu ma pot abtine sa nu-mi bag codita la retete .
Mi-a mai ramas carne si m-am hotarat sa fac separat un sos si s-o utilizez.Am evitat astfel sa mancam orez, paste ori alte glucide rele.
Si ai mers mai departe si ai facut-o super-elaborata .
Asta e portia mea, am mancat un pachetel si jumatate, restul le-a infulecat barbate-miu, s-a intrecut in onomatopee ahhh,ohhhh, mmmm que bom, pe scurt a zis ca a fost cea mai buna mancare pe care a mancat-o in viata lui . A crescut pipota-n mine!
Pai are de ce sa-i placa,mai ales ca-i facuta de sotia lui,care si-a pus imaginatie si straduinta la bataie .Iar la mine creste inima ca v-a placut!
Mersi de reteta, datorita tie am primit un frumos compliment! Sigur o voi reface!
Sa va fie de bine si multumesc c-ai incercat-o
#18
Postat 30 April 2012 - 11:17 PM