Forum Culinar: Mere..foarte muulte mere! - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mere..foarte muulte mere!

#1 Useril este offline   octaviutza 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 15 December 2009 - 08:02 PM

Sper ca e ok unde am postat, va urmaresc mai multe din umbra, dar ma uimeste fiecare reteta postata, deci toate doamnele care pun feluritele preparate, ma uimesc si ma incanta:D
Lasand vorba la o parte...am primit acum vreo 3 saptamani mere...foarte multe. Dupa ce am facut toate prajiturile posibile, si dupa ce am impartit la prieteni..tot mi-au ramas vreo 15-20 kg.
Daca mi-ati putea sugera diverse retete (compot am facut), de dulceata, gem, poate vreun piure (curd)..ceva care sa-l pun in borcan, si sa dureze cat mai mult, as fi foarte bucuroasa.
Merci frumos!

#2 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 15 December 2009 - 09:59 PM

eu am folosit:1800 gr mere gata curatate
300 ml apa
800 gr zahar
1 lgta scortisoara macinata
3 aspirine
am taiat cu robotul merele si leam pus cu apa la fiert
am pus zahar si am fiert bine
la sfarsit scortisoara si aspirina
Imagine postataImagine postata

#3 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 December 2009 - 11:59 AM

Octaviutza, eu as face suc de mere cu ajutorul unui storcator de fructe. Iese ca un nectar mai subtire si nu cere decat o sterilizare dupa ce l-ai pus in borcane sau sticle. Este delicios.

Spor la treaba orice varianta ai alege!

#4 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 December 2009 - 12:07 PM

Si eu am primit multe mere pe care le-am ras, le-am pus in pungi si dupa aceea la congelator. Deja din doua pungi am facut acum cateva zile placinta, dar le-am calit inainte si a iesit super buna placinta, deci sunt bune merele rase puse la congelat. Este o idee!!!
GEORGIA

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 December 2009 - 01:55 PM

Daca vrei, poti pastra merele peste iarna asa cum sunt. Le invelesti in hartii (fiecare mar in hartia lui) si le pui pt toate in ladite ori in sac undeva unde-i mai racoare dar si aer mai uscat (o camara ar fi buna). Ai mei au pastrat asa 2 saci cu mere acu' vreo 7-8 ierni. Au invelit merele, apoi le-au bagat inapoi in saci si valea pe balcon cu ele (balconul e inchis). Cand aveau chef de rontait, se duceau si luau cateva. S-au mai si stricat cateva, e adevarat, dar nu au fost prea multe si nici nu le-au afectat pe ele de langa ele!

#6 Useril este offline   Georgy-Anna 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 11-December 09

Postat 16 December 2009 - 02:06 PM

Eu le rad, le calesc, le pun zahar si scortisoara cat imi place si le dau la congelator in pungute (in fiecare punguta pun cat imi trebuie la o prajitura). Cand am chef de o placinta/prajitura cu mere doar le decongelez si sunt gata de folosit :salut:

#7 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 December 2009 - 03:21 PM

Georgy-Anna a spus:

Eu le rad, le calesc, le pun zahar si scortisoara cat imi place si le dau la congelator in pungute (in fiecare punguta pun cat imi trebuie la o prajitura). Cand am chef de o placinta/prajitura cu mere doar le decongelez si sunt gata de folosit ;)


Si tu ca mine, cu merele rase, numai ca eu le-am pus doar asa rase, le-am calit dupa decongelare si au fost perfecte. Pe mine asa m-a invatat socrela mea.
GEORGIA

#8 Useril este offline   Georgy-Anna 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 11-December 09

Postat 16 December 2009 - 03:53 PM

Giorgiana a spus:

Georgy-Anna a spus:

Eu le rad, le calesc, le pun zahar si scortisoara cat imi place si le dau la congelator in pungute (in fiecare punguta pun cat imi trebuie la o prajitura). Cand am chef de o placinta/prajitura cu mere doar le decongelez si sunt gata de folosit :appl:


Si tu ca mine, cu merele rase, numai ca eu le-am pus doar asa rase, le-am calit dupa decongelare si au fost perfecte. Pe mine asa m-a invatat socrela mea.


Pe mine mama m-a invatat sa le fac asa. Mi se pare ceva mai usor pt. ca le calesc pe toate odata, si nu de mai multe ori cate putine, dar sunt convinsa ca sunt la fel de bune si asa si asa ;)

#9 Useril este offline   octaviutza 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 16 December 2009 - 07:18 PM

Va multumesc tuturor foarte mult!!! O sa va tzin la curent cu ce fac cu ele =))
Acum m-am apucat sa le fac pt. congelator in pungutza cu scortzisoara, mi-am scos vreo 5 kg. mai tarziu, am vazut pe cineva in tramvai cum manca un corn cu gem...si o sa fac niste cornuri cu mere!!
La mine camara, este parte din bucatarie, si este destul de cald...un pic mai racoare ca restul casei, dar totushi cald, deci nu cred ca merge..poate daca stateam la parter sau la casa!!
Mi-au fost foarte folositoare ideile voastre!!Va pup

#10 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 16 December 2009 - 08:52 PM

Compot.

1Kg de mere curatate taiate bucati de marime egala
2 linguri de zahar
1 lingurita de zahar vanilat
2 linguri de apa
1 lingura zeama de lamîie
scortisoara ad libitum (facultativ)
unt ad libitum (facultativ)

Se pun toate ingredientele în cratita/oala acoperita, la foc potrivit
Se mixeaza si se toarna în borcane sterilizate
Se da la rece.

Poate fi folosit la umplut tarte, pateuri, sau mîncat ca atare.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#11 Useril este offline   octaviutza 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 16 December 2009 - 11:56 PM

Alexandru a spus:

Compot.

1Kg de mere curatate taiate bucati de marime egala
2 linguri de zahar
1 lingurita de zahar vanilat
2 linguri de apa
1 lingura zeama de lamîie
scortisoara ad libitum (facultativ)
unt ad libitum (facultativ)

Se pun toate ingredientele în cratita/oala acoperita, la foc potrivit
Se mixeaza si se toarna în borcane sterilizate
Se da la rece.

Poate fi folosit la umplut tarte, pateuri, sau mîncat ca atare.


merci...chiar ma gandeam ca poate o sa mai fac o alternativa la dulceata de ceapa pt. pashtet, cred ca o sa fac si ceva cu mere, iar reteta care mi-ai prezentat-o mi se pare perfecta!
Multzumesc frumos!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi