Mere..foarte muulte mere!
#1
Postat 15 December 2009 - 08:02 PM
Lasand vorba la o parte...am primit acum vreo 3 saptamani mere...foarte multe. Dupa ce am facut toate prajiturile posibile, si dupa ce am impartit la prieteni..tot mi-au ramas vreo 15-20 kg.
Daca mi-ati putea sugera diverse retete (compot am facut), de dulceata, gem, poate vreun piure (curd)..ceva care sa-l pun in borcan, si sa dureze cat mai mult, as fi foarte bucuroasa.
Merci frumos!
#2
Postat 15 December 2009 - 09:59 PM
300 ml apa
800 gr zahar
1 lgta scortisoara macinata
3 aspirine
am taiat cu robotul merele si leam pus cu apa la fiert
am pus zahar si am fiert bine
la sfarsit scortisoara si aspirina
#3
Postat 16 December 2009 - 11:59 AM
Spor la treaba orice varianta ai alege!
#4
Postat 16 December 2009 - 12:07 PM
#5
Postat 16 December 2009 - 01:55 PM
#6
Postat 16 December 2009 - 02:06 PM
#7
Postat 16 December 2009 - 03:21 PM
Georgy-Anna a spus:
Si tu ca mine, cu merele rase, numai ca eu le-am pus doar asa rase, le-am calit dupa decongelare si au fost perfecte. Pe mine asa m-a invatat socrela mea.
#8
Postat 16 December 2009 - 03:53 PM
Giorgiana a spus:
Georgy-Anna a spus:
Si tu ca mine, cu merele rase, numai ca eu le-am pus doar asa rase, le-am calit dupa decongelare si au fost perfecte. Pe mine asa m-a invatat socrela mea.
Pe mine mama m-a invatat sa le fac asa. Mi se pare ceva mai usor pt. ca le calesc pe toate odata, si nu de mai multe ori cate putine, dar sunt convinsa ca sunt la fel de bune si asa si asa
#9
Postat 16 December 2009 - 07:18 PM
Acum m-am apucat sa le fac pt. congelator in pungutza cu scortzisoara, mi-am scos vreo 5 kg. mai tarziu, am vazut pe cineva in tramvai cum manca un corn cu gem...si o sa fac niste cornuri cu mere!!
La mine camara, este parte din bucatarie, si este destul de cald...un pic mai racoare ca restul casei, dar totushi cald, deci nu cred ca merge..poate daca stateam la parter sau la casa!!
Mi-au fost foarte folositoare ideile voastre!!Va pup
#10
Postat 16 December 2009 - 08:52 PM
1Kg de mere curatate taiate bucati de marime egala
2 linguri de zahar
1 lingurita de zahar vanilat
2 linguri de apa
1 lingura zeama de lamîie
scortisoara ad libitum (facultativ)
unt ad libitum (facultativ)
Se pun toate ingredientele în cratita/oala acoperita, la foc potrivit
Se mixeaza si se toarna în borcane sterilizate
Se da la rece.
Poate fi folosit la umplut tarte, pateuri, sau mîncat ca atare.
#11
Postat 16 December 2009 - 11:56 PM
Alexandru a spus:
1Kg de mere curatate taiate bucati de marime egala
2 linguri de zahar
1 lingurita de zahar vanilat
2 linguri de apa
1 lingura zeama de lamîie
scortisoara ad libitum (facultativ)
unt ad libitum (facultativ)
Se pun toate ingredientele în cratita/oala acoperita, la foc potrivit
Se mixeaza si se toarna în borcane sterilizate
Se da la rece.
Poate fi folosit la umplut tarte, pateuri, sau mîncat ca atare.
merci...chiar ma gandeam ca poate o sa mai fac o alternativa la dulceata de ceapa pt. pashtet, cred ca o sa fac si ceva cu mere, iar reteta care mi-ai prezentat-o mi se pare perfecta!
Multzumesc frumos!