Forum Culinar: Tarta cu branza si bezea - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu branza si bezea

#1 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 April 2012 - 10:53 AM

Reteta o am de la mama , care la randul ei o are de la nasa .
Nu am gasit una la fel pe forum , daca este , rog adminii sa o lipeasca acolo

Mama a folosit branza dulce , eu am folosit quark si implicit am mai umblat la cantitati pentru ca quark-ul e mult mai "subtire" . Deci , daca folositi branza dulce puneti la crema inca un galbenus de ou si inca 100 ml lapte .

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-780-13354302308583.jpg

Avem nevoie de :

- pt.blat : 200 g faina , 75 g zahar , 125 g unt , 2 galbenusuri de ou , 1/2 lingurita praf de copt
- pt. crema : 500 g quark , 80 ml ulei ,150 g zahar , 1 galbenus de ou , 1 plic budinca de vanilie , 400 ml lapte , extract de vanilie
- pt. bezea : 3 albusuri de ou , un praf de sare , 3 linguri de zahar
- forma : 21 cm diametrul

Faina se cerne cu praful de copt , se adauga zaharul , untul moale si galbenusurile si se framanta un aluat omogen . Daca este prea tare se mai poate adauga putin lapte (la mine nu a mai fost necesar ).
Aluatul se intinde in tava tapetata, ridicand si pe marginile tavii. Se da la rece pana se prepara crema .
Quarkul se amesteca cu galbenusul de ou ,zaharul , se adauga uleiul , extractul de vanilie . Praful de budinca se amesteca cu laptele si se toarna peste compozitia de quark . Se omogenizeaza si se toarna peste aluat . Compozitia este foarte lichida !
Tava se da la uptor , preincalzit la 170 grade , timp de o ora . La final crema este inca moale , are consistenta unei gelatine .
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare , se adauga pe rand zaharul si se bate pana la dizolvarea completa a zaharului .
Bezeaua se aseaza deasupra tartei si se mai da tava la cuptor pana se rumeneste deasupra .

Tarta se lasa la racit , apoi se da la frigider pana a doua zi .
Se dezlipeste usor cu ajutorul unui cutit de pe margine si se scoate din forma .

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-780-13354303590572.jpg

#2 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 April 2012 - 11:25 AM

Izuk, se face si usor si arata si bine! YAM!YAM! :thumleft:
Ma bucur ca ai pus reteta! Pupici!
GEORGIA

#3 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 April 2012 - 11:55 AM

Am editat pentru ca uitasem zaharul la branza .

#4 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 26 April 2012 - 12:23 PM

arata tare bine, se aseamana cu ce fac eu, doar la crema vad ca e putin modificat, are mai mult lapte si mai putine oua.

Eu ador cheescake-ul asta, uneori nu pun bezea ci pun piure de rhabarba
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 April 2012 - 12:34 PM

Cred ca merge cu orice deasupra , dar raman albusuri .

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2012 - 12:35 PM

Buuunaaa :notworthy: !

#7 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 26 April 2012 - 06:19 PM

Vezi postareaizuk, la 26 April 2012 - 12:34 PM, a spus:

Cred ca merge cu orice deasupra , dar raman albusuri .

le congelezi:)eu am tot timpul in congelator minim 2-3 albusuri
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#8 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 April 2012 - 08:14 PM

Stiu , am si acum vreo 7 sau 8 ramase de la alte "chestii".

#9 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 April 2012 - 09:15 PM

Arata foarte bine si cum ajung sa iau branzica o si bag in lucru fiindca m-a facut nerabdatoare sectiunea ta!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi