Reteta o am de la mama , care la randul ei o are de la nasa .
Nu am gasit una la fel pe forum , daca este , rog adminii sa o lipeasca acolo
Mama a folosit branza dulce , eu am folosit quark si implicit am mai umblat la cantitati pentru ca quark-ul e mult mai "subtire" . Deci , daca folositi branza dulce puneti la crema inca un galbenus de ou si inca 100 ml lapte .
Avem nevoie de :
- pt.blat : 200 g faina , 75 g zahar , 125 g unt , 2 galbenusuri de ou , 1/2 lingurita praf de copt
- pt. crema : 500 g quark , 80 ml ulei ,150 g zahar , 1 galbenus de ou , 1 plic budinca de vanilie , 400 ml lapte , extract de vanilie
- pt. bezea : 3 albusuri de ou , un praf de sare , 3 linguri de zahar
- forma : 21 cm diametrul
Faina se cerne cu praful de copt , se adauga zaharul , untul moale si galbenusurile si se framanta un aluat omogen . Daca este prea tare se mai poate adauga putin lapte (la mine nu a mai fost necesar ).
Aluatul se intinde in tava tapetata, ridicand si pe marginile tavii. Se da la rece pana se prepara crema .
Quarkul se amesteca cu galbenusul de ou ,zaharul , se adauga uleiul , extractul de vanilie . Praful de budinca se amesteca cu laptele si se toarna peste compozitia de quark . Se omogenizeaza si se toarna peste aluat . Compozitia este foarte lichida !
Tava se da la uptor , preincalzit la 170 grade , timp de o ora . La final crema este inca moale , are consistenta unei gelatine .
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare , se adauga pe rand zaharul si se bate pana la dizolvarea completa a zaharului .
Bezeaua se aseaza deasupra tartei si se mai da tava la cuptor pana se rumeneste deasupra .
Tarta se lasa la racit , apoi se da la frigider pana a doua zi .
Se dezlipeste usor cu ajutorul unui cutit de pe margine si se scoate din forma .
Pagina 1 din 1
Tarta cu branza si bezea
#2
Postat 26 April 2012 - 11:25 AM
Izuk, se face si usor si arata si bine! YAM!YAM!
Ma bucur ca ai pus reteta! Pupici!
Ma bucur ca ai pus reteta! Pupici!
GEORGIA
#4
Postat 26 April 2012 - 12:23 PM
arata tare bine, se aseamana cu ce fac eu, doar la crema vad ca e putin modificat, are mai mult lapte si mai putine oua.
Eu ador cheescake-ul asta, uneori nu pun bezea ci pun piure de rhabarba
Eu ador cheescake-ul asta, uneori nu pun bezea ci pun piure de rhabarba
#7
Postat 26 April 2012 - 06:19 PM
#9 Guest_Gelutza_*
Postat 26 April 2012 - 09:15 PM
Arata foarte bine si cum ajung sa iau branzica o si bag in lucru fiindca m-a facut nerabdatoare sectiunea ta!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1