Forum Culinar: Supa crema de sparanghel - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa crema de sparanghel

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 December 2009 - 08:13 PM

Ingrediente:

  • 500 g sparanghel verde(se poate folosi si alb)
  • 1 cartof taiat cubulete
  • 1 ceapa mica tocata grob
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 ml smîntîna de frisca
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura iarba ciorii tocata grob
  • 1 felie lamîie
  • sare
  • piper
  • un vf. cutit nucsoara
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de susan
  • apa cît sa acopere


Curatam sparanghelul. Îl taiem bucati, iar capetele(vîrfurile) le dam deoparte.
Cartoful curatat îl taiem cubulete, si-l punem împreuna cu bucatile de sparanghel,
felia de lamîie, sarea si zaharul la fiert. Dupa maxim 20 de minute tragem oala de pe foc si îndepartam lamîia.

Imagine postata

Capetele/vîrfurile sparanghelului le punem împreuna cu ceapa si usturoiul,
scurt la glazurat în ulei de susan, împreuna cu un praf de sare, o priza de zahar si piper.

Imagine postata

Cînd începe a se rumeni usor, stingem cu vin alb.

Imagine postata

Dupa ce se evapora vinul, scoatem vîrfurile de sparanghel si le pastram la cald.

Imagine postata

Peste fondul din tigaie adaugam smîntîna. Condimentam cu sare, piper si nucsoara.

Imagine postata

Lasam la fiert pîna scade putin. (NU îngrosam cu faina sau amidon)

Imagine postata


Peste sparanghelul fiert adaugam o lingura de iarba ciorii si facem totul piure(cu tot cu apa de la fiert).
Adaugam smîntîna îngrosata, cu tot cu bucatile de ceapa si usturoi si macinam cu mixerul bat mai departe,
pîna obtinem o pasta curgatoare fina.

Imagine postata

Se serveste fierbinte cu vîrfurile de sparanghel glazurate.

Imagine postata

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 December 2009 - 02:40 AM

Am mancat supa de sparanghel, dar numai de aia cu chimicale, la plic. Mi-a placut, iar daca tu ne-ai aratat si varianta BIO, o s-o-ncerc precis! :)

#3 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 08 March 2011 - 10:49 PM

I did it! Fara cartofi insa (ca noi nu mancam) si fara zahar. A fost super buna. Multumesc de reteta, Maya!

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-697-12996172118391.jpg

Putin parmezan deasupra.

Sparanghelul a fost f bun, subtirel si fraged. Am sa mai pregatesc sparanghelul in felul acesta.

In realitate supa a fost mai verde, dar e pregatita pt cina si poza e facuta la lumina becului. :floare:


#4 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,018
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 January 2012 - 09:14 PM

maya, mă lipesc de topicul tău cu cremă de sparanghel varianta detox

am fiert împricinaţii în apă cu sare

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13275179912306.jpg

după care i-am lichefiat in blender cu un adaus de 1 linguriţă de ceapă uscată, 1 lingură de lapte şi o cană din apa in care au fiert

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13275179850812.jpg

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 January 2012 - 09:52 PM

Vezi postareaFoxyy, la 28 December 2009 - 02:40 AM, a spus:

Am mancat supa de sparanghel, dar numai de aia cu chimicale, la plic. Mi-a placut, iar daca tu ne-ai aratat si varianta BIO, o s-o-ncerc precis! =))

Noroc cu Dex, ca sapa în beci dupa ... hmmm, nu spun dupa ce, ca înca nu ati vazut episodul :D

Fox, deci tu nu mai hali supa chimicalizata. Crede-ma, ca dupa ce manînci una de sparanghel adevarat, nu mai zici ca-ti place aia de la plic :)

Scuzoaiele mele ca raspund dupa... cîtiva ani :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 January 2012 - 09:53 PM

Vezi postareaSalmida, la 08 March 2011 - 10:49 PM, a spus:

I did it! Fara cartofi insa (ca noi nu mancam) si fara zahar. A fost super buna. Multumesc de reteta, Maya!

Atasament Supa de sparanghel_.jpg

Putin parmezan deasupra.

Sparanghelul a fost f bun, subtirel si fraged. Am sa mai pregatesc sparanghelul in felul acesta.

In realitate supa a fost mai verde, dar e pregatita pt cina si poza e facuta la lumina becului. =))


Salmida, dar de ce nu mîncati cartofi? Pen'ca îngrasa?
Ma bucur ca ti-a placut supica :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 25 January 2012 - 09:55 PM

Ce ma enervati voi cu sparanghelul vostru! Si eu care fac intr-o veselie supa crema de brocolli fericita ca a aparut si la noi in sat. Acu o sa caut ca nebuna sparanghel da mi ca il caut degeaba =))
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 January 2012 - 09:57 PM

Dex, ma bucur ca te-ai lichit de mine cu supa detox! Ce culoare misto are! Înghit în sec!
Eu reactionez nebuneste la culoarea verde. Probabil mi se trage de la zodie... taur... feminin :) Muuuhhhh Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 January 2012 - 09:58 PM

Vezi postareagloxinia, la 25 January 2012 - 09:55 PM, a spus:

Ce ma enervati voi cu sparanghelul vostru! Si eu care fac intr-o veselie supa crema de brocolli fericita ca a aparut si la noi in sat. Acu o sa caut ca nebuna sparanghel da mi ca il caut degeaba :)

Gloxi, acum nici eu nu-l gasesc. În general îl cumpar doar cînd e sezonul, dar na, cînd mai vine pofta, cumpar si dupa sezon... dar acum chiar ca nu am vazut niciunde.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 25 January 2012 - 10:00 PM

La mine e scump inca sparanghelul. Mai la primavara bag si eu o supa crema a la Maya.

Dexter, ce verde e verdele tau.

#11 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,018
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 January 2012 - 10:09 PM

cum bre nu-i sezon, e, da în mexic :)

PS poza nu-i pieptănată de loc, aşa verde ieşi supa, o minunăţie.

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 January 2012 - 10:10 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 25 January 2012 - 10:00 PM, a spus:

La mine e scump inca sparanghelul. Mai la primavara bag si eu o supa crema a la Maya.

Dexter, ce verde e verdele tau.

Chiar ma gîndeam, dupa ce am vazut o emisiune a lui J. Oliver, sa ma apuc si eu de cultivatul a 2-3 plante de sparanghel. A spus ca e suficient, din 2-3 plante sa ai tot la cîteva zile/ o saptamîna, de-o mîncare. Asta cît tine sezonul :)
Ar trebui sa ma informez...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 January 2012 - 10:12 PM

Vezi postareaDexter, la 25 January 2012 - 10:09 PM, a spus:

cum bre nu-i sezon, e, da în mexic :)

PS poza nu-i pieptănată de loc, aşa verde ieşi supa, o minunăţie.

N'apoi la noi, numa' sparanghel din Mehico n-am mai vazut! :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 25 January 2012 - 10:15 PM

Vezi postareaMaya, la 25 January 2012 - 10:10 PM, a spus:

Vezi postareaLa-Chef-A, la 25 January 2012 - 10:00 PM, a spus:

La mine e scump inca sparanghelul. Mai la primavara bag si eu o supa crema a la Maya.

Dexter, ce verde e verdele tau.

Chiar ma gîndeam, dupa ce am vazut o emisiune a lui J. Oliver, sa ma apuc si eu de cultivatul a 2-3 plante de sparanghel. A spus ca e suficient, din 2-3 plante sa ai tot la cîteva zile/ o saptamîna, de-o mîncare. Asta cît tine sezonul :)
Ar trebui sa ma informez...



Chiar ca merita incercat. Si eu mi-am facut o mica gradina in spatele curtii asa ca poate o extind anul asta si pun si cateve fire de sparanghel.
Dexter cred ca la mine se referea cand zicea de Mexic. Anyway, o fi la ei, la noi e scump. Adica nu e exagerat dar e mai scump in perioada asta.

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 January 2012 - 10:26 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 25 January 2012 - 10:15 PM, a spus:


Dexter cred ca la mine se referea cand zicea de Mexic. Anyway, o fi la ei, la noi e scump. Adica nu e exagerat dar e mai scump in perioada asta.

Ehhh, mai apar si la noi, în afara sezonului nostru, te miri de pe unde, dar arata aiurea. Cei de la noi îi iau de la tarani, culesi aproape pe loc. Dar cum spuneam, cînd pofta e mare, mai luam si din aia :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,018
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 January 2012 - 10:37 PM

ăsta mexican e foarte bun şi îl găsesc mai tot timpul, cînd incepe sezonu' local şi eu mă aprovizionez de la fermierii din judeţ

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 January 2012 - 10:48 PM

Misto ca gasesti asa dupa pofta si mai e si bun. La noi asta care vine din departari e mai aiurea. Cred ca din cauza transportului...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 January 2012 - 11:50 PM

Vezi postareaMaya, la 25 January 2012 - 09:52 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 28 December 2009 - 02:40 AM, a spus:

Am mancat supa de sparanghel, dar numai de aia cu chimicale, la plic. Mi-a placut, iar daca tu ne-ai aratat si varianta BIO, o s-o-ncerc precis! :)

Noroc cu Dex, ca sapa în beci dupa ... hmmm, nu spun dupa ce, ca înca nu ati vazut episodul :P

Fox, deci tu nu mai hali supa chimicalizata. Crede-ma, ca dupa ce manînci una de sparanghel adevarat, nu mai zici ca-ti place aia de la plic :P

Scuzoaiele mele ca raspund dupa... cîtiva ani :P

Ahaaaa....... deci de asta nu raspundeai, trageai cu ochiu' la beciul lui Dexter. Am pricipit!
Normal ca intre timp am uitat complet de supa asta. Oricum, la plic am mancat doar de cateva ori, pe vremuri......
Chiar zilele trecute am vazut sparanghel la magazin, da' nu m-am bagat sa-l iau. Poate ar fi trebuit... Ramane pentru alta data.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi