Cu gandul la somonul Danei si la dorinta soatei de a face supa de peste(again), am zis sa diversific putin.
Luasem de la rusi un amestec special pentru supa cu somon si tot imi bateam capul cu ce i-as putea face ca ma cam plictisisem de supa care fac de fel, asa ca am comis o supa clara cu galusti din somon.
Daca aveti cotlete de somon si mai bine, eu am ales somonul de pe bucatile care le-am avut.
Si iaca si retetea
400 gr cotlete de somon
1 l supa de peste
125 ml vin alb sec
2 lingurite zeama lamaie
1 morcov mic
2 tije ceapa verde
2 fire de patrunjel
2 fire de marar
3 boabe piper negru
1 varf lingurita sofran
1 albus de ou
125 ml smantana/crème fraîche
Alegeti carnea de pe cotlete sau ce bucati de somon aveti, trebuie sa rezulte 150 gr de somon pe care il tocati mai grob, dupa care dati vasul la frigider.
Intre timp restul de cotlete/ in cazul meu de capatana si bucatile de unde am scos carnea le punem intr-o oala cu morcovul taiat rondele, ceapa taiata si ea bucati,zeama de lamie, vinul, piperul si supa de peste(nu aveti, puneti apa) si sofranul si puneti la fiert pentru circa 15-20 minute la foc mediu.
Dupa ce au fiert strecurat supa intr-o alta oala si punet-i iara la foc.Intre timp pregatim galustile.
Somonul il punem in blender impreuna cu albusul de ou(care trebuie sa fie rece) si amestecam pana devine un mousse.Moussul acesta il punem intr-un castron rece(eu am bagat un castron in congelator pentru vreo 30 de minute) si adaugam smantana care trebuie si ea sa fie rece.Amestecam pana se incorporeaza smantana, dupa care cu ajutorul a doua lingurite pe care le scufundam mereu in apa , formam galustile pe care le punem in supa.
Lasam sa fiarba inca 2-3 minute si tragem de pe foc.
Servim cu bucati de patrunjel proaspat.
Si mai de aproape galusca
si o mica sectiune
Pofta mare!
Pagina 1 din 1
Supa cu galusti din somon
#2
Postat 08 May 2012 - 08:14 PM
Ioana, ce draguta reteta. Am sa o incerc cu siguranta.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#3
Postat 10 May 2012 - 09:54 PM
#4
Postat 11 May 2012 - 11:11 AM
Ioana, la 08 May 2012 - 02:02 PM, a spus:
Somonul il punem in blender impreuna cu albusul de ou(care trebuie sa fie rece) si amestecam pana devine un mousse.Moussul acesta il punem intr-un castron rece(eu am bagat un castron in congelator pentru vreo 30 de minute) si adaugam smantana care trebuie si ea sa fie rece.Amestecam pana se incorporeaza smantana, dupa care cu ajutorul a doua lingurite pe care le scufundam mereu in apa , formam galustile pe care le punem in supa.
Lasam sa fiarba inca 2-3 minute si tragem de pe foc.
Lasam sa fiarba inca 2-3 minute si tragem de pe foc.
cum de mi-a scapat pana acum? stiu de ce. cand vad "somon" evit sa intru ca sufar. destul m-a chinuie Dana, acu' incepi si tu
dar galustile astea suna nemaipomenit. fara faina sau alte adaosuri. am inteles bine, da? doar carne, albus si smantana. si stau "legate"?
oare pot sa fac si cu pui in loc de somon? sau alt fel de peste?
ma tenteza tare sa mi le fac cu un sos...
#5
Postat 15 May 2012 - 10:22 AM
boni, la 11 May 2012 - 11:11 AM, a spus:
cum de mi-a scapat pana acum? stiu de ce. cand vad "somon" evit sa intru ca sufar. destul m-a chinuie Dana, acu' incepi si tu
dar galustile astea suna nemaipomenit. fara faina sau alte adaosuri. am inteles bine, da? doar carne, albus si smantana. si stau "legate"?
oare pot sa fac si cu pui in loc de somon? sau alt fel de peste?
ma tenteza tare sa mi le fac cu un sos...
Boni, din carne de pui nu merge, tb sa fie o carne usoara cum e cea a pestelui.Acum nu stiu cum ar iesii cu alt tip de peste.
Da, ai inteles bine, doar somon, albus si smantana, atat si nimic mai mult.Iese ca un mousse o compozitie aerata ,pufoasa si delicioasa.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1