Forum Culinar: Ghem de branza in haina de ardei copti - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ghem de branza in haina de ardei copti

#1 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 December 2009 - 10:30 PM

Bine, poate e mult spus ghem de branza, dar cu asta seamana. Si beneficiarul a spus ca e bun foarte inspre foarte bun, asa ca am hotarat sa va arat minunea.

Minunea s-a vrut de fapt altceva, a intrat pe fir neuronul creativ si a rezultat asta (intentia initiala a fost sa fac ceva gratinat, dar cum spuneam, m-am razgandit :floare:):

Imagine atasata: 56_43e7d36f207e66162a8cfa2ca20e29ac.jpg

Deci (pentru doua ghemuri ;) ):

3 ardei capia, 125 gr mozzarella in zer, 1/2 lingurita de ardei iute fulgi (sau mai mult daca sunteti mai curajosi), 1/2 lingurita de busuioc uscat, 1/2 lingurita sare, ulei de masline, 2 lingurite pasta de masline

Proces tehnologic:

1. Coacem ardeii (eu folosesc varianta "clean", adica: ii pun pe tava pe folie de aluminiu, ii bag la grill cate 10 minute pe fiecare parte, dupa care ii las sa se raceasca, ii curat si folia de aluminiu merge la gunoi. Cum spuneam, foarte curat, fara sa murdaresc tavi sau alte cele)

Imagine atasata: 56_a15c2174cb13f59775d261a650e570ba.jpg

Imagine atasata: 56_da4b3edc42b53f914a266aca3ab344d5.jpg

2. Branza o faramitam (ar fi fost fain sa obtin ate, dar uite ca nu se poate), o amestecam cu ardeiul iute, sarea, busuiocul su o stropim cu ulei de masline

Imagine atasata: 56_6f7882c7fd63d42b9b2da2d9cd885ebc.jpg


3. Facem guguloaie de branza, le imbracam in fasii de ardei copti, punem cate o lingurita de pasta de masline deasupra si verdeata de decor, servim cu paine prajita

Imagine atasata: 56_fe442af905d687417f87cbf10857ea69.jpg


4. Pofta buna!

Imagine atasata: 56_4f808325a158dad0ce75596e06cb1462.jpg
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#2 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 December 2009 - 10:42 PM

Ai facut un pitic fericit :floare:

Arata tare bine Cori!
raluca elena

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 December 2009 - 11:38 PM

Mmmmmm,bun,bun,bun!!! :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 December 2009 - 11:45 PM

raluca elena a spus:

Ai facut un pitic fericit ;)

Arata tare bine Cori!


Piticul a avut altceva in meniu, ca nu serveste inca iute (m-am chinuit eu sa il conving, dar degeaba :floare: ) Multumesc!
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#5 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 December 2009 - 11:48 PM

Maya a spus:

Mmmmmm,bun,bun,bun!!! ;)


Maya, :floare: Asa a zis si omul, eu nu am de unde sti, il cred pe cuvant!
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2010 - 12:18 AM

Nu stiu cum se face ca eu abia acum, cautind cu totul altceva, am vazut ideea asta care imi place tare.
Teoretic daca mozzarella ar fi adevarata, ai reusi sa o rupi fisii cu degetele, dar e buna si asa farimitata.

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 09 February 2010 - 07:51 AM

Imi place ideea Bunny si am s-o pun in practica cat de curand .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 09 February 2010 - 10:41 AM

yummy,yummy,ce apetisant!!!
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#9 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 09 February 2010 - 06:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 February 2010 - 12:18 AM, a spus:

Nu stiu cum se face ca eu abia acum, cautind cu totul altceva, am vazut ideea asta care imi place tare.
Teoretic daca mozzarella ar fi adevarata, ai reusi sa o rupi fisii cu degetele, dar e buna si asa farimitata.


Adriana, :floare: La noi mai greu mozzarella adevarata, nici nu imi mai amintesc cand am vazut din lapte de bivolita pe aici. Din asta de vacuta insa gasesc peste tot si e bunicica la gust.


Vezi postareaPiscotel, la 09 February 2010 - 07:51 AM, a spus:

Imi place ideea Bunny si am s-o pun in practica cat de curand .


Pofta buna, Pisco :scratch:

Vezi postareataylor, la 09 February 2010 - 10:41 AM, a spus:

yummy,yummy,ce apetisant!!!


Taylor, multam fain :floare:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi