Forum Culinar: Merluciu cu sparanghel si scoici - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Merluciu cu sparanghel si scoici

#1 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 18 May 2012 - 09:36 PM

Cumpar destul de des merluciu si voiam sa-l gatesc intr-o noua varianta. Am cautat pe net si-am ajuns la urmatoarea reteta:

Ingrediente (unele lipsesc din poza):
- 6 rondele merluciu (se pot folosi si fileuri)
- 8 fire sparanghel verde (in poza am 12, dar am folosit doar 8)
- 10 scoici
- 1 ceapa mai mica
- 1 catel usturoi
- 2 oua
- 1 lingurita faina
- ¼ pahar vin alb
- ½ pahar supa de peste
- patrunjel
- ulei, sare
Cantitatile pot varia, in functie de preferinte.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13373691299942.jpg

Curatam sparanghelul si-l punem la fiert in apa cu putina sare si o felie de lamaie.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13373691717528.jpg

Scoicile le lasam intr-un bol, in apa cu sare.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13373691959924.jpg

Fierbem ouale.
Intre timp, am pus si supa de peste la foc (fara poze, am avut capul de peste si varfurile sparanghelului). Dupa ce a fiert, o strecuram.

Taiem ceapa si usturoiul marunt si le calim in putin ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit putin, adaugam lingurita de faina si amestecam bine. Adaugam vinul, lasam sa se evapore acoolul, dupa care turnam supa si lasam sa fiarba 1-2 minute. Eu am folosit ceva mai mult de jumatate de pahar cu supa, ca se ingrosase sosul prea tare.
In sosul format punem rondelele de merluciu presarate cu sare.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13373693374911.jpg

Le lasam aproximativ 8 minute, dupa care le intoarcem. Adaugam si scoicile, sparanghelul si ouale fierte si mai lasam vreo 6 minute, pana cand se deschid scoicile.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13373693730837.jpg

Stingem focul, presaram patrunjel verde si lasam cu capac cateva minute.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13373695804923.jpg

Eu am fiert si doi cartofi, i-am taiat rondele si am servit pestele peste ei.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-1337369404116.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 May 2012 - 11:55 PM

Foarte bun Ela!
As manca cu mare drag o portie :tongue3:!

#3 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 May 2012 - 03:47 PM

Foarte interesesanta idee.Imi place!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 19 May 2012 - 04:38 PM

Vezi postareaany_annette, la 18 May 2012 - 11:55 PM, a spus:

Foarte bun Ela!
As manca cu mare drag o portie :tongue3:!


Pai daca vii pana la mine, iti pregatesc eu.

#5 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 19 May 2012 - 04:39 PM

Vezi postareazerda, la 19 May 2012 - 03:47 PM, a spus:

Foarte interesesanta idee.Imi place!


Si noua ne-a placut. Mi s-a parut ciudat sa pun oul fiert, dar a fost bun.

#6 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 19 May 2012 - 08:53 PM

Si mie imi place cum arata!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi