Forum Culinar: Cheesecake (tarta de queso clasica) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cheesecake (tarta de queso clasica)

#1 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 24 May 2012 - 02:40 PM

Am mancat mai demult la un restaurant un cheesecake subtire, fara blat si cum mi-a placut, am cautat o reteta care sa se asemene.
E foarte usor de facut, partea cea mai grea fiind asteptarea: cat sta la cuptor, si apoi la frigider.

Ingrediente:
- 300 g crema de branza (gen philadelphia)
- 3 oua
- 3 iaurturi naturale (375 g)
- 150 g zahar
- 50 g faina

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13378629401346.jpg

Punem toate ingredientele intr-un bol

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13378629636638.jpg

si mixam.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13378629949155.jpg

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13378630268891.jpg

Dam la cuptor, la 170º, pentru aproximativ 30 de minute (eventual verificam cu scobitoarea).
Cand e gata, o scoatem si o lasam sa se raceasca putin, dupa care o bagam la frigider (cel putin 2 ore).

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13378630535747.jpg

Se poate servi simpla sau decorata dupa gust. Eu abia facusem dulceata de capsuni si cum mai ramasese ceva sirop, am uns-o si am ras ciocolata alba deasupra.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13378630884375.jpg

Aceasta postare a fost editata de ela: 24 May 2012 - 02:42 PM


#2 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 May 2012 - 02:43 PM

Ela, simplu si bun! :rolleyes:
GEORGIA

#3 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 May 2012 - 02:44 PM

Ela, super! eu mancam felia fara blat! asa economisesc si timp si bani!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 24 May 2012 - 02:51 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 24 May 2012 - 02:43 PM, a spus:

Ela, simplu si bun! :rolleyes:


E foarte bun, am facut de doua ori pana acum. Plus ca se face foarte repede, iar gustul se poate schimba in functie de ce-i pui pe deasupra.

#5 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 24 May 2012 - 02:52 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2012 - 02:44 PM, a spus:

Ela, super! eu mancam felia fara blat! asa economisesc si timp si bani!


Pai blat nu are. Nu e decat compozitia de branza, niste sirop de capsuni si ciocolata alba.

#6 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 24 May 2012 - 04:06 PM

Suuuper faina

#7 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 24 May 2012 - 05:55 PM

Vezi postareaizuk, la 24 May 2012 - 04:06 PM, a spus:

Suuuper faina


Multumesc! Si se face in 2 timpi si 3 miscari.

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 May 2012 - 06:05 PM

Super ideea,

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 May 2012 - 06:24 PM

da, da, da se gaseau in comert niste felii d'astea de branza.Mi-e rusine sa spun dar le mai cumparam uneori.
De acum, nu!
Multumesc Ela! :)

#10 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 24 May 2012 - 06:29 PM

Multumesc pentru aprecieri si sper sa incercati reteta.

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 May 2012 - 06:29 PM

Ela, super fain, rapid si bun :) !

#12 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 24 May 2012 - 06:31 PM

Eataly, eu pe aici n-am vazut de vanzare (nu ca m-am uitat totusi prea mult), dar mai gustasem si cu alte ocazii si mi-a placut. Cand am mancat la restaurant, am zis ca trebuie sa incerc si eu acasa.

#13 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 24 May 2012 - 06:32 PM

Vezi postareaany_annette, la 24 May 2012 - 06:29 PM, a spus:

Ela, super fain, rapid si bun :) !


Multumesc, Any!

#14 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 24 May 2012 - 07:56 PM

Vroiam sa fac ceva dulce pt fete si nu stiam ce, si mi-a sarit in ochi reteta ta, super faina!
Ai putea sa-mi zici ce marime are tava ta?

te pup!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#15 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 24 May 2012 - 08:08 PM

Vezi postareaOana S, la 24 May 2012 - 07:56 PM, a spus:

Vroiam sa fac ceva dulce pt fete si nu stiam ce, si mi-a sarit in ochi reteta ta, super faina!
Ai putea sa-mi zici ce marime are tava ta?

te pup!


Am masurat-o acum. Are 27 x 20 cm. Alta data am facut-o in doua tavi mai mici, a iesit mai subtire, dar tot buna. Se umfla un pic la copt, dar se lasa.

#16 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 24 May 2012 - 09:07 PM

Vezi postareaela, la 24 May 2012 - 08:08 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 24 May 2012 - 07:56 PM, a spus:

Vroiam sa fac ceva dulce pt fete si nu stiam ce, si mi-a sarit in ochi reteta ta, super faina!
Ai putea sa-mi zici ce marime are tava ta?

te pup!


Am masurat-o acum. Are 27 x 20 cm. Alta data am facut-o in doua tavi mai mici, a iesit mai subtire, dar tot buna. Se umfla un pic la copt, dar se lasa.


multumesc ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi
te pup dulce de tot!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#17 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 24 May 2012 - 09:28 PM

Cu placere, Oana! Daca tot am stat azi acasa si n-am facut nimic, am lasat forumul deschis.

#18 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 25 May 2012 - 07:49 AM

asta este pe gustul meu <_< singura problema este asteptatul. cred ca am sa o fac seara, tarziu :thumleft:

#19 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 25 May 2012 - 11:24 AM

Boni, si la mine problema este tot asteptatul. O data am taiat o bucatica si asa mai calduta, dar e mai buna rece.

#20 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 25 May 2012 - 08:18 PM

Ce-mi place!
Daca reusesc sa ajung la branzarie maine o sa-mi incerc si eu norocul, doar ca o sa-mi fac eu crema de branza din branza proaspata, sa vad ce-o iesi!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi