Forum Culinar: Supa crema de dovlecei cu somon afumat - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa crema de dovlecei cu somon afumat

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 May 2012 - 01:51 PM

Pîna cresc dovleceii în gradina mea, ma delectez cu dovlecei din gradinile altora. Cît de mult îmi plac supele creme din toate varietatile de dovleci - mai ales, nu trebuie sa va mai spun. Balsam pentru sufletul meu, ba pardon, pentru stomacul meu. O alta supa din dovlecei colorati, astia fiind din productie proprie, cu somon proaspat, gasiti aici. De data asta am "ascuns" somonul. A fost supa cu surpriza placuta. Ai mei au fost foarte încîntati :crying:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-5-13380328757467.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-5-13380328848366.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-5-13380328989088.jpg

Ingrediente:

  • 3 dovlecei ( 800 g masa neta)
  • 2 cartofiori
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 l supa de legume sau pui
  • 1 legaura busuioc
  • 2 linguri ulei de masline
  • creme fraîche (optional, pentru servit)
  • 200 g somon afumat
  • sare, piper din rîsnita


Se spala, curata si toaca grob - dupa bunul plac, toate legumele si verdeata.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-5-13380329342391.jpg

Legumele se soteaza în ceva ulei de masline, apoi se adauga supa si se lasa la fiert.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-5-13380329484934.jpg

Dupa 10-15 minute se adauga si verdeata si se lasa la fiert pîna legumele sînt moi.
Se sareaza, pipereaza apoi se mixeaza legumele cu mixerul vertical, pîna se obtine un piure fin.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-5-13380329611313.jpg

Somonul se stropeste cu zeama de lamîie, se pipereaza si se încinge maxim un minut într-o tigaie antiaderenta.
Nu se sareaza! Somonul afumat este suficient de sarat.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-5-13380329895893.jpg

Se aseaza cîteva bucatele pe fundul bolului si se acopera cu supa crema.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-5-13380330071613.jpg

Se serveste cu maaaare pofta!
Am renuntat la creme fraîche.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-5-13380330211562.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-5-13380330314873.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 May 2012 - 06:59 PM

Maya, am toate ingredientele + o pofta de zici ca n-am vazut mincare de o luna :D
ghici ce servesc miine la prinz ?! :D

#3 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 May 2012 - 09:44 PM

Foarte apetisanta!
Nu exista nota, s-au defectat calculatoarele care nu stiu sa dea decat pana la zece, dar supa asta si prezentarea sunt de... nota notelor! Ma dai in balbaieli! :rolleyes:

#4 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 May 2012 - 10:56 PM

Departe de mine sa critic, dar cum pana iese busuiocul meu dureazaaaaaa, cred ca ar merge bine cu dovleceii si somonul si mararul, nu credeti??
O sa-mi fac eu acasa, pentru mine , nu dau decat daca se roaga de mine! :rolleyes:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 May 2012 - 09:07 AM

Bun mereu mariajul dovlecel&busuioc, dar merge si cu marar.
Eu mai fac cu pesto si dovlecei, cu ou+ smantana+ parmezan si supa clocotita varsata deasupra, si presarat cu busuioc, si multe alte supe...ca si tine , fac mereu variatii pe o tema data :crying:
ca de obicei...Klasse Miha.

#6 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 27 May 2012 - 08:02 PM

excelenta supa ! :) pe linga somon afumat am pus si codite de raci.
Maya, merci mult pt. reteta. :) :D

Imagine postata



#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 May 2012 - 07:03 PM

Vezi postareauptown girl, la 27 May 2012 - 08:02 PM, a spus:

excelenta supa ! =)) pe linga somon afumat am pus si codite de raci.
Maya, merci mult pt. reteta. :( :o

Imagine postata



Miam, azi as mai mînca un bolut :(
Sa va fie de bine!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 May 2012 - 08:17 AM

Delicios :)
Am o nelamurire :105: trebuie somon crud sau afumat? sau se poate fiecare cu ce are?

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 May 2012 - 11:49 AM

Vezi postareaAdriana, la 30 May 2012 - 08:17 AM, a spus:

Delicios :rolleyes:
Am o nelamurire :notworthy: trebuie somon crud sau afumat? sau se poate fiecare cu ce are?

Somon crud afumat la rece, somon proaspat... ce-o fi!
Uite aici o varianta usor diferita : http://mayas-esprit....i-cu-somon.html
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 May 2012 - 12:24 PM

Mersi sorella :notworthy:

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 May 2012 - 06:25 PM

E pe vine pentru miine la prinz, am luat o bucata de file de somon proaspat pe care am prajit-o bucatele mici intr-o tigaie cu un strop de ulei, acu au terminat de fiert dovleceii si cartofii, ma duc sa ii transform in crema :rolleyes:

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 June 2012 - 06:21 PM

M-am dus ieri sa ud florile si pin'ce m-am intors s-a evaporat lichidul din supa mea asa ca a iesit o crema mai densa, azi la prinz incalzita rapid si aruncat somonul deasupra, buna a fost, grazie sorella :thumleft:
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-4-13385676778204.jpg

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 June 2012 - 08:58 PM

Nu-i nimic ca s-a evaporat lichidul. Buna oricum :snorting:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 June 2012 - 12:05 PM

Imi place mult de tot si o s-o fac cu siguranta -_-.

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 July 2012 - 03:16 PM

Maya, asta-i fara somon afumat ca-i pentru Manu:

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13430493633913.jpg

Tare buna! :)

#16 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 July 2012 - 06:41 PM

Noi abia am terminat supa crema de dovlecei, dar a fost cu marar. Data viitoare am sa aunc si niste somon afumat...abia astept.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi