Ingrediente:
- 3 dovlecei ( 800 g masa neta)
- 2 cartofiori
- 2 fire de ceapa verde
- 1 fir usturoi verde
- 1 l supa de legume sau pui
- 1 legaura busuioc
- 2 linguri ulei de masline
- creme fraîche (optional, pentru servit)
- 200 g somon afumat
- sare, piper din rîsnita
Se spala, curata si toaca grob - dupa bunul plac, toate legumele si verdeata.
Legumele se soteaza în ceva ulei de masline, apoi se adauga supa si se lasa la fiert.
Dupa 10-15 minute se adauga si verdeata si se lasa la fiert pîna legumele sînt moi.
Se sareaza, pipereaza apoi se mixeaza legumele cu mixerul vertical, pîna se obtine un piure fin.
Somonul se stropeste cu zeama de lamîie, se pipereaza si se încinge maxim un minut într-o tigaie antiaderenta.
Nu se sareaza! Somonul afumat este suficient de sarat.
Se aseaza cîteva bucatele pe fundul bolului si se acopera cu supa crema.
Se serveste cu maaaare pofta!
Am renuntat la creme fraîche.