Forum Culinar: Mud cake - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mud cake ciocolatoasa , namoloasa :)

#1 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 30 May 2012 - 04:17 PM

Reteta am mai incercat-o acum vreun an si ceva , dar nu mi-a reusit , numai namoloasa nu a fost . Cu siguranta timpul de coacere a fost prea mare ( 45 minute ) , asa ca de data asta am redus la 30 minute , iar consistenta , din puctul meu de vedere este ideala asa . Reteta spune faina cu agent de crestere , eu nu am avut asa ca am adaugat praf de copt ( voi daca aveti /gasiti nu mai adaugati ).

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-780-1338386977696.jpg

Ingrediente :
- 125 g unt , 125 g ciocolata 70% cacao , 120 ml apa , 200 g zahar , 1 lingura extract de vanilie , 1 ou , 160 g faina , 1 lingurita praf de copt , 10 g cacao
- zahar pudra sau ganache de ciocolata pentru decor
- forma : 24 cm diametrul

Untul taiat cubulete , ciocolata rupta bucati , apa si zaharul se pun la foc mic pana se topesc . Se lasa sa se racoreasca . Se adauga extractul de vanilie . Oul se bate usor si se adauul ga la amestecul cu ciocolata .
Faina se cerne cu praful de copt si cacao si se adauga la amestecul cu ciocolata . Se omogenizeaza .
Intr-o forma de tort cu marginile detasabile unsa cu unt se toarna compozitia . Se pune la cuptor , preincalzit la 160 grade , pentru 30 de minute .
Se lasa sa se raceasca putin in forma , apoi se scoate pe un gratar si se lasa la racit complet .
Este mai buna daca se serveste a doua zi .

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-780-13383872375226.jpg

La mine a crapat putin deasupra , dar nu m-a deranjat deloc . Am acoperit cu zahar pudra si am servit alaturi de inghetata .

Se poate acoperi cu ganache de ciocolata ( as fi facut-o si eu daca mai aveam ciocolata in casa ) . Cine doreste poate indeparta crusta ce se formeaza la suprafata .

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 May 2012 - 06:07 PM

Cat de ciocolatoasa e, imi place enorm de mult!
Multumesc mult de tot ca ai pus reteta :scratch: !

#3 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 May 2012 - 07:05 PM

si io-s f interesata de reteta, merci, Dorina!

#4 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 30 May 2012 - 07:47 PM

Super reteta si pozele mud cake-ului, dar inghetata aceea ma omoara cu zile...poate si pentru ca in ultimul timp tot am facut prajituri ciocolatoase si mi-a cam ajuns pentru un timp :D
Felicitari, Izuk!!
Imagine postata

#5 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 31 May 2012 - 10:36 AM

Multumesc frumos .
Olguta , inghetata e cumparata , nu e meritul meu ci al unei firme finlandeze :notworthy: Cand o sa fiu la casa mea din nou , promit sa fac eu si inghetata , pentru ca acolo am aparat .

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 31 May 2012 - 08:57 PM

Vezi postareaizuk, la 30 May 2012 - 04:17 PM, a spus:


Ingrediente :
- 125 g unt
125 g ciocolata 70% cacao ,
120 ml apa ,
200 g zahar... 120g fructoza ,
1 lingura extract de vanilie ,
1 ou ,
160 g faina... jumi-juma faina integrala cu tarate de ovaz
1 lingurita praf de copt ,
10 g cacao




Si gata, avem namoloasa a la monti. Sper sa am timp sa o prestez si eu... nu stiu cand, dar mi-ar place sa o pap.
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi