Cake englezesc cu banane si ciocolata
#1
Postat 03 June 2012 - 03:02 PM
Ingrediente:
175 g faina
150 g unt
175 g zahar(jumatate pudra,jumatate brun)
2 oua
jumatate plic praf de copt
vanilie
2 banane f.coapte rupte bucati
ciocolata neagra
Se amesteca intai untul cu ouale, cu zaharul si zaharul vanilat,
apoi se adauga faina in care s-a incorporat praful de copt si un praf de sare,
cicolata neagra rupta bucati micute si bananele foarte coapte
Se pune in tava
si se coace 30-40 min
Se mananca si cald, ca ciocolata e fluida(eu o ador)
In ultima poza am vrut sa surprind starea semi-lichida a ciocolatei, dar...nu mi-a reusit
In familia noastra mica (apropos de "gara noastra mica" - dar daca nici Sheful nu mai are gara, eu de unde sa am ?!?... )nu are nimeni voie sa manance dulce, intrucat suntem noi "dulci" destul, dar eu am hotarat sa nu-mi mai refuz multe lucruri, macar o vreme, pana mai uit de perioada pe care o strabat si...uite ca fac cate o prajitura
Nu va luati dupa pozele mele, ca eu nu stiu sa mi le prelucrez si poate nici sa le fac - in primul rand nu am rabdare. Prajitura este delicioasa, cum spuneam. E cam inchisa la culoare si din cauza bananelor(le-ati vazut in poza ca nu sunt tocmai galbene...), si din cauza ciocolatei, si din cauza zaharului vanilat (eu am pus burbon), dar si din cauza fainii, care aici nu este alba ca cea de patiserie din Romania
Cine o sa se incumete sa faca aceasta reteta, n-o sa regrete
Am un amendament: puteti scadea cantitatea de zahar daca bananele sunt dulci
#2
Postat 04 June 2012 - 10:29 AM
ma uit pe forum si ...ce sa zic? eu am cele mai putine vizionari - nu sunt inca "marca inregistrata"
pacat, nici nu stiti ce pierdeti ca nu incercati reteta asta, chiar daca e propusa de o "necunoscuta" fara talent fotografic
#3
Postat 04 June 2012 - 10:37 AM
Eu am vazut-o imediat ce ai pus-o si promit sa o incerc , numai banane copate sa am ca pe aici gasesc in general cam crudute ( poate o sa le ascund cateva zile in dulap ).
#5
Postat 04 June 2012 - 02:09 PM
Glumesc - cum sa ma supar ?!? Numai ca prajitura e cu adevarat foarte buna, pacat sa nu o incerce cineva
Si o sa vedeti ca daca o s-o faca cineva, o sa "strige" pe aici de placere
#6
Postat 05 June 2012 - 11:07 PM
#7
Postat 06 June 2012 - 11:11 AM
sorinadaniela, la 05 June 2012 - 11:07 PM, a spus:
)) - nu m-am suparat DELOC, radeam si cand am scris ca nu se uita nimeni la reteta mea
dragutza...nu stiu ce sa zic
parerea mea e ca orice prajitura care contine mar e buna, dar sunt si lucruri care au farmec fara mar
banana din reteta asta ii da o savoare aparte
eu nu sunt deloc prietena cu bananele, dupa mine ar putea sa nu existe, dar asa cum eu mananc cam o data pe an cake-ul asta, poate poti incerca si tu macar o data, de curiozitate
nici textura nu e ca si cu alte fructe, asta o spun ca o calitate
in plus, mai ales de la o varsta incolo, bananele sunt cica puternic recomandate
o sa pun sper curand o reteta cu mar cumva asemanatoare acesteia - pe aia nu sfatuiesc pe nimeni sa o faca cu altfel de fructe, ca nu mai are acelasi farmec
deci... tu alegi!
(PS: incearc-o totusi pe asta cu banane - dintr-o felie de cake inca nu s-a ingrasat/murit nimeni)
#8
Postat 06 June 2012 - 01:43 PM
#9
Postat 06 June 2012 - 03:06 PM
izuk, la 06 June 2012 - 01:43 PM, a spus:
tava mea e 30/10, poate sa fie si mai mica, dar nu cu mult, pentru ca intr-adevar poate da pe afara!
spor la treaba si sper sa ai parte de maxima satisfactie
#11
Postat 07 June 2012 - 10:45 AM
Revin cu poze mai tarziu , acum trebuie sa fug undeva si-s in intarziere rau de tot .
Later edit : aduc dovada
#12
Postat 07 June 2012 - 04:52 PM
#13
Postat 07 June 2012 - 05:23 PM
izuk, la 07 June 2012 - 10:45 AM, a spus:
Revin cu poze mai tarziu , acum trebuie sa fug undeva si-s in intarziere rau de tot .
Later edit : aduc dovada
100_9019.JPG
Felicitari, arata foarte bine
Eu am un cuptor cam prea rapid si am uitat sa ma raportez la chestia asta - scuze; oricum era la 200 grade, dar e mai bine sa fie obisnuit la 180, chiar daca dureaza putin mai mult
#14
Postat 07 June 2012 - 05:26 PM
izuk, la 07 June 2012 - 10:45 AM, a spus:
Revin cu poze mai tarziu , acum trebuie sa fug undeva si-s in intarziere rau de tot .
Later edit : aduc dovada
100_9019.JPG
Intrebare: ai mixat total bananele? ca eu ziceam sa le rupeti/taiati, in bucati mai de vreo 2 cm, sa ramana sa se simta prin cake
#15
Postat 07 June 2012 - 07:43 PM
#16
Postat 09 June 2012 - 02:28 PM
Deci pentru sorina, checul asta merge foarte bine si cu mere, si cred ca si cu pere si alte fructe. Sigur, nu o sa mai aiba gustul de banane, dar cu siguranta o sa fie bun.
Redivivus, merci pentru reteta
#17
Postat 13 August 2015 - 06:34 PM
Geany mi-a recomandat reteta asta, redivivus!
Am facut cantitate dubla din cauza de prea multe banane "maturizate" si l-am copt intr-o forma de diametrul 30cm, o ora, la 180°. Un cake gigantic!
Nu mai puteam de nerabdare si mai ales de pofta, asadar am taiat si gustat prajitura calda (mai bine zis am mancat jumatate... adica 150gr de unt???!!! ).
Atasez si dovada:
Imi mai ramasese un pic de ciocolata si o pusesem deja pe baia de aburi... sa-i fac si un pic de glazura. Dar m-am razgandit la timp. Ar fi fost prea multe calorii.
Multumim din suflet pentru reteta!
#18
Postat 21 November 2015 - 08:10 PM
Cristinica, la 13 August 2015 - 06:34 PM, a spus:
Geany mi-a recomandat reteta asta, redivivus!
Am facut cantitate dubla din cauza de prea multe banane "maturizate" si l-am copt intr-o forma de diametrul 30cm, o ora, la 180°. Un cake gigantic!
Nu mai puteam de nerabdare si mai ales de pofta, asadar am taiat si gustat prajitura calda (mai bine zis am mancat jumatate... adica 150gr de unt???!!! ).
Atasez si dovada:
WP_20150813_002.jpg
Imi mai ramasese un pic de ciocolata si o pusesem deja pe baia de aburi... sa-i fac si un pic de glazura. Dar m-am razgandit la timp. Ar fi fost prea multe calorii.
Multumim din suflet pentru reteta!
bravo! sa fiti sanatosi! m-a surprins scoaterea la "lumina" a retetei asteia! robotul care se vede in poza e de mult oale si ulcele
#19
Postat 26 January 2016 - 04:04 PM
Micul meu dejun si al lui Manu pentru toata saptamana.Bun hranitor si aromat.