Forum Culinar: Cake englezesc cu banane si ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cake englezesc cu banane si ciocolata

#1 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 03 June 2012 - 03:02 PM

Chiar daca azi e sarbatoare, sau tocmai pentru ca e sarbatoare, si pentru ca aveam niste banane ras-ras-ras-coapte cu care trebuia sa fac ceva imediat, am intocmit aceasta reteta extrem de simpla, dar absolut delicioasa

Ingrediente:

175 g faina
150 g unt
175 g zahar(jumatate pudra,jumatate brun)
2 oua
jumatate plic praf de copt
vanilie
2 banane f.coapte rupte bucati
ciocolata neagra

Se amesteca intai untul cu ouale, cu zaharul si zaharul vanilat,

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-243-13387275021041.jpg

apoi se adauga faina in care s-a incorporat praful de copt si un praf de sare,

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-243-13387275472623.jpg

cicolata neagra rupta bucati micute si bananele foarte coapte

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-243-1338727569975.jpg

Se pune in tava

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-243-13387276095603.jpg

si se coace 30-40 min
Se mananca si cald, ca ciocolata e fluida(eu o ador)

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-243-13387276843089.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-243-13387276979138.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-243-13387277233185.jpg

In ultima poza am vrut sa surprind starea semi-lichida a ciocolatei, dar...nu mi-a reusit :-*

In familia noastra mica (apropos de "gara noastra mica" - dar daca nici Sheful nu mai are gara, eu de unde sa am ?!?...:-* )nu are nimeni voie sa manance dulce, intrucat suntem noi "dulci" destul, dar eu am hotarat sa nu-mi mai refuz multe lucruri, macar o vreme, pana mai uit de perioada pe care o strabat si...uite ca fac cate o prajitura

Nu va luati dupa pozele mele, ca eu nu stiu sa mi le prelucrez si poate nici sa le fac - in primul rand nu am rabdare. Prajitura este delicioasa, cum spuneam. E cam inchisa la culoare si din cauza bananelor(le-ati vazut in poza ca nu sunt tocmai galbene...), si din cauza ciocolatei, si din cauza zaharului vanilat (eu am pus burbon), dar si din cauza fainii, care aici nu este alba ca cea de patiserie din Romania

Cine o sa se incumete sa faca aceasta reteta, n-o sa regrete

Am un amendament: puteti scadea cantitatea de zahar daca bananele sunt dulci

#2 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 04 June 2012 - 10:29 AM

:snorting:))))

ma uit pe forum si ...ce sa zic? eu am cele mai putine vizionari - nu sunt inca "marca inregistrata" :snorting:

pacat, nici nu stiti ce pierdeti ca nu incercati reteta asta, chiar daca e propusa de o "necunoscuta" fara talent fotografic

#3 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 04 June 2012 - 10:37 AM

Redivivus , te inseli , e o reteta pusa nu de mult timp , pe sfarsit de saptamana lumea intra mai putin . Nu trebuie sa te superi . Si pozele nu sunt chiar atat de rele cum crezi tu :snorting:
Eu am vazut-o imediat ce ai pus-o si promit sa o incerc , numai banane copate sa am ca pe aici gasesc in general cam crudute ( poate o sa le ascund cateva zile in dulap ).

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 June 2012 - 12:50 PM

Red, eu de multe ori tac si fac.Adica vin cu rezultatul direct.
:rolleyes:

#5 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 04 June 2012 - 02:09 PM

Izuk si Eataly - va pup pe amandoua, faceam si eu haz de necaz
Glumesc - cum sa ma supar ?!? Numai ca prajitura e cu adevarat foarte buna, pacat sa nu o incerce cineva
Si o sa vedeti ca daca o s-o faca cineva, o sa "strige" pe aici de placere :rolleyes:

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 June 2012 - 11:07 PM

Imi pare rau ca te-ai suparat. Pupam ca sa treaca. Ai idee cu ce as putea sa inlocuiesc bananele? Ca eu le-am exclus de doi ani din alimentatia mea. Oare cu mere ar merge?
Sorina

#7 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 06 June 2012 - 11:11 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 05 June 2012 - 11:07 PM, a spus:

Imi pare rau ca te-ai suparat. Pupam ca sa treaca. Ai idee cu ce as putea sa inlocuiesc bananele? Ca eu le-am exclus de doi ani din alimentatia mea. Oare cu mere ar merge?



:toothy6:)) - nu m-am suparat DELOC, radeam si cand am scris ca nu se uita nimeni la reteta mea

dragutza...nu stiu ce sa zic
parerea mea e ca orice prajitura care contine mar e buna, dar sunt si lucruri care au farmec fara mar :hug:

banana din reteta asta ii da o savoare aparte

eu nu sunt deloc prietena cu bananele, dupa mine ar putea sa nu existe, dar asa cum eu mananc cam o data pe an cake-ul asta, poate poti incerca si tu macar o data, de curiozitate
nici textura nu e ca si cu alte fructe, asta o spun ca o calitate
in plus, mai ales de la o varsta incolo, bananele sunt cica puternic recomandate

o sa pun sper curand o reteta cu mar cumva asemanatoare acesteia - pe aia nu sfatuiesc pe nimeni sa o faca cu altfel de fructe, ca nu mai are acelasi farmec

deci... tu alegi! :)
(PS: incearc-o totusi pe asta cu banane - dintr-o felie de cake inca nu s-a ingrasat/murit nimeni)

#8 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 06 June 2012 - 01:43 PM

Imi spui cam ce marime are tava ta ? Eu am 2 tavi de marimi diferite si maine vreau sa-l fac , dar nu vreau sa fie nici prea subtire , dar nici sa-mi dea afara din tava .

#9 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 06 June 2012 - 03:06 PM

Vezi postareaizuk, la 06 June 2012 - 01:43 PM, a spus:

Imi spui cam ce marime are tava ta ? Eu am 2 tavi de marimi diferite si maine vreau sa-l fac , dar nu vreau sa fie nici prea subtire , dar nici sa-mi dea afara din tava .


tava mea e 30/10, poate sa fie si mai mica, dar nu cu mult, pentru ca intr-adevar poate da pe afara!
spor la treaba si sper sa ai parte de maxima satisfactie B)

#10 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 06 June 2012 - 03:23 PM

Multumesc . Revin cu impresii. B)

#11 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 June 2012 - 10:45 AM

L-am facut , foarte bun . Am doar o mica remarca de facut , nu stiu la ce temperatura l-ai copt tu, dar la mine , la 180 grade ,cuptorul preincalzit , a durat o ora buna pana cand s-a copt .
Revin cu poze mai tarziu , acum trebuie sa fug undeva si-s in intarziere rau de tot .

Later edit : aduc dovada

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-780-13390733779925.jpg

#12 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 June 2012 - 04:52 PM

Am pus ochii pe checul asta de cum l-am vazut. Il fac saptamana viitoare, sa cumpar si banane.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#13 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 07 June 2012 - 05:23 PM

Vezi postareaizuk, la 07 June 2012 - 10:45 AM, a spus:

L-am facut , foarte bun . Am doar o mica remarca de facut , nu stiu la ce temperatura l-ai copt tu, dar la mine , la 180 grade ,cuptorul preincalzit , a durat o ora buna pana cand s-a copt .
Revin cu poze mai tarziu , acum trebuie sa fug undeva si-s in intarziere rau de tot .

Later edit : aduc dovada

Atasament 100_9019.JPG


Felicitari, arata foarte bine
Eu am un cuptor cam prea rapid si am uitat sa ma raportez la chestia asta - scuze; oricum era la 200 grade, dar e mai bine sa fie obisnuit la 180, chiar daca dureaza putin mai mult

#14 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 07 June 2012 - 05:26 PM

Vezi postareaizuk, la 07 June 2012 - 10:45 AM, a spus:

L-am facut , foarte bun . Am doar o mica remarca de facut , nu stiu la ce temperatura l-ai copt tu, dar la mine , la 180 grade ,cuptorul preincalzit , a durat o ora buna pana cand s-a copt .
Revin cu poze mai tarziu , acum trebuie sa fug undeva si-s in intarziere rau de tot .

Later edit : aduc dovada

Atasament 100_9019.JPG



Intrebare: ai mixat total bananele? ca eu ziceam sa le rupeti/taiati, in bucati mai de vreo 2 cm, sa ramana sa se simta prin cake

#15 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 June 2012 - 07:43 PM

Nu le-am mixat , dar nici bucati prea mari nu le-am lasat , le-am rupt bucatele micute cu mana .Le-am incorporat cu paleta , nu cu mixerul .

#16 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 09 June 2012 - 02:28 PM

L-am facut ieri, foarte bun. Bun si usor de facut, am sa-l mai repet. Eu am avut doar o banana, dar am completat cu mar.

Deci pentru sorina, checul asta merge foarte bine si cu mere, si cred ca si cu pere si alte fructe. Sigur, nu o sa mai aiba gustul de banane, dar cu siguranta o sa fie bun.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-341-13392448596577.jpg

Redivivus, merci pentru reteta :rolleyes:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#17 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 13 August 2015 - 06:34 PM

Hello! =))
Geany mi-a recomandat reteta asta, redivivus!
Am facut cantitate dubla din cauza de prea multe banane "maturizate" si l-am copt intr-o forma de diametrul 30cm, o ora, la 180°. Un cake gigantic!
Nu mai puteam de nerabdare si mai ales de pofta, asadar am taiat si gustat prajitura calda (mai bine zis am mancat jumatate... adica 150gr de unt???!!! :-* ).

Atasez si dovada:

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-477-1439483410715.jpg

Imi mai ramasese un pic de ciocolata si o pusesem deja pe baia de aburi... sa-i fac si un pic de glazura. Dar m-am razgandit la timp. Ar fi fost prea multe calorii.

Multumim din suflet pentru reteta! :71:

#18 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 21 November 2015 - 08:10 PM

Vezi postareaCristinica, la 13 August 2015 - 06:34 PM, a spus:

Hello! :rolleyes:
Geany mi-a recomandat reteta asta, redivivus!
Am facut cantitate dubla din cauza de prea multe banane "maturizate" si l-am copt intr-o forma de diametrul 30cm, o ora, la 180°. Un cake gigantic!
Nu mai puteam de nerabdare si mai ales de pofta, asadar am taiat si gustat prajitura calda (mai bine zis am mancat jumatate... adica 150gr de unt???!!! :rolleyes: ).

Atasez si dovada:

Atasament WP_20150813_002.jpg

Imi mai ramasese un pic de ciocolata si o pusesem deja pe baia de aburi... sa-i fac si un pic de glazura. Dar m-am razgandit la timp. Ar fi fost prea multe calorii.

Multumim din suflet pentru reteta! :occasion14:


bravo! sa fiti sanatosi! m-a surprins scoaterea la "lumina" a retetei asteia! robotul care se vede in poza e de mult oale si ulcele :drool:

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 January 2016 - 04:04 PM

Cu faina de alac si nuci prajite:

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-9-14538169905014.jpg

Micul meu dejun si al lui Manu pentru toata saptamana.Bun hranitor si aromat. :wasted:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi