Daniella, la 09 June 2012 - 09:11 AM, a spus:
olalala cum arata puiul!
Sa vad cum ma inteleg cu Mr.D. ca sustine ca placerea lui e sa faca gratar cu lemne/carbuni. Eu as prefera electric, din motive de gatit mai sanatos. Macar sa ma duca la reprezentanta, ca apoi ma descurc eu... singura...
![:floare:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/floare.gif)
Dana, necesita experienta pana nimeresti bine fripturile ?
Multumesc tuturor de raspunsuri
![:D](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
...sa vedem ce reusesc ...
Daniella, desigur necesita o oaresce experienta atit in utilizarea gratarului (in primul rind sa-i cunosti puterea calorica, iar daca e unul x-tradotat cu functiuni diverse trebuie sa te familiarizezi cu ele), cit si in alegerea tipului de carne.
la fripturile din muschi sau cotlete nefeliate (deci, bucati mari de carne), de un real ajutor e termometrul digital. cunoscind timpii optimi de frigere (in singe, medium, bine-facut) pt. diferite tipuri de carnuri, mergi la sigur.
spre exemplificare, o bucata din cotlet de miel
![Imagine postata](http://img411.imageshack.us/img411/2931/0carnedemiellagratar.jpg)
![Imagine postata](http://img151.imageshack.us/img151/8684/0gratarulcucarneademiel.jpg)
pofta mare !
![Imagine postata](http://img269.imageshack.us/img269/4395/0carnedemielsilegumegra.jpg)
la antricoate, felii de cotlete exista un factor de risc in privinta timpului, pt. ca depinde de grosimea pe care ti le taie macelarul si textura carnii; iar atunci trebuie sa stai cu ochii pe ele si sa faci testul degetelului.
dar despre asta o sa-ti povestesc dupa ce-ti iei gratar. succes la cumparaturi !