Forum Culinar: La gougère. - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La gougère. ...reteta franceza.

#1 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 07 June 2012 - 08:33 PM

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-199-13390932672176.jpg


Imagine atasata: monthly_06_2012/post-199-13390932913623.jpg


Imagine atasata: monthly_06_2012/post-199-13390933169124.jpg

Ingrediente:

250 ml apa
150 g faina
1 lingurita rasa cu sare
4 oua
100 g unt
200 g (cascaval) Groviera (se pot folosi si alte tipuri de "cascavaluri" Emmenhal, Comtèo)

Este un aluat fiert...exact cel de "eclere".

Se fierbe apa cu untul si sarea, se adauga faina. Se amesteca bine pana devine un aluat omogen.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-199-13390936489976.jpg

Cand se mai racoreste se adauga ouale unul cate unul si se incorporeaza.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-199-13390936949607.jpg

100 g Groviera (in cazul meu) le-am taiat cuburi si le-am amestecat in aluat.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-199-13390937574499.jpg

Eu am pastrat forma "originala" si am pus intr-o tava patrata asezand compozitia cu lingura sub forma de cerc...

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-199-13390939104247.jpg

Alte 100 g de Groviera le-am dat prin razatoare si am presarat deasupra.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-199-1339093961299.jpg

Am dat la cuptor 50 minute la 200 grade...cuptorul deja incins.

Se pot face si in miniatura sau ce forma vreti.
ex Aninita

#2 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 June 2012 - 08:47 PM

oo, Carmen,bravo, inspirata reteta! m-a destabilizat total, imi imaginez deja gustul.

#3 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 June 2012 - 09:01 PM

Trebuie sa o fac... cum poate sa arate! O frumusete! :D
Sorina

#4 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 June 2012 - 09:04 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 07 June 2012 - 09:01 PM, a spus:

Trebuie sa o fac... cum poate sa arate! O frumusete! :D


eram sigura ca te gandesti la vreo transformare, imediat m-a dus gandul la tine. prestez si eu la jumate, tot transformata, si daca le-o placea si lor, fac mai multa.

#5 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 June 2012 - 09:37 PM

Pai, e simplu. Singura chestie care trebuie inlocuita e faina.
Tu poti folosi faina integrala si gata. Nici macar nu vor sti ce i-a lovit.
Sorina

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 June 2012 - 10:31 PM

La mine-n sat se fac gogoloaie mici, si se pot si congela, eventual pentru bufet cu multi invitati.
Arata super Carmen...dar incearca si miniversiunile, de-o imbucatura =))

#7 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 June 2012 - 10:55 PM

Carmeeeen =)) ! am crezut ca e prajitura =)) . Merge si cu faina de porumb (galbena), am o punga si nu stiu ce sa fac cu ea. =))
Si-mi place si farfuria =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 08 June 2012 - 05:12 AM

la farfurie mi-au sarit si mie ochii, superba.
la mine nu mananc nimeni, si pt mine singura nu fac. o sa pun la favorite pt musafiri insa, guguloaie cum a zis aura cred ca ar prinde bine.

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 June 2012 - 07:36 AM

O bunatate, eu le-am facut mici cu reteta Stellei si mi se pare ca le-am si congelat, tare bune au fost, tot am zis ca le refac si n-am mai reusit.

#10 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 08 June 2012 - 09:15 AM

moatza e ffff buna asa simpla...dar e buna si cu salate...sa nu mai zic cu vin :D

Sorina...nu stiu daca cu faina integrala se umfla...eu nu garantez.

Daniella nu stiu cum e cu inlocuirea fainei...insa stiu ca pe langa cascaval poti adauga ciuperci si altele...:D

Stella pai tu esti in patria gruyère-ului...;)

Angel...pai si farfuria trebuia sa fie franceza...ca reteta... :-*

Adriana...la urmatoarea fac numai mici (mai distractive pt. copii). (unde ziceai ca ar fi reteta stellei?)
ex Aninita

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 June 2012 - 09:46 AM

Stella mi-a zis sa fac un aluat de eclere cu 4 oua si sa adaug 180 de gr de brinza.
Eu am făcut aluatul de ecler din 3 ouă mari (reţeta e pentru 4 dar ouăle astea erau prea mari), 180 ml lapte, 70 gr unt, 100 gr făină, un strop de sare, cind era gata am adăugat 180 gr de ementhal ras, le-am copt 20 de minute la 200°C şi 15 minute la 175°C pentru că le-am făcut mari, in formă de quenelles deci cit intra intr-o lingură. Cum s-au răcit cum le-am băgat la congelator si in ziua in care mi-au trebuit le-am scos de la congelator şi inainte de a le servi le-am incălzit puţin in cuptor.
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-4-13391415595085.jpg

#12 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 08 June 2012 - 02:14 PM

Misto! Multumesc, Adriana!
ex Aninita

#13 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 June 2012 - 01:24 PM

Vezi postareaCarmen, la 08 June 2012 - 09:15 AM, a spus:



Sorina...nu stiu daca cu faina integrala se umfla...eu nu garantez.




Cu faina integrala nu vad de ce nu s-ar umfla. Eu am facut multe chestii cu ea si nu am avut niciodata probleme.
Eu nu sunt sigura pe amestecul care-l folosesc eu, jumi-juma faina integrala cu tarate de ovaz. Cu faina integrala simpla nu vad de ce ar fi probleme.
Sorina

#14 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 10 June 2012 - 08:42 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 09 June 2012 - 01:24 PM, a spus:

Cu faina integrala simpla nu vad de ce ar fi probleme.


...nu stiu...chiar sunt curioasa...Cand faci sa ne spui...:D
ex Aninita

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi