Pagina 1 din 1
La gougère. ...reteta franceza.
#1
Postat 07 June 2012 - 08:33 PM
Ingrediente:
250 ml apa
150 g faina
1 lingurita rasa cu sare
4 oua
100 g unt
200 g (cascaval) Groviera (se pot folosi si alte tipuri de "cascavaluri" Emmenhal, Comtèo)
Este un aluat fiert...exact cel de "eclere".
Se fierbe apa cu untul si sarea, se adauga faina. Se amesteca bine pana devine un aluat omogen.
Cand se mai racoreste se adauga ouale unul cate unul si se incorporeaza.
100 g Groviera (in cazul meu) le-am taiat cuburi si le-am amestecat in aluat.
Eu am pastrat forma "originala" si am pus intr-o tava patrata asezand compozitia cu lingura sub forma de cerc...
Alte 100 g de Groviera le-am dat prin razatoare si am presarat deasupra.
Am dat la cuptor 50 minute la 200 grade...cuptorul deja incins.
Se pot face si in miniatura sau ce forma vreti.
ex Aninita
#2
Postat 07 June 2012 - 08:47 PM
oo, Carmen,bravo, inspirata reteta! m-a destabilizat total, imi imaginez deja gustul.
#5
Postat 07 June 2012 - 09:37 PM
Pai, e simplu. Singura chestie care trebuie inlocuita e faina.
Tu poti folosi faina integrala si gata. Nici macar nu vor sti ce i-a lovit.
Tu poti folosi faina integrala si gata. Nici macar nu vor sti ce i-a lovit.
Sorina
#6
Postat 07 June 2012 - 10:31 PM
La mine-n sat se fac gogoloaie mici, si se pot si congela, eventual pentru bufet cu multi invitati.
Arata super Carmen...dar incearca si miniversiunile, de-o imbucatura
Arata super Carmen...dar incearca si miniversiunile, de-o imbucatura
#7
Postat 07 June 2012 - 10:55 PM
Carmeeeen ! am crezut ca e prajitura . Merge si cu faina de porumb (galbena), am o punga si nu stiu ce sa fac cu ea.
Si-mi place si farfuria
Si-mi place si farfuria
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#8
Postat 08 June 2012 - 05:12 AM
la farfurie mi-au sarit si mie ochii, superba.
la mine nu mananc nimeni, si pt mine singura nu fac. o sa pun la favorite pt musafiri insa, guguloaie cum a zis aura cred ca ar prinde bine.
la mine nu mananc nimeni, si pt mine singura nu fac. o sa pun la favorite pt musafiri insa, guguloaie cum a zis aura cred ca ar prinde bine.
#9
Postat 08 June 2012 - 07:36 AM
O bunatate, eu le-am facut mici cu reteta Stellei si mi se pare ca le-am si congelat, tare bune au fost, tot am zis ca le refac si n-am mai reusit.
#10
Postat 08 June 2012 - 09:15 AM
moatza e ffff buna asa simpla...dar e buna si cu salate...sa nu mai zic cu vin
Sorina...nu stiu daca cu faina integrala se umfla...eu nu garantez.
Daniella nu stiu cum e cu inlocuirea fainei...insa stiu ca pe langa cascaval poti adauga ciuperci si altele...
Stella pai tu esti in patria gruyère-ului...
Angel...pai si farfuria trebuia sa fie franceza...ca reteta...
Adriana...la urmatoarea fac numai mici (mai distractive pt. copii). (unde ziceai ca ar fi reteta stellei?)
Sorina...nu stiu daca cu faina integrala se umfla...eu nu garantez.
Daniella nu stiu cum e cu inlocuirea fainei...insa stiu ca pe langa cascaval poti adauga ciuperci si altele...
Stella pai tu esti in patria gruyère-ului...
Angel...pai si farfuria trebuia sa fie franceza...ca reteta...
Adriana...la urmatoarea fac numai mici (mai distractive pt. copii). (unde ziceai ca ar fi reteta stellei?)
ex Aninita
#11
Postat 08 June 2012 - 09:46 AM
Stella mi-a zis sa fac un aluat de eclere cu 4 oua si sa adaug 180 de gr de brinza.
Eu am făcut aluatul de ecler din 3 ouă mari (reţeta e pentru 4 dar ouăle astea erau prea mari), 180 ml lapte, 70 gr unt, 100 gr făină, un strop de sare, cind era gata am adăugat 180 gr de ementhal ras, le-am copt 20 de minute la 200°C şi 15 minute la 175°C pentru că le-am făcut mari, in formă de quenelles deci cit intra intr-o lingură. Cum s-au răcit cum le-am băgat la congelator si in ziua in care mi-au trebuit le-am scos de la congelator şi inainte de a le servi le-am incălzit puţin in cuptor.
Eu am făcut aluatul de ecler din 3 ouă mari (reţeta e pentru 4 dar ouăle astea erau prea mari), 180 ml lapte, 70 gr unt, 100 gr făină, un strop de sare, cind era gata am adăugat 180 gr de ementhal ras, le-am copt 20 de minute la 200°C şi 15 minute la 175°C pentru că le-am făcut mari, in formă de quenelles deci cit intra intr-o lingură. Cum s-au răcit cum le-am băgat la congelator si in ziua in care mi-au trebuit le-am scos de la congelator şi inainte de a le servi le-am incălzit puţin in cuptor.
#13
Postat 09 June 2012 - 01:24 PM
Carmen, la 08 June 2012 - 09:15 AM, a spus:
Sorina...nu stiu daca cu faina integrala se umfla...eu nu garantez.
Cu faina integrala nu vad de ce nu s-ar umfla. Eu am facut multe chestii cu ea si nu am avut niciodata probleme.
Eu nu sunt sigura pe amestecul care-l folosesc eu, jumi-juma faina integrala cu tarate de ovaz. Cu faina integrala simpla nu vad de ce ar fi probleme.
Sorina
#14
Postat 10 June 2012 - 08:42 PM
sorinadaniela, la 09 June 2012 - 01:24 PM, a spus:
Cu faina integrala simpla nu vad de ce ar fi probleme.
...nu stiu...chiar sunt curioasa...Cand faci sa ne spui...
ex Aninita
Arata acest topic
Pagina 1 din 1