Foxyy, la 25 November 2013 - 11:40 AM, a spus:
Maya, la 22 November 2013 - 09:22 PM, a spus:
Nu am avut oja mai rea niciodata. Daca va spun cît tine...
Top coat-ul la fel - kk. Luceste frumos, e foarte neted, aspect frumos, dar la fel ca oja nu tine deloc!
Deci pe ungiile perfect curate si uscate am dat un strat de top coat SH No Chip acrylic (scrie ca se poate folosi si ca base coat), trei straturi de oja care e foarte subtire, acoperit din nou cu acelasi top coat. Bineinteles ca am asteptat între straturi sa se usuce. Am zis sa fac ca la carte! Asa, acum sa va zic cît m-a tinut toata afacerea.
La ora x am terminat. O ora m-am uitat la un serial, înca o ora am stat la laptop, apoi am facut dus. La trei ore dupa ce mi-am terminat lacuirea aveam deja doua unghii ciobite. Dupa 6 ore deja 5, dupa 8 ore toate erau pe jumatate
ciobito-belite! Vreau sa va zic ca nu am lucrat cu apa, n-am gatit. Am fost doar la plimbareala... Deci ce 10 zile, nici 10 ore!
Nici nu ma asteptam la 10 zile, dar macar 2!
De pretul sticlutei aleia îmi luam 5 oje de la essence, si ma tineau 2 zile fara ciobituri si alte probleme
Banuiesc ca în state nu costa 9 euro sticluta...
Eu patesc asa cu toate ojele. Bine, poate nu in cateva ore, dar dupa o zi deja sunt belite gherutele. Indiferent daca stau cu palma-ntinsa sau nu (fac treaba). Cu sau fara base / top - coat.... Tot un drac e. Ba chiar ala se cojeste..... Se duce de pe unghie in fasii....
Am oje de la firme diferite, mai scumpe, mai ieftine - vax albina. Toate ma tin maxim 2 zile, dupa care trebuie sa le dau jos. Sau.... stau cu ghearele pe jumate goale.

Ma citez singurica...
Am fost joia trecuta, la pranz, la un salon de manichiura. Tantea de-acolo m-a dat cu un base coat de la Flormar si apoi cu o oja de la Zoya (daca am retinut eu bine firma). Oricum, cica ar fi fara toluen, fara parabeni.... Oja bio. Asta ar fi nuanta aleasa de mine:
La final nu mi-a mai pus si lac / top coat. A dat 2 straturi de oja si atat. Ei bine.... Inca e pe gherute acea oja. Nu intr-o stare excelenta, dar acceptabila. Vorbim de 5 zile, intre care 2 au presupus facut de treaba..... Pai cu oricare dintre ojele pe care le am eu acasa, aspectul unghiilor mele era asa dupa o zi!!!!!!
Nu stiu ce-o fi la mijloc, de inca rezista oja. Baza? Oja in sine????? N-am idee....
O sa caut si eu pe la Flormar acea solutie (base), sa vad daca si gasesc.