Forum Culinar: Whoopie Pies - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Whoopie Pies De tot felul

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 June 2012 - 12:02 PM

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-9-13397531273286.jpg

Veti gasi o infinitate de retete, cu diverse umpluturi, eu va propun reteta "mea".A mea nu-i, ca am gasit-o aici.
Si cum nu-mi facea cu ochiul crema aia de unt, am pregatit un Gianduiotti ganache .
Va astept cu ale retete.Mie imi plac ca sunt ceva intre o prajiturica si un furscec moale.

125 gr unt.Pe site erau 25 de gr :71:
150 gr zahar.Pe site erau 200 gr.
1 ou
50 gr cacao
1 lingurita bicarbonat
250 ml lapte batut.Eu am folosit iaurtul ala lichid cu gust de capsuni. =))
350 gr faina.Eu am folosit de alac ca trebuie sa-mi golesc incet incet dulapurile.Dar voi folositi faina normala.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-9-13397538904491.jpg

Pentru crema:
10-12 gianduiotti
10-12 linguri de frisca lichida

Gianduiotti au o consistenta moale, nu au nevoie de multa frisca.

Am topit pe baie da aburi ciocolata si frisca.Am amestecat bine si am lasat la racit.

Am incalzit cuptorul la 180 de grade.

Am mixat untul moale cu zaharul, am adaugat oul.
Separat am amestecat faina, cacao si bicarbonatul.

Am amestecat cele doua compozitii si am adaugat treptat si iaurtul lichid.

Am pus compozitia intr-un posh (punga, ce aveti), am format movilite.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-9-13397542532436.jpg

Le-am introdus in cuptor.Stati langa ele, in 10-12 minute sunt gata.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-9-13397543086119.jpg

Cand s-au racit le-am lipit cu crema gianduia.Se pastreaza de pe o zi pe alta in frigider.Nu se intaresc.


Imagine atasata: monthly_06_2012/post-9-13397543687271.jpg

Copii in parc au facut bis.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-9-1339754443998.jpg

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 June 2012 - 12:24 PM

Vezi postareaEataly, la 15 June 2012 - 12:02 PM, a spus:

Copii in parc au facut bis.

As bisa si eu, de-ai sta mai aproape.... =)) Cred ca le fac zilele astea, ca si-asa luni pescuiesc puslamaluta de la gradinita si lui ii plac la nebunie fursecurile! :71:
In loc de Gianduiotti pot folosi ciocolata neagra? Aia de la Heidi, cu 85% cacao? Sau e mai dulce ciocolata folosita de tine?

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 June 2012 - 12:32 PM

Fox, daca folosesti ciocolata darK mai adauga frisca.Ca la un ganache normal.Gianduiotti sunt moi, aproape cremosi, contin si alune de padure.Au alta consistenta, textura.

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 June 2012 - 12:45 PM

Vezi postareaEataly, la 15 June 2012 - 12:32 PM, a spus:

Fox, daca folosesti ciocolata darK mai adauga frisca.Ca la un ganache normal.Gianduiotti sunt moi, aproape cremosi, contin si alune de padure.Au alta consistenta, textura.

Am inteles! :71:

#5 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 15 June 2012 - 12:51 PM

You're killing me =))

De cand le tot dau tarcoale...ba azi, ba maine...cum imi fac cuptorul, cum le vine randul... :71:
Imagine postata

#6 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 June 2012 - 07:26 PM

frumos, frumos! asta-i visul oricarui ciocolatos, bravo, Lili!

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 June 2012 - 11:38 PM

Multumesc Motzulina, multumesc Olgutza! :occasion14:

#8 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 June 2012 - 09:58 AM

25 de grame de unt si jumatate de ou nu ?Imagine postata


Eu ma topesc privindu-le .
Mor de foame .Merg sa mananc ceva .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#9 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 16 June 2012 - 03:02 PM

Poftesc la ele!Ma ai pe constiinta!

#10 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 12 March 2016 - 03:58 PM

Deci dupa 4 ani (eram insarcinata si pofteam la ele cand le-ai facut)am reusit si eu sa le fac insfarsit. Foarte bune sant de repetat neaparat.

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-162-14577908982454.jpeg

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-162-14577909736012.jpeg

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2016 - 05:27 PM

Sunt irezistibil de ciocolatoase :occasion14:

#12 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 13 March 2016 - 09:13 AM

Vezi postarea9Ramy9, la 12 March 2016 - 03:58 PM, a spus:

Deci dupa 4 ani (eram insarcinata si pofteam la ele cand le-ai facut)am reusit si eu sa le fac insfarsit. Foarte bune sant de repetat neaparat.

Atasament received_735255273278507.jpeg

Atasament received_735255263278508.jpeg



Cu ce cremă le-ai făcut acum? arată bine de tot!! Eu am luat de la o cofetărie cu o cremă albă înăuntru, foarte moale cînd muști din prăjitură, dar și destul de țeapănă, ca o frișcă sau bezea dar nu era niciuna dintre ele :love7:

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 March 2016 - 01:33 PM

Ale mele-s bebelusi pe langa ale tale.
Trebuie sa le refac cu faina de orez neaparat.Azi n-am oua! :love7:

#14 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 13 March 2016 - 08:04 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 March 2016 - 05:27 PM, a spus:

Sunt irezistibil de ciocolatoase :love7:

Am vrut neaparat ceva ciocolatos pentru baietii mei mai ales pentru pitic.


Vezi postareaCarmella, la 13 March 2016 - 09:13 AM, a spus:

Vezi postarea9Ramy9, la 12 March 2016 - 03:58 PM, a spus:

Deci dupa 4 ani (eram insarcinata si pofteam la ele cand le-ai facut)am reusit si eu sa le fac insfarsit. Foarte bune sant de repetat neaparat.

Atasament received_735255273278507.jpeg

Atasament received_735255263278508.jpeg



Cu ce cremă le-ai făcut acum? arată bine de tot!! Eu am luat de la o cofetărie cu o cremă albă înăuntru, foarte moale cînd muști din prăjitură, dar și destul de țeapănă, ca o frișcă sau bezea dar nu era niciuna dintre ele :love7:

Carmella le-am facut cu ganache de ciocolata fondanta(75%).E prima oara cand le fac si nu am vrut sa risc.


Vezi postareaEataly, la 13 March 2016 - 01:33 PM, a spus:

Ale mele-s bebelusi pe langa ale tale.
Trebuie sa le refac cu faina de orez neaparat.Azi n-am oua! :love7:

Da,stiu eu sant exagerata,si nu stiam cum se comporta la cuptor. Dar s-au mancat ca o prajitura intreaga in loc ca de fursecuri.Dar data viitoare le fac in varianta micro.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi