Whoopie Pies De tot felul
#1
Postat 15 June 2012 - 12:02 PM
Veti gasi o infinitate de retete, cu diverse umpluturi, eu va propun reteta "mea".A mea nu-i, ca am gasit-o aici.
Si cum nu-mi facea cu ochiul crema aia de unt, am pregatit un Gianduiotti ganache .
Va astept cu ale retete.Mie imi plac ca sunt ceva intre o prajiturica si un furscec moale.
125 gr unt.Pe site erau 25 de gr
150 gr zahar.Pe site erau 200 gr.
1 ou
50 gr cacao
1 lingurita bicarbonat
250 ml lapte batut.Eu am folosit iaurtul ala lichid cu gust de capsuni.
350 gr faina.Eu am folosit de alac ca trebuie sa-mi golesc incet incet dulapurile.Dar voi folositi faina normala.
Pentru crema:
10-12 gianduiotti
10-12 linguri de frisca lichida
Gianduiotti au o consistenta moale, nu au nevoie de multa frisca.
Am topit pe baie da aburi ciocolata si frisca.Am amestecat bine si am lasat la racit.
Am incalzit cuptorul la 180 de grade.
Am mixat untul moale cu zaharul, am adaugat oul.
Separat am amestecat faina, cacao si bicarbonatul.
Am amestecat cele doua compozitii si am adaugat treptat si iaurtul lichid.
Am pus compozitia intr-un posh (punga, ce aveti), am format movilite.
Le-am introdus in cuptor.Stati langa ele, in 10-12 minute sunt gata.
Cand s-au racit le-am lipit cu crema gianduia.Se pastreaza de pe o zi pe alta in frigider.Nu se intaresc.
Copii in parc au facut bis.
#2
Postat 15 June 2012 - 12:24 PM
Eataly, la 15 June 2012 - 12:02 PM, a spus:
As bisa si eu, de-ai sta mai aproape.... Cred ca le fac zilele astea, ca si-asa luni pescuiesc puslamaluta de la gradinita si lui ii plac la nebunie fursecurile!
In loc de Gianduiotti pot folosi ciocolata neagra? Aia de la Heidi, cu 85% cacao? Sau e mai dulce ciocolata folosita de tine?
#3
Postat 15 June 2012 - 12:32 PM
#4
Postat 15 June 2012 - 12:45 PM
#5
Postat 15 June 2012 - 12:51 PM
De cand le tot dau tarcoale...ba azi, ba maine...cum imi fac cuptorul, cum le vine randul...
#8
Postat 16 June 2012 - 09:58 AM
Eu ma topesc privindu-le .
Mor de foame .Merg sa mananc ceva .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#10
Postat 12 March 2016 - 03:58 PM
#12
Postat 13 March 2016 - 09:13 AM
9Ramy9, la 12 March 2016 - 03:58 PM, a spus:
received_735255273278507.jpeg
received_735255263278508.jpeg
Cu ce cremă le-ai făcut acum? arată bine de tot!! Eu am luat de la o cofetărie cu o cremă albă înăuntru, foarte moale cînd muști din prăjitură, dar și destul de țeapănă, ca o frișcă sau bezea dar nu era niciuna dintre ele
#13
Postat 13 March 2016 - 01:33 PM
Trebuie sa le refac cu faina de orez neaparat.Azi n-am oua!
#14
Postat 13 March 2016 - 08:04 PM
Adriana, la 12 March 2016 - 05:27 PM, a spus:
Am vrut neaparat ceva ciocolatos pentru baietii mei mai ales pentru pitic.
Carmella, la 13 March 2016 - 09:13 AM, a spus:
9Ramy9, la 12 March 2016 - 03:58 PM, a spus:
received_735255273278507.jpeg
received_735255263278508.jpeg
Cu ce cremă le-ai făcut acum? arată bine de tot!! Eu am luat de la o cofetărie cu o cremă albă înăuntru, foarte moale cînd muști din prăjitură, dar și destul de țeapănă, ca o frișcă sau bezea dar nu era niciuna dintre ele
Carmella le-am facut cu ganache de ciocolata fondanta(75%).E prima oara cand le fac si nu am vrut sa risc.
Eataly, la 13 March 2016 - 01:33 PM, a spus:
Trebuie sa le refac cu faina de orez neaparat.Azi n-am oua!
Da,stiu eu sant exagerata,si nu stiam cum se comporta la cuptor. Dar s-au mancat ca o prajitura intreaga in loc ca de fursecuri.Dar data viitoare le fac in varianta micro.