Forum Culinar: Homemade Marshmallows - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Homemade Marshmallows Bezele moi

#1 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 June 2012 - 05:09 PM

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-90-13406368836544.jpg

Reteta ii apartine lui Nico. Daca inca ne mai citeste, o :) :) pentru reteta si sper sa ne incante cu pozele ei mult mai reusite decat ale mele :(

Ingrediente:
3 albusuri
450g zahar
10 foi gelatina/17g gelatina granule + 140ml apa pentru inmuiat gelatina
200ml apa
1 lingura miere de albine/energizant/glucoza lichida
1 praf de sare
1 lingurita extract de vanilie
200g nuca de cocos usor prajita

* Ungeti o forma de 30x20cm cu putin ulei si dati-o deoparte.
* Puneti gelatina la inmuiat in 140ml apa rece.
* Puneti la fiert apa (200ml) cu mierea si zaharul la foc mediu. Lasati sa dea in clocot si din momentul in care incepe sa fiarba, mai lasati pe foc pret de vreo 10-15 minute. La mine 12 minute fix au fost suficiente. Trebuie sa obtineti un sirop gros, care se incleie daca il scoateti pe o lingura si il lasati la racit. Aveti grija sa nu lasati siropul prea mult, intrucat riscati sa il caramelizati. Daca aveti termometru de bomboane e si mai simplu. Lasati siropul sa fiarba pana atinge 127ºC.
* Cat fierbe siropul, bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.
* Cand siropul a ajuns la stadiul de care vorbeam mai devreme, trageti oala de pe foc si adaugati gelatina cu tot cu apa in care s-a inmuiat. Amestecul se va umfla putin, asa ca aveti grija sa nu il atingeti. E extrem de fierbinte!
* Incepeti sa mixati din nou albusurile si adaugati siropul clocotit in fir subtire. Odata de ati adaugat tot siropul, amestecul nostru va arata ca o supa :(). Nu va ingrijorati insa, sunteti pe drumul cel bun. Continuati sa mixati inca cel putin 10 minute, ba chiar 15. In tot acest timp, albusurile isi vor mari volumul considerabil (folositi un vas incapator ca sa nu fiti nevoiti sa il schimbati la jumatatea drumului deoarece compozitia dadea pe-afara :() si se vor transforma intr-o spuma alba, lucioasa.
* La final, adaugati vanilia sau orice esenta doriti si turnati in tava unsa cu putin ulei. Eu va recomand sa puneti si hartie de copt si abia apoi sa ungeti cu putin ulei. Nu veti avea nicio problema la scosul din tava.
* Dati bezelele la frigider pentru cel putin o ora.
* Taiati in formele dorite, apoi tavaliti fiecare marshmallow prin nuca de cocos usor prajita.
Pofta Buna!!

Si sectiunea:

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-90-13406369507072.jpg

Eu am facut cateva si cu esenta de menta. Buuune si acelea :(
Imagine postata

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 25 June 2012 - 10:40 PM

Mie-mi lasa gura apa si le tin minte de cand le-am vazut la Nico .Si atunci am foarte impresionata .
Problema este ca dulciurile astea gumate sunt nenorocire pentru mine.
Nu ma pot opri din mancat .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 June 2012 - 10:51 PM

Vezi postareaPiscotel, la 25 June 2012 - 10:40 PM, a spus:


Problema este ca dulciurile astea gumate sunt nenorocire pentru mine.
Nu ma pot opri din mancat .Imagine postata


:) :) :(
Mai stiu eu pe cineva la fel :(
Adevarul e ca sunt super si mi-au ramas si mie pe retina de cand le-am vazut la Nico, dar am o lista interminabila cu "must do" ca abia acum le-a venit timpul :(
Imagine postata

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 25 June 2012 - 11:22 PM

Vezi postareaOlguta, la 25 June 2012 - 10:51 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 25 June 2012 - 10:40 PM, a spus:

Problema este ca dulciurile astea gumate sunt nenorocire pentru mine.
Nu ma pot opri din mancat .Imagine postata


:) :P :P
Mai stiu eu pe cineva la fel :P
Adevarul e ca sunt super si mi-au ramas si mie pe retina de cand le-am vazut la Nico, dar am o lista interminabila cu "must do" ca abia acum le-a venit timpul :D


Apropo de " Nu ma pot opri din mancat " ...alta pasiune de-a mea e inghetata.
As manca cu galeata .
Si Omul de fiecare data cand mergem la cumparaturi vrea sa puna cateva cutii in cos.
Eu le pun inapoi .
El intreaba :
- Da de ce le pui inapoi ?
- Pentru ca se manaca .

Pe cuvant ca nu am somn daca stiu ca mai e inghetata in congelator .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 June 2012 - 11:26 PM

Esti de coma, Pisco :)

Eu patesc asa cu ciocolata :P :D
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi