de vreo 2 saptamini tot planuiam s-o prepar


(de ce tocmai femele ? cica sint mai carnoase - spun cunoscatorii, printre care si D'Artagnandru, ca de la el am aflat cum se prepara crabii gratinati in Antilele Mici - multam de reteta !


dat fiind faptul ca am scapat de munca de jos, am trecut rapidescu la joaca tocind o ceapa verde si pisind un catel de usturoi, pe care le-am calit intr-o tigaie cu 1 Lg de ulei 1/2 lg ghimbir prospat ras si un virf de cutit pasta de chili (cine vrea sa faca sauna, pune mai mult sau cit il tin porii si plaminii !


apoi am adaugat in tigaie carnea de crab, am amestecat si am calit-o pret de 5' dind totul deoparte de pe foc si am inceput sa ma uit ca hipnotizata la crabii ce ma fixau cu ochii lor zbanghii


cind carnita de crab s-a racit un pic, am adaugat o felie de piine inmuiata in lapte si stoarsa, coralul, o mina de patrunjel verde tocat, sare dupa gust, 1 ou, am amestecat bine si brusc mi-am amintit ca uitasem de coniac - am pus si de-asta 1 Lg, sa fie !


am umplut carapacele cu amestecul de mai sus

le-am presarat cu pesmet si le-am dat la cuptor 220°C timp de 15'

de gust ce sa va mai zic, decit ... sa aveti papile fericite !

