Pagina 1 din 1
Crabi gratinati ~ un deliciu culinar ~
#1
Postat 28 June 2012 - 10:08 PM
de vreo 2 saptamini tot planuiam s-o prepar , asa ca azi m-am dus la pescuit de crabi si am prins 2 femele, gata fierte si curatate de nenea pescarul
(de ce tocmai femele ? cica sint mai carnoase - spun cunoscatorii, printre care si D'Artagnandru, ca de la el am aflat cum se prepara crabii gratinati in Antilele Mici - multam de reteta ! )
dat fiind faptul ca am scapat de munca de jos, am trecut rapidescu la joaca tocind o ceapa verde si pisind un catel de usturoi, pe care le-am calit intr-o tigaie cu 1 Lg de ulei 1/2 lg ghimbir prospat ras si un virf de cutit pasta de chili (cine vrea sa faca sauna, pune mai mult sau cit il tin porii si plaminii ! )
apoi am adaugat in tigaie carnea de crab, am amestecat si am calit-o pret de 5' dind totul deoparte de pe foc si am inceput sa ma uit ca hipnotizata la crabii ce ma fixau cu ochii lor zbanghii
cind carnita de crab s-a racit un pic, am adaugat o felie de piine inmuiata in lapte si stoarsa, coralul, o mina de patrunjel verde tocat, sare dupa gust, 1 ou, am amestecat bine si brusc mi-am amintit ca uitasem de coniac - am pus si de-asta 1 Lg, sa fie !
am umplut carapacele cu amestecul de mai sus
le-am presarat cu pesmet si le-am dat la cuptor 220°C timp de 15'
de gust ce sa va mai zic, decit ... sa aveti papile fericite !
#2
Postat 29 June 2012 - 08:36 AM
De gust, poti sa zici orice ca te cred pe cuvant avind in vedere ca nu m-am intalnit cu crabii astia!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#3
Postat 29 June 2012 - 08:59 AM
mac' pe Bahlui poate pescuiesc si io vreo 2 !
frumos, Up ! adica ai facut un fel de chiftele de crab, nu?
frumos, Up ! adica ai facut un fel de chiftele de crab, nu?
#4
Postat 29 June 2012 - 10:00 AM
iulia nicoleta, la 29 June 2012 - 08:59 AM, a spus:
mac' pe Bahlui poate pescuiesc si io vreo 2 !
frumos, Up ! adica ai facut un fel de chiftele de crab, nu?
frumos, Up ! adica ai facut un fel de chiftele de crab, nu?
În mare, bucataria din Antilele Franceze este -spre deosebire de bucataria reunioneza- o bucatarie europeana transpusa pe ingredientele locale.
Deci analogia cu chiftelele nu este lipsita de fundament
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#6
Postat 29 June 2012 - 07:33 PM
iulia nicoleta, la 29 June 2012 - 08:59 AM, a spus:
mac' pe Bahlui poate pescuiesc si io vreo 2 !
frumos, Up ! adica ai facut un fel de chiftele de crab, nu?
frumos, Up ! adica ai facut un fel de chiftele de crab, nu?
Iulia, nu te du pe-acolo, ca pe malul Bahluiului poluat mai degraba se pot pescui arabii (cel putin asa vedeam pe vremea studentiei).
pe la supermarketul din Iulius Mall nu sint de gasit ?
cam asa e cum spui.
am facut chiftele in carapace de crab dupa modelul sarmale sparte.
#7
Postat 29 June 2012 - 08:14 PM
ihaaa, acu' dreneaza Bahluiul si cica vor sa-l faca navigabil in 3020, probabil... sa vezi atunci ce-o sa pescuiasca lumea la crabi
acu Iulius Mall e afumat, Palas e in trend si acolo e Auchan da n-am vazut crabi. In schimb am vazut in Auchan file de calcan.
La Metro am vazut cele mai multe specii de "lighioane" de astea: pisica de mare, homar, calcan, scoici, creveti proaspeti etc... da cu preturi pe masura. (aprox 150 lei kg de homar, la fel ca si muschiul de vita argentinian)
acu Iulius Mall e afumat, Palas e in trend si acolo e Auchan da n-am vazut crabi. In schimb am vazut in Auchan file de calcan.
La Metro am vazut cele mai multe specii de "lighioane" de astea: pisica de mare, homar, calcan, scoici, creveti proaspeti etc... da cu preturi pe masura. (aprox 150 lei kg de homar, la fel ca si muschiul de vita argentinian)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1