Mousse de ciocolata si pricomigdale ,cu piersici caramelizate
Pentru 4 portii avem nevoie de:
-170 grame ciocolata fondanta
-20 grame frisca lichida
-50 grame frisca batuta
-80 grame pricomigdale(amaretti)
-1 paharel de lichior amaretto(facultativ)
-4 piersici coapte dar tari
-1 lingura de zahar brun
Macinam pricomigdalele.Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-o craticioara.
Punem frisca lichida pe foc,cand a ajuns la punctul de fierbere,o turnam peste ciocolata,si amestecam pana se topeste toata ciocolata.
O lasam sa se raceasca,si punem pricomigdalele maruntite.Adaugam si frisca batuta,(facultativ un pic de lichior)iar apoi turnam in pahare,si le dam la frigider.
Intre timp preparam piersicile.
Le curatam,si le taiem cubulete.Le punem la foc iute cu lingura de zahar,lichiorul facultativ(daca aveti copii sariti peste lichior),eventual 1-2 linguri de apa.
Lasati la foc iute pana cand s-a format un pic de sirop,adica dupa cateva minute,
Lasati un pic la racit si puneti peste mousse-ul de ciocolata.
Ideal ar fi de servit sosul caldut peste mousse-ul rece.
Pagina 1 din 1
Mousse de ciocolata si pricomigdale,cu piersici caramelizate
#2
Postat 30 June 2012 - 10:06 AM
F. frumoasa reteta!
Imi amintesc,ca pe vremuri ne facea mama sarlota (cumpara de la cofetarie praful era ambalata precum cacao de acum cea la cutiute de carton)chiar zilele trecute vb. cu ea si spune ca nici nu se compara cu pudingul asta care e acum in comert (se lipeste de dinti ,blee!!)la fel punea si ea in cupe cu dulceata ,frisca o batea la o mandravela' cu 2 palete dar invarteai de o manivela deasupra
Ai mei din pacate nu vor creme deastea la pahar ,dar am scris reteta sa i-o dau mamii sigur va fi f. incantata!
Imi place cum ai inclinat paharul astfel incat sa obtii acel efect dupa racirea cremei
Imi amintesc,ca pe vremuri ne facea mama sarlota (cumpara de la cofetarie praful era ambalata precum cacao de acum cea la cutiute de carton)chiar zilele trecute vb. cu ea si spune ca nici nu se compara cu pudingul asta care e acum in comert (se lipeste de dinti ,blee!!)la fel punea si ea in cupe cu dulceata ,frisca o batea la o mandravela' cu 2 palete dar invarteai de o manivela deasupra
Ai mei din pacate nu vor creme deastea la pahar ,dar am scris reteta sa i-o dau mamii sigur va fi f. incantata!
Imi place cum ai inclinat paharul astfel incat sa obtii acel efect dupa racirea cremei
#3
Postat 30 June 2012 - 01:18 PM
E un desert fara cuptor,ca pe caldurile astea e curata sinucidere sa aprinzi cuptorul.
E o alternativa a retetei piemontese Piersici cu ciocolata si amaretti.
O bunatate Geany!
E o alternativa a retetei piemontese Piersici cu ciocolata si amaretti.
O bunatate Geany!
#5
Postat 01 July 2012 - 01:25 PM
Ce misto arata asa "inclinata"! O sa fur si eu ideea
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 04 July 2012 - 08:49 PM
foarte frumos, Ramy, cred ca am s-o pun si eu in practica .
oare de amorul artei, piersicile nu se pot flamba cu nitica coniac?
oare de amorul artei, piersicile nu se pot flamba cu nitica coniac?
Arata acest topic
Pagina 1 din 1