Forum Culinar: Mousse de ciocolata si pricomigdale,cu piersici caramelizate - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mousse de ciocolata si pricomigdale,cu piersici caramelizate

#1 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 29 June 2012 - 10:43 PM

Mousse de ciocolata si pricomigdale ,cu piersici caramelizate


Imagine atasata: monthly_06_2012/post-162-13410008061353.jpg

Pentru 4 portii avem nevoie de:

-170 grame ciocolata fondanta
-20 grame frisca lichida
-50 grame frisca batuta
-80 grame pricomigdale(amaretti)
-1 paharel de lichior amaretto(facultativ)
-4 piersici coapte dar tari
-1 lingura de zahar brun

Macinam pricomigdalele.Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-o craticioara.
Punem frisca lichida pe foc,cand a ajuns la punctul de fierbere,o turnam peste ciocolata,si amestecam pana se topeste toata ciocolata.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-162-13410020713936.jpg

O lasam sa se raceasca,si punem pricomigdalele maruntite.Adaugam si frisca batuta,(facultativ un pic de lichior)iar apoi turnam in pahare,si le dam la frigider.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-162-134100214809.jpg

Intre timp preparam piersicile.
Le curatam,si le taiem cubulete.Le punem la foc iute cu lingura de zahar,lichiorul facultativ(daca aveti copii sariti peste lichior),eventual 1-2 linguri de apa.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-162-13410023816757.jpg

Lasati la foc iute pana cand s-a format un pic de sirop,adica dupa cateva minute,
Lasati un pic la racit si puneti peste mousse-ul de ciocolata.
Ideal ar fi de servit sosul caldut peste mousse-ul rece.

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 June 2012 - 10:06 AM

F. frumoasa reteta!

Imi amintesc,ca pe vremuri ne facea mama sarlota (cumpara de la cofetarie praful era ambalata precum cacao de acum cea la cutiute de carton)chiar zilele trecute vb. cu ea si spune ca nici nu se compara cu pudingul asta care e acum in comert (se lipeste de dinti ,blee!!)la fel punea si ea in cupe cu dulceata ,frisca o batea la o mandravela' cu 2 palete dar invarteai de o manivela deasupra :)

Ai mei din pacate nu vor creme deastea la pahar ,dar am scris reteta sa i-o dau mamii sigur va fi f. incantata! :)

Imi place cum ai inclinat paharul astfel incat sa obtii acel efect dupa racirea cremei :rolleyes:

#3 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 30 June 2012 - 01:18 PM

E un desert fara cuptor,ca pe caldurile astea e curata sinucidere sa aprinzi cuptorul.
E o alternativa a retetei piemontese Piersici cu ciocolata si amaretti.
O bunatate Geany!

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 June 2012 - 11:11 PM

Waw Ramy, e o idee excelenta.

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 July 2012 - 01:25 PM

Ce misto arata asa "inclinata"! O sa fur si eu ideea :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 01 July 2012 - 03:46 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 June 2012 - 11:11 PM, a spus:

Waw Ramy, e o idee excelenta.

Mersi Adriana.E simpla si rapida.


Vezi postareaMaya, la 01 July 2012 - 01:25 PM, a spus:

Ce misto arata asa "inclinata"! O sa fur si eu ideea :)


Se poate face si budinca bicolora asa,alb-negru(cioco-vanilie).
Fura,chiar te rog.

#7 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 July 2012 - 08:49 PM

foarte frumos, Ramy, cred ca am s-o pun si eu in practica .
oare de amorul artei, piersicile nu se pot flamba cu nitica coniac?:floare:

#8 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 06 July 2012 - 07:22 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 04 July 2012 - 08:49 PM, a spus:

foarte frumos, Ramy, cred ca am s-o pun si eu in practica .
oare de amorul artei, piersicile nu se pot flamba cu nitica coniac?:)

Se poate personaliza reteta dupa gustul fiecaruia,si desigur se pot si flamba.
Eu am sarit peste partea lichioroasa.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi