

Astazi, am zis sa ma tin si eu de cuvînt, si sa-i arat respect aparatului... asa ca am racit compozitia lichida dupa preparare. Necunoscînd aparatul si nestiind cît dureaza pîna îngheata înghetata mea, am ales programul maxim de 50 minute.


Ingrediente:
- 560 g capsune ( dupa curatare)
- 100 g smîntîna lichida
- 4-5 linguri zahar pudra/ dupa gust
- 1 lingurita zeama de lamîie
Starletele. Capsune aromate si super parfumate, dar nu prea dulci.

Se mixeaza capsunele cu zaharul pudra într-un blender cu lame cîteva secunde.
Eu am mixat 10 secunde în KitchenAid folosind functiunea Crush Ice.


Se adauga si smîntîna lichida, se mixeaza înca 5-10 secunde (folosind butonul cu telul).
Se adauga zeama de lamîie si se da la rece. În total am obtinut 770 ml compozitie lichida.

Se toarna compozitia rece în aparat, se porneste... si se asteapta pîna se obtine textura dorita.

Pofta buna si un sfîrsit de saptamîna minunat va doresc!


Notita:
Daca nu se serveste pe loc toata, se poate pastra în recipiente rezistente la înghet, în congelator. Înainte de a fi servita, lasati-o afara pîna are consistenta dorita. Nu se vor forma ace.
Aparatul:
