Forum Culinar: Clatite cu faina de naut - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Clatite cu faina de naut

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 July 2012 - 09:55 AM

Am facut gogosi, fac si clatite.

In reteta de inspiratie indiana se puneau si condimente in aluat: usturoi, tumernic, cumin.
Eu am facut varianta "italianizata" cu rozmarin, foarte asemanatoare cu "farinata" care se face la cuptor.

150 gr faina de naut
250 gr apa
1 fir de ulei de masline extra
sare

Amestecam faina cu apa pana dizolvam toate cocoloasele, reglam gustul cu sare si ulei de masline.
Obtinem un aluat curgator ca la clatite.Si in functie de gusturile dumneavoastra, mai adaugati apa pentru o consistenta mai crocanta.Eu o prefer crocanta.
Lasam aluatul la reca macar un sfert de ora, daca aveti rabdare si mai mult.

Acum aveti nevoie de cea mai buna tigaie antiaderenta pe care o aveti in casa.
O spray-ati cu ulei si turnati in spirala aluatul in tigaia incinsa.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13422523251597.jpg

Le intoarceti.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13422523591261.jpg

Subtiri crocante si bune!
Manu le adora.Eu le servesc cu rozmarin si piper.

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-9-13422524091096.jpg

#2 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 14 July 2012 - 12:10 PM

Ce misto!!!!!!!!!!!!!!
Se fac dupa 22 iulie...in RO :love7:
ex Aninita

#3 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 14 July 2012 - 02:41 PM

Foarte faine! :appl:

Fara nici un agent de crestere(praf de copt, drojdie, etc.) de unde au iesit bulele alea?

(Am citit despre farinata la Giallozafferano si maine incerc sa fac una antica, romana, la soare, ca se anunta urgie)

Edit:
Dar de ce sa astept pana maine? :D
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 July 2012 - 03:03 PM

Vezi postareaCarmen, la 14 July 2012 - 12:10 PM, a spus:

Ce misto!!!!!!!!!!!!!!
Se fac dupa 22 iulie...in RO ;)


E bine si asa! :appl:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 14 July 2012 - 02:41 PM, a spus:

Foarte faine! :D

Fara nici un agent de crestere(praf de copt, drojdie, etc.) de unde au iesit bulele alea?




Fara, fara.Bulele-s de la tigaia incinsa bine.

Aici.

Eu le-am facut crocante.In varianta mai"pufoasa" puteti adauga dovlecei rasi si scursi, brocoli...cu ce am mai vazut?... cu ceapa..cu ierburi.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi