Am facut gogosi, fac si clatite.
In reteta de inspiratie indiana se puneau si condimente in aluat: usturoi, tumernic, cumin.
Eu am facut varianta "italianizata" cu rozmarin, foarte asemanatoare cu "farinata" care se face la cuptor.
150 gr faina de naut
250 gr apa
1 fir de ulei de masline extra
sare
Amestecam faina cu apa pana dizolvam toate cocoloasele, reglam gustul cu sare si ulei de masline.
Obtinem un aluat curgator ca la clatite.Si in functie de gusturile dumneavoastra, mai adaugati apa pentru o consistenta mai crocanta.Eu o prefer crocanta.
Lasam aluatul la reca macar un sfert de ora, daca aveti rabdare si mai mult.
Acum aveti nevoie de cea mai buna tigaie antiaderenta pe care o aveti in casa.
O spray-ati cu ulei si turnati in spirala aluatul in tigaia incinsa.
Le intoarceti.
Subtiri crocante si bune!
Manu le adora.Eu le servesc cu rozmarin si piper.
Pagina 1 din 1
Clatite cu faina de naut
#3
Postat 14 July 2012 - 02:41 PM
Foarte faine!
Fara nici un agent de crestere(praf de copt, drojdie, etc.) de unde au iesit bulele alea?
(Am citit despre farinata la Giallozafferano si maine incerc sa fac una antica, romana, la soare, ca se anunta urgie)
Edit:
Dar de ce sa astept pana maine?
Fara nici un agent de crestere(praf de copt, drojdie, etc.) de unde au iesit bulele alea?
(Am citit despre farinata la Giallozafferano si maine incerc sa fac una antica, romana, la soare, ca se anunta urgie)
Edit:
Dar de ce sa astept pana maine?
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#4
Postat 14 July 2012 - 03:03 PM
Carmen, la 14 July 2012 - 12:10 PM, a spus:
Ce misto!!!!!!!!!!!!!!
Se fac dupa 22 iulie...in RO
Se fac dupa 22 iulie...in RO
E bine si asa!
W Mamadeus Paparotti, la 14 July 2012 - 02:41 PM, a spus:
Foarte faine!
Fara nici un agent de crestere(praf de copt, drojdie, etc.) de unde au iesit bulele alea?
Fara nici un agent de crestere(praf de copt, drojdie, etc.) de unde au iesit bulele alea?
Fara, fara.Bulele-s de la tigaia incinsa bine.
Aici.
Eu le-am facut crocante.In varianta mai"pufoasa" puteti adauga dovlecei rasi si scursi, brocoli...cu ce am mai vazut?... cu ceapa..cu ierburi.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1