Geany a spus:
dragos a spus:
Iei vin rosu sec din magazin. Vinul rosu e mai greu de contrafacut, desi, din cate am mai auzit, romanii sunt priceputi la toate. Asa ca ia si tu un vin strain dar sa nu fie chiar cel mai ieftin.
Multumesc Dragos pt promtitudine,asa o sa fac
Reteta mea de vin fiert. O puteti folosi fie cu vin normal, fie cu vinul deja preparat pentru fiert cumparat din magazin (spre exemplu, vinul dupa reteta din Nurnberg).
Daca folositi vinul deja preparat o sa iasa un vin fiert mai nobil, altfel o sa iasa un vin fiert "simplu" 8-)
Asadar, ia o sticla de vin so torni in oala. Ia o mandarina si infige in ea multe cuisoare ca s-o faci ca capatana de buzdugan. Da fii darnica cu cuisoarele. S-arunca mandarina aia in oala. Ia un "baton" de scortisoara si pune-l si pe el in oala. Si fa un foc nu prea iute si pune oala la fiert. Ai grija sa nu inceapa vinul sa fearba ca-i pacat. Adu-l acolo unde inca nu fierbe. Si cand e gata, ia-l de pe foc si pune-l deoparte. Ia miere de albine cat mai neprelucrata si pune in vin cate putin, amesteca si gusta. Si tot asa pana cand zici ca ajunge. Ia cani de lut si cinsteste-le cu vinul de l-ai grijit. Si apoi cinsteste-ti oaspetii cu vin divin si dragoste de carciumar cinstit sau, dupa caz, de carciumarita nurlie. Si zi-le sa se bucure de dansul vin. Si daca-l beti afara in zapada si mai bine Sau la gura de foc vesel si trosnitor in bratele dumneaei sau dumnealui, dupa cum o fi dat
Si sa va ganditi la mine si sa ma binecuvantati