Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 514
  • 515
  • 516
  • 517
  • 518
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10301 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 September 2016 - 12:13 PM

Azi din resturi reciclate,am facut un aluat din ceva mai putin de jumatate de pachet de unt mai vechiut/rasuflat,cam 100-150 ml. de smantana groasa,1 ou intreg,putina drojdie(cam 1/3 cubulet din 24 gr.)drojdie pe care am sfaramat-o cu 1 lingurita de zahar si vreo 4 linguri de apa calduta,sare,faina cat cuprinde =)) ..pt. umplutura,am calit in tigaie cuburele de muschiulet afumat,gen pastrama,apoi tot la tigaie tras coditele ce-mi ramasesera de la ciupercutele umplute, tocate marunt,2 cepe f. mari inabusite f. bine, aurii,amestecat tot cu 2 oua f. mari,cam 350 gr. de smantana grasa-groasa,sare, piper,putin marar tocat marunt,ceva cascaval ras si parmezan,putin oregano uscat de la plic si fulgi de ardei iute...

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-405-14751437697118.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-405-14751437780038.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-405-14751437868646.jpg

Eu am mancat o bucatica si o salatica verde cu ceva ceapa rosie,un strop ,ulei de masline ,balsamico,un sosulet cu iaurt(iaurt+ putin zahar,sare,lamaie, emulsionat cu ulei de masline_)miez de nuca maruntit

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-405-14751437939935.jpg

#10302 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 September 2016 - 12:20 PM

Eu nu am reciclat dar am tinut-o tot pe o linie...ca asa imi fu cheful. =))
Wienerle. Cirnati.

Supa cu cartofi, morcovi si Wienerle
Imagine atasata: monthly_09_2016/post-27-14751442047263.jpg

Apoi Hotdog-Pizza, tot cu Wienerle
Imagine atasata: monthly_09_2016/post-27-14751442209686.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-27-14751442134464.jpg

Si cum am avut timp, m-am jucat si cu din astea(imi pare rau ca nu am avut rabdare) Putea sa iasa mai frumos... =))
Wienerle inveliti in aluat. Fingerfood.
Imagine atasata: monthly_09_2016/post-27-14751441993469.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-27-14751441916445.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-27-1475144228253.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10303 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 September 2016 - 12:35 PM

Arata minunat Pet' =)) noroc,ca am mancat ''reciclata'' mea ,ca altfel ma tavaleam pe aici pe tastarura :D

Ce aluat ai folosit?! =))

#10304 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 September 2016 - 12:36 PM

Vezi postareaGeany, la 29 September 2016 - 12:35 PM, a spus:

Arata minunat Pet' :D noroc,ca am mancat ''reciclata'' mea ,ca altfel ma tavaleam pe aici pe tastarura =))

Ce aluat ai folosit?! =))


Doua diferite. De care intrebi. :D

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10305 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 September 2016 - 12:51 PM

Cel in care ai invelit crenvustiul' ,dar acum ca tot spui m-ar interesa si celalalt daca nu e deranjul prea mare =))

=))

#10306 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 September 2016 - 04:54 PM

Draga moatza se numeste " poza direct de la locul crimei" ca numai asta iti vine sa faci cand vezi asa ceva! Vorba aia:Asa cevaaaaaa???!!
Voi sunteti tare harnici, pizza aia, nu pot s-o las pe ecran ca dau de belea Peter!

Geany, tu esti in stare sa hranesti tot cartierul numai asa ca sa ai gasit prin frigider!!

Sunteti foarte tari si de aia ma uit sa caut inspiratie de la voi!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10307 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 September 2016 - 05:09 PM

Vezi postareaGeany, la 29 September 2016 - 12:51 PM, a spus:

Cel in care ai invelit crenvustiul' ,dar acum ca tot spui m-ar interesa si celalalt daca nu e deranjul prea mare =))

=))


Cel de crenvursti este

500 g faina
10 g sare
1 pachetel drojdie uscata
50 ml ulei
300 ml apa


Iar cel ptr. pizza e mai ne-italian, dar bun

- 700 g faina
- 42 g drojdie proaspata
- 300 ml apa calduta
- 4 linguri iaurt
- 4 linguri Olivenöl
- 1,5 lingurite sare

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10308 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 September 2016 - 05:26 PM

coaste care se cheamă button ribs pe limba locală (vârfurile care au doar cartilaj și foarte puțin os) cu garnitura de romanesco (leguma care arată ca spirala lui Fibonacci) peste care am pus o "vinegretă" din jumătate de shalot, un cățeluș de usturoi, o lingură de capere, o lingură de muștar dijon, ulei ad libitum și o lingură de oțet de vin). vinegreta a avut mare succes, o să o incerc și pe alte legume

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-1215-14751622293077.jpg

#10309 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 September 2016 - 05:26 PM

Artistica pizza ta Peter! =))

Eu vin cu o ghicitoare:

Ce-am pregatit eu aici?

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-9-14751627522222.jpg

#10310 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 September 2016 - 05:28 PM

Vezi postareaDexter, la 28 September 2016 - 09:08 PM, a spus:

se îngălbenesc frunzele, a venit toamna până și-n supă (de pui, cu tăiței de konjaku)




O sa le cumpar si eu, le-am vazut mereu dar m-a oprit pretul! =))

#10311 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 September 2016 - 05:29 PM

ceva cu vinete și conopidă in formă de puc?=))

#10312 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 September 2016 - 05:39 PM

Vezi postareaDexter, la 29 September 2016 - 05:29 PM, a spus:

ceva cu vinete și conopidă in formă de puc?=))


Cu vinete, exact: vinete puc! =))

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-9-14751633545089.jpg

Felii infainate(presarate prima cu sare, presate, scurse si spalate), la cuptor sub grill cu un fir de ulei.

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-9-14751634281679.jpg

Restul explica pozele.

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-9-14751634676188.jpg

Eu le-am invelit in speck fiert(speck cotto), voi folositi ce doriti.
Bune si de efect.

Imagine atasata: monthly_09_2016/post-9-1475163533179.jpg

#10313 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 September 2016 - 05:44 PM

Vezi postareaEataly, la 29 September 2016 - 05:39 PM, a spus:

Felii infainate(presarate prima cu sare, presate, scurse si spalate), la cuptor sub grill cu un fir de ulei.



Acum am dat dovleceii. Ideea este de retinut. =))

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10314 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 September 2016 - 06:08 PM

Merci Pet' =)) arata intr-un mare fel!

=)) Da,Ioana,asa e!

Eataly eu nu ghicisem vanata,am crezut ca e doar branza(tomini sau camembert ceva)invelita in proshuto crud sau spek.Arata f. apetisant!

#10315 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 September 2016 - 06:53 PM

Vezi postareaPeter, la 29 September 2016 - 05:44 PM, a spus:


Acum am dat dovleceii. Ideea este de retinut. =))

Peter


Sa stii ca-mi surade si cu dovlecei! =))

Vezi postareaGeany, la 29 September 2016 - 06:08 PM, a spus:


Eataly eu nu ghicisem vanata,am crezut ca e doar branza(tomini sau camembert ceva)invelita in proshuto crud sau spek.Arata f. apetisant!


De aia am vrut sa fac ghicitoarea, ca stiam ca va induc in eroare! :D

#10316 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 September 2016 - 06:58 PM

Vinetele puc au fost la pranz, acum seara am facut vitello tonnato(vitel tonat).Adica carne de vitel rasol cu sos tonnat(maioneza, ton, capere, suc de lamaie).Facut in casa de mine.Eu "usurez" reteta de sos adaugand un morcov fiert si un pic de cartof fiert. =))

Si tomino al verde.

#10317 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 September 2016 - 07:10 PM

Daa!! dar Dex' a ghicit imediat =)) ...Dex'! =))

Cat despre vitelul cu sos tonat,am vazut si pe Antonella pe rai uno,ca mereu spune ca e preferatul ei ,face vitelul la cuptor cu tije de telina (sedano),morcov si ceapa cred,ca pe orice arosto,apoi o parte din legume le blenduieste cu ton si ceva sos,apoi adauga maioneza si capere,tot cam ca tine...cred ca e f. gustos asa!

#10318 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 October 2016 - 08:43 PM

Va dati seama ca din 29.09. nu a mai scris nimeni nimic pe aici asa??
Toata lumea pe FB. Sigur e mai bine acolo ptr. toti care sunt prea lenesi sa puna poze s.a.m.d.
Pe FB e mai usor, dar va asigur ca nu vede toata lumea(vreo 7,5 milliarde, doamne deja atitia suntem??)
Ci numai asa zisi "prieteni" si din aia nici jumatate nu se uita.... :105:
Ata ete. Daca vrea cineva sa comenteze treaba asta, facem un alt topic de vreti.

Eu multumesc Geaninei ca mi-a dat ideea ptr. ceva simplu de tot si cu asta pot sa-i "termin" pe toti "hunii mei". :105:

De la mama lor acolo asa(ca la mine in apropiere nu am gasit)
Ravioli-Lasagne

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-27-14764704692278.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-27-14764704780944.jpg

"Lecker" !!

Merci,

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10319 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 October 2016 - 09:25 PM

Ma bucur Pet' ca ti-a placut ideea :105: eu nu am cont de facebook si nici nu-mi fac :105: dar mai arunc o geana pe contul lui domnu' Geany,acolo am vazut si ideea de ravioli si altele =))
Nu am mai facut poze ca a plouat intruna si o intunericeala unica a fost, :105: dar am avut o varza cu afumatura,supa de pui si salata beof (ca-mi era pofta )si gogosi cu aluat cu cartof (ca-mi ramasese un cartof fiert de la salata si nu stiam ce sa fac cu el)

P.S Draga Pet',azi am mai vazut la emisiunea mea preferata prova del cuocco pe rai uno,pe Bonci facand o pizza cu porcini si branza toma,evident ca mie mi-a atras atentia modul in care a preparato,precum tarta taten daca pot sa spun asa(ca si acolo e coapta cu fructele dedesupt si aluatul deasupra),adica viceversa,a pus intr-o tava hartie de copt pe care a stropito abundent cu ulei de masline,presarat sare,a presarat ciupercile taiate felii,din abundenta(cred ca merg si orice alt fel de ciuperci)a pus branza taiata bucati tot din abundenta,el a pus toma dar cred ca merge si orice altfel de branza topicioasa pt. pizza,si deasupra a pus aluatul de pizza mai groasa foaia asa cum face el,a presat cu mainile si a dat-o la cuptor...a iesit suupeerr...http://www.ricettein...gabriele-bonci/

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-405-14764774415118.jpg

#10320 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 October 2016 - 10:18 PM

Vezi postareaEataly, la 29 September 2016 - 06:58 PM, a spus:

Vinetele puc au fost la pranz, acum seara am facut vitello tonnato(vitel tonat).Adica carne de vitel rasol cu sos tonnat(maioneza, ton, capere, suc de lamaie).Facut in casa de mine.Eu "usurez" reteta de sos adaugand un morcov fiert si un pic de cartof fiert. :105:

Ce faina idee, imi place

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 514
  • 515
  • 516
  • 517
  • 518
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi